Dakkapel kopen

Dakkapel kopen? Bent u op zoek naar een dakkapel passend bij uw woning? Hollandia Dakkapellen heeft voor u op een rij gezet aan welke voorwaarden een goede dakkapel moet voldoen.

Inhoudsopgave

Wij hebben onderstaand artikel ingedeeld in een aantal onderwerpen:


Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een uitbouw van een woning of pand. In feite is het een verticale uitbouw op een schuin dak. Veel mensen kiezen voor een dakkapel omdat ze meer ruimte willen creëren in huis.


dakkapel kopen - Wat is een dakkapel?

Hoeveel ruimte geeft een dakkapel?

Prangende vraag is nu: hoeveel extra ruimte geeft een dakkapel?

Een dakkapel geeft genoeg ruimte voor een extra slaapkamer of een mooie kantoorruimte.


De extra ruimte die verkregen wordt verhoogd niet enkel het leefplezier maar ook de verkoopwaarde van uw woning. Het maakt daarbij niet uit of u kiest voor een dakkapel met een plat dak of met een schuin dak.


Lees ook: hoeveel ruimte geeft een dakkapel

Waar moet u opletten als u een dakkapel koopt?

Bij de aanschaf van een dakkapel is het van belang dat u zich verdiept in de onderdelen. Er zijn diverse onderdelen zoals: dakbedekking, het boeideel, het overstek, de wangen, het front, de raveling etc.


De kleuren van een dakkapel worden bepaald door Renolit folie en HPL platen. Renolit folie is een folie die zowel op Keralit als op het kozijn verlijmd kan worden. HPL platen worden door de leverancier geleverd met een RAL nummer. Een RALnummer duidt op een bepaalde kleurcode.


Ga door naar: onderdelen dakkapel


dakkapel kopen - Waar moet u opletten bij het aanschaffen van een dakkapel?

Welke soorten dakkapellen zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakkapellen. Hieronder zijn een aantal soorten beschreven:

Keralit

Keralit is gerecycled kunststof. Het is duurzaam en milieuvriendelijk.

HPL

HPL (High Pressure Laminate) is een verzamelnaam voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding, dakranden en afwerkingsmateriaal voor dakkapellen.

Verdiept profiel

Verdiept profiel kozijn kunt u samen met een vlak kozijn onderverdelen in de kunststof kozijnen.

HVL

HVL staat voor Houten Verbindings Look. Het heeft de look van een traditioneel houten kozijn.

Zinken zijkanten

Zinken zijkanten. Zink is een afwerk materiaal dat een rustieke uitstraling geeft aan uw dakkapel.


Ga door naar: soorten dakkapellen


dakkapel kopen - Welke soorten dakkapellen zijn er?

Wat zijn aanvullende opties voor een dakkapel?

Staat de kale dakkapel dan heeft u vervolgens keuze uit diverse opties daar waar het gaat om het aanzicht:

Buitenjaloezieën

U kiest voor buitenjaloezieën wanneer u een buitenzonwering wilt zonder dat u een opgesloten gevoel krijgt. Voordeel is dat de jaloezieën lichtdoorlatend zijn. Bij buitenjaloezieën wordt de zon buiten het glas geweerd waardoor de warmte buiten blijft.

Rolluiken

U kunt ook kiezen voor rolluiken in uw dakkapel. De rolluiken van Hollandia worden in het overstek gemonteerd. Hierdoor hoeft uw dak niet open gezaagd te worden tijdens het monteren.

Verhoogd of gelift dak

Een nok is een horizontale snijlijn van twee dakvlakken. Heeft u een lage nok dan moet de dakkapel soms tegen de nok aangebouwd worden om voldoende stahoogte te houden. Helaas is de hoogte soms niet voldoende. Als dat het geval is hebt u een dakkapel nodig met een verhoogd of gelift dak.


Ga door naar: dakkapel met verhoogd dak


Buiten deze opties kan Hollandia ook ventilatieroosters, aluminium inzethorren en screens leveren.


dakkapel kopen - Wat zijn de aanvullende opties bij dakkapellen?

Belangrijke verschillen tussen dakkapellen?

Een Runner dakkapel is een geperfectioneerde dakkapel die u vele jaren plezier geeft zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kwaliteit. Het is een kwalitatief hoge dakkapel geworden door jarenlange ervaring en specialisatie.


Het verschil tussen een Runner dakkapel en andere dakkapellen is de constructie waardoor een betere isolatiewaarde wordt bereikt. Het type Runner heeft daarnaast een betere prijs-kwaliteitverhouding vanwege de sandwichconstructie, de hogere isolatiewaarden en de langere garantietermijn.


De sandwichconstructie zorgt voor een hogere water- en winddichtheid. Het is een gecombineerde onder- en bovenplaat. Als we praten over de isolatiewaarde dan wordt vaak de RC waarde van de unilin dakplaat als geheel bedoeld.


Meer weten over de belangrijkste verschillen tussen dakkapellen


[caption id="attachment_11795" align="aligncenter" width="720"]dakkapel kopen - Wat zijn de verschillen in dakkapellen?(Wat voor soort dak krijgt u, balkenlaag of sandwich?)[/caption]


Wat is een prefab dakkapel?

Bij een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in een fabriek of werkplaats gemaakt. Denk hierbij aan de wangen (de zijkanten), het kozijn en het dak. Deze worden in de fabriek al geassembleerd.

Voordelen van een prefab dakkapel

Hieronder zijn een aantal voordelen geschreven van een prefab dakkapel.

Win-win situatie

De klant zit niet dagenlang in een rommel omdat de branche veel minder gevoelig is geworden voor de weersomstandigheden. Dat komt omdat de dakkapel wordt geproduceerd in een werkplaats of fabriek. Het is dus een win-win situatie voor beide partijen.

Betere controle

Een ander belangrijk voordeel is dat er op een prefab dakkapel toezicht is vanuit de organisatie op de productie. Daardoor is er een betere interne kwaliteitscontrole op het geleverde product.

dakkapel kopen - Wat is een prefab dakkapel?


Waar moet u rekening mee houden bij een kunststof dakkapel?

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat alle constructieve elementen van een dakkapel gemaakt zijn van hout. En dat over het hout een buitenzijde en een kozijn van kunststof gemaakt kan worden.


Een kunststof dakkapel heeft verder veel meer belangrijke onderdelen dan alleen de buitenzijde. Een dakkapel wordt namelijk al snel een ‘kunststof dakkapel’ genoemd als de buitenzijde van HPL of Keralit is en er een kunststof kozijn in zit. Het kan alleen heel goed zijn dat de isolatie nog steeds traditioneel en dat u dus nog steeds te maken krijgt met een ‘koud’ dak. Dan heeft u dus officieel een kunststof buitenzijde, maar niet per definitie een goede dakkapel. Wij kunnen u daarom voorzien van technische kennis als u de juiste keuze wilt maken.

Voordelen kunststof dakkapel

Een aantal voordelen van een kunststof dakkapel:

Onderhoudsarm

Enige onderhoud is het eens per zoveel jaar schoonmaken van de dakkapel.

Duurzaam

Onze kunststofproducten zijn gerecyclede grondstoffen en aan het einde van de levensduur kunnen deze opnieuw gebruikt worden.

Weerbestendig

Ze worden niet of nauwelijks aangetast in de loop der jaren door weersinvloeden.

Kleurecht

Goede kunststoffen zijn kleurecht en blijven na vele jaren nog steeds mooi.

Grotere variëteit

Er zijn enorm veel verschillende materialen en zo heeft elk materiaal zijn eigen uitstraling en kleur.

Lagere kosten

Lagere kosten omdat je nauwelijks tot geen onderhoudskosten hebt.


dakkapel kopen - Wat zijn de voordelen van een kunststof dakkapel?

Nadelen kunststof dakkapel

Enkele nadelen van een kunststof dakkapel:

Uitstraling

De uitstraling van kunststoffen dakkapellen passen vaak niet goed bij de woning.

Kleur

De kleur is niet of nauwelijks te wijzigen omdat op kunststof schilderen lastig is.

Duurder

Het is duurder in aanschaf.


De nadelen zijn wel goed op te heffen als u de juiste leverancier vindt. Deze leverancier kan uw dakkapel namelijk passend bij uw woning maken.


dakkapel kopen - Wat zijn de nadelen van een kunststof dakkapel?

Wat zijn belangrijke onderdelen van een kunststof dakkapel?

Het is belangrijk om te weten wat er precies kunststof aan uw dakkapel kan zijn. Verschillende onderdelen van een kunststof dakkapel zijn:

  • De dakbedekking.
  • Het boeideel, de bovenste brede rand.
  • Het overstek, de onderzijde van het boeideel.
  • De wangen, dit zijn de zijkanten.
  • Het front, dit zijn stroken naast het kozijn.
  • Strook boven het kozijn;
  • Het kozijn zelf.


Een houten dakkapel

We willen bij Hollandia dakkapellen graag voorop staan in de garantie en service. Daarom zijn wij gestopt met de levering van bepaalde houtsoorten en materialen omdat na lange ervaringen ontevreden klanten waren over de de sterke werking van hout zoals scheuren enz. Het is een natuurproduct en echt goed hout is daarom onbetaalbaar en nauwelijks verkrijgbaar.


Toch hebben wij wel gezocht naar acceptabele en betaalbare alternatieven omdat wij aan de vraag van de klant willen voldoen.


Veel klanten vinden hout veel mooier dan kunststof. Alleen zijn er veel punten die over het hoofd worden gezien:

Beschermd natuurproduct

Hout is een beschermd natuurproduct. Goed hout mag daarom al vele jaren niet meer verhandeld worden.

Houten buitenzijde

Doordat de randen vaak niet op de juiste bewerkt zijn ontstaat er makkelijk kans op zwelling van de onderzijden.

Onderhoud

De buitenzijde moet eens in de 5 jaar geschilderd worden. Officieel geldt zelfs het volgende: controleer om het jaar de liggende delen nakijken en schilderen. Als u te laat bent dan is je kozijn namelijk niet meer te redden.


Meer weten over houten dakkappellen



dakkapel kopen - Aandachtspunten bij een houten dakkapel

Wat is isolatiewaarde?

Een goed geïsoleerd dak bespaart geld. Voor de juiste isolatiewaarde zijn meerdere zaken van belang. Wat te denken van de platen waarmee geïsoleerd wordt. Wij werken met de zogenaamde unilin dakplaat. Dit is een hoog isolerende plaat die bestaat uit een dikke schuimlaag met een gecombineerde onder- en bovenplaat (sandwich). Als we praten over de isolatiewaarde dan wordt vaak de Rc waarde van de unilin dakplaat als geheel bedoeld. Deze platen kan in je in verschillende waarden bestellen. Hollandia dakkapellen levert isolatiewaarden tussen de Rc 3.5 en 6.0.


Ga door naar: isolatiewaarde daken

RC Waarde

Met de Rc waarde kunnen wij laten zien wat de isolatiewaarde van iets is. In ons geval laat dit zien wat de isolatiewaarde is van een unilin dakplaat.


De R in RC waarde staat voor ‘warmteweerstand’. De c geeft de constructie als geheel aan, in ons geval de plaat met al zijn onderdelen.

Raamindelingen dakkappallen

Alle dakkapellen van Hollandia zijn speciaal voor u op maat gemaakt. De precieze breedte en hoogte hangt af van uw wensen en de mogelijkheden van het dak. Tijdens de in meting gaan wij dit met u bespreken.


Het is belangrijk om met onderstaande punten rekening te houden. Wij kunnen dakkapellen van 1 tot 11 meter breed uit 1 stuk bouwen, en hiermee zijn dus alle indelingen mogelijk.

Hoeveel draai-kiep en vaste ramen wilt u hebben?

Een draai-kiep raam gaat naar binnen open, hiermee kunt u dus de 2 ramen aan weerszijden ervan schoonmaken.

De aanbevolen maximale breedte

De aanbevolen maximale breedte voor een draai-kiep raam is 1000 mm. Voor vast glas maximaal 1500 (i.v.m. glasbreuk). Breden kan het wel maar, dan dan wel met bepaalde garantie uitsluitingen.

Roosters of horren?

Wilt u wel of geen roosters/horren voor uw raam?


Ga door naar: raamindeling dakkapellen



dakkapel kopen - Raamindelingen dakkapellen

Voor de verkoop: bezoek een showroom!

Waarom een showroom bezoeken? Ik kan toch thuisblijven? Offertes opvragen bij verschillende bedrijven is een goede optie, maar het kan ook tot verwarring leiden. Veel details worden niet vermeld in offertes. Verder kan het zijn dat u onbekend bent met bepaalde technische benamingen


Alle offertes hebben enorme verschillen. Bezoekt u de showroom dan gaan we met u in gesprek om vervolgens een perfecte offerte op te stellen. Het doel van het inmeten is om te komen tot de juiste en precieze offerte.


Van belang is dat u weet waar u op moet letten, onderstaande vragen helpen hierbij:

  • Welke onderdelen?
  • Welke materialen?
  • Welke kozijnen wilt ut?
  • Welke kleur wilt u voor uw kozijnen?
  • Welke aanvullende opties vindt u interessant?
  • Welke isolatiewaarden wilt u voor uw dak?
  • Welk aflever niveau?


dakkapel kopen - Bezoek de showroom van Hollandia Dakkapellen

Hoe werkt het inmeten van uw dakkapel?

Er zijn een tal van factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het inmeten van uw dakkapel.

Tussen de pannen

Misschien wel het belangrijkste uitgangspunt is dat we een dakkapel zoveel mogelijk tussen de pannen proberen te plaatsen. Dat levert dan uiteindelijk de precieze maten van de dakkapel op.

Waar begint de dakkapel?

Het is onmogelijk te zeggen waar een dakkapel precies begint en hoe hoog deze precies geplaatst kan worden. Het inmeten gebeurt namelijk van binnenuit. We kunnen u wel een indicatie geven.

Afwijkingen

Bij het plaatsen van twee dakkapellen tegenover elkaar heb je te maken met afwijkingen in hoe de dakpannen precies gedekt zijn. Niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte. Het kan zijn dat er kleine verschillen zijn in de plafondhoogtes en dat de twee kapellen niet precies tegenover elkaar liggen.

Deuren

De 50 cm regel: er moet namelijk 50 cm tussen het hart van de scheidingsmuur met uw buren zitten. Van binnenuit gezien is dat dus minimaal 35 cm.

Schoorstenen

De maximale breedte van een dakkapel wordt verder beperkt door bijvoorbeeld schoorstenen.


Ga door naar: inmeten dakkapel


dakkapel kopen - Belangrijke punten voor het inmeten van uw dakkapel

Vergunningen bij een dakkapel

U hebt voor het plaatsen van een dakkapel in een paar gevallen een bouwvergunning nodig. Dit wordt ook wel een omgevingsvergunning genoemd.


Soms gaat het mis bij de aanvraag van de vergunning voor een dakkapel. Hier zitten de problemen:

Negeren van isolatiewaarde

Zelfs als u vergunningvrij bouwt, elk bouwwerk moet zich ook aan de regels houden van Het Bouwbesluit 2012 en het Burenrecht uit het BW. Vooral de isolatiewaarde vereisten worden genegeerd. Nu kan zelfs een Rc waarde van Rc 6.0 voor het dak vereist worden en Rc 4,5 voor de wangen ook al hebt u een oud huis dat veel slechter geïsoleerd is! Hollandia dakkapellen kan u hierin adviseren omdat u soms toch niet aan deze regel hoeft te voldoen.

Vijftig centimer van de buren vandaan

De verplicht '50 cm van de buren vandaan te blijven' wordt vrijwel altijd goed begrepen. Let er wel op: we het hier over het hart van de scheidingsmuur hebben, dus van binnenuit gezien 35-40 cm.

Uit de dakvoet bouwen

In de eisen staat dat u minimaal 50 cm en maximaal 100 cm uit de dakvoet moet bouwen. Dit wordt zeer regelmatig vergeten.

Nokhoogte bepalen

De regel '50 cm onder de nok bouwen' moet gemeten worden van het bovenste punt van de dakkapel tot de bovenkant nokgording. In de praktijk moet u daarom minimaal 2 pannen onder de nok bouwen anders heeft u toch een vergunning nodig, ook aan de achterzijde.

Openbaar groen

Bij dakkapellen aan de zijkant moet u letten op openbaar groen en de openbare weg. U heeft hiervoor een vergunning nodig.

Welstandsnota

Is er een welstandsnota? Wat staat erin? Dit is van belang voor de voorzijde en alle andere niet vergunningsvrije werken.

Welstandsvrij gebied

Kunt u aan de voorzijde wel vergunningsvrij bouwen? Dit kan helaas nog maar in een enkele gemeente. De term 'welstandsvrij' betekent niet altijd dat u zonder vergunning aan de slag kunt.

Veranderend beleid

Als er verder bij u in de buurt dakkapellen staan van een bepaald formaat is het niet vanzelfsprekend dat u dat ook mag.


Bij het zelf aanvragen van een vergunning worden er vaak veel dingen vergeten:

  • U moet details aanleveren die u niet hebt;
  • U moet de tekening(en) maken die u niet kunt maken als u geen bouwkundig tekenaar bent;
  • U moet berekeningen inleveren die u waarschijnlijk niet kunt maken.


Ga door naar: vergunning bij dakkapellen


dakkapel kopen - Vergunning dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is misschien nog wel het allerbelangrijkste van dit hele verhaal. Het moet namelijk erg goed gebeuren. Als de dakkapel niet goed geplaatst wordt kunt u te maken krijgen met verzakking van uw dak of van de dakkapel zelf. Verder kunnen er lekkages ontstaan rondom uw dakkapel en klemmende ramen door onvoldoende stijfheid van de dakkapel zelf.


Deskundigheid bij de bouw en de constructie van een dakkapel zijn van cruciaal belang. Bij slechte aansluitingen tussen de diverse onderdelen kan er warme lucht ontsnappen. Dit noemen we zogenaamde warmtelekken. Deze warme lucht verdwijnt in het niks, dit is ontzettend zonde van uw geld. Om het 'warm' te houden in huis moet de verwarming opgestookt worden waardoor de energierekening hoger uitvalt.

Dag van de plaatsing

Op de dag van de plaatsing komen de monteurs meestal tussen 07.00u – 08.00u. De kraan komt meestal rond 09.30u-10.30u. Het project wordt afgerond tussen 14.00u en 16.00u. Je hebt in 1 dag dus de dakkapel geplaatst. Er rest dan alleen nog aftimmerwerk wat u zelf kunt doen met ons aftimmerpakker, maar u kunt het ook door ons laten afronden.


Het plaatsen van de dakkapel is onderverdeeld in de volgende stappen:

  • De vloer wordt afgedekt en het gat wordt gezaagd in uw dak;
  • Daarna worden er constructieve werkzaamheden verricht zodat uw dak niet inzakt;
  • Daarna gaan we de dakkapel hijsen en laten we hem zakken in de gezaagde dak sparing;
  • Aanvullen constructieve werkzaamheden worden uitgevoerd die daarvoor niet gedaan kon worden;
  • Vervolgens gaan we de dakkapel aanhelen aan de achterzijde en gaan we lood aankloppen;
  • De constructie wordt gecheckt.

  • dakkapel kopen - Hoe ziet de dag van de plaatsing van de dakkapellen eruit?

    Problemen die zich voordoen

    In uw dakkapel kunt u te maken krijgen met verschillende soorten problemen.

    Scheurvorming in dakpannen en nokvorsten

    Als uw huis al wat ouder is kan het zijn dat regenwater door deze scheuren heen komt en zo uw dakbeschot nat maakt. Het water zoekt zijn weg naar beneden en kan via de kapel lekkage geven.

    Nokvorsten die in het cement liggen

    Vooral in de winter met sneeuw kan sneeuw in wat oudere mortel komen en dit verder stuk maken. Dit geeft scheurvorming waardoor je het zelfde effect krijgt als in het probleem hierboven beschreven.

    Dakpannen die scheef (komen te) liggen

    Dakpannen kunnen in de loop van de tijd door werking van uw dakbeschot niet meer helemaal recht op de pannenlatten liggen. Dit kan ook ouderdom zijn en inwerking van warm en koud weer. Dan krijg je wederom hetzelfde effect als bij het probleem Scheurvorming in dakpannen en nokvorsten, dat hierboven is beschreven.

    Loodslabben van schoorstenen en pijpen

    Ook dit is een zwak punt in uw dak als het lood niet meer helemaal goed is of niet goed strak op uw pannen ligt of niet goed ingeslepen is in de schoorsteen.

    Werkzaamheden aan uw dak na montage van uw dakkapel door derden

    Hier moet u denken aan bijvoorbeeld zonnepanelen, reparaties, dakramen enzovoorts. Wat is er precies met uw dak gebeurd en waar ligt dan de oorzaak van de problemen?

    Condensvorming aan de achterkant van uw kapel bij de aansluiting met uw dak

    Dit is omdat de damp dichte folie niet is aangebracht en de aftimmering niet goed of te laat is gedaan.

    dakkapel kopen - Veelvoorkomende problemen bij dakkapellen

    Wat zijn de garanties?

    U heeft 15 jaar garantie op de dakkapel en de montage. Een kunststof EPDM dak heeft een garantie van 25 jaar. De garantietermijnen van opties zoals de roosters, horren en rolluiken zijn conform de voorwaarden van de leveranciers.
    Garantie is meer dan alleen jaartallen.

    Wat zijn valkuilen bij het kopen van een dakkapel?

    Het is erg belangrijk om bij het aanschaffen van een dakkapel op de hoogte te zijn van verschillende onderdelen.

    Rc waarden

    Over de Rc waarden wordt helaas erg vaak over gelogen. Omdat het steeds meer gewenst is en omdat het vaak ook een vereiste van de gemeente is zegt men vaak dat het een ‘RC waarde heeft van 3,5 of 5.0’. Maar is dit dan wel zo? Attesten van de verschillende onderdelen kunnen dit aantonen.

    Ga door naar: valkuilen bij aanschaf dakkapel


    Tips bij het kopen van een dakkapel

    Hieronder zijn wat tips waar u zich aan kunt houden bij het kopen van een dakkapel.
    • Zorg dat garantie ook echte garantie is;
    • Koop je dakkapel bij een specialist;
    • Check de referenties
    • Doe nooit een aanbetaling;
    • Let goed op eventuele valkuilen;
    • Check of je vergunningen nodig hebt;
    • De prijs is eenmalig, uw dakkapel niet.

  • dakkapel kopen - Tips voor het kopen van een dakkapel
    Bovenstaande tips hebben wij voor u uitgewerkt:

    Tip 1: Zorg dat garantie ook echte garantie is!

    Het is fijn dat u 10 jaar garantie krijgt. Of 15 jaar. Of zelfs 25 jaar. Maar wat hebt u eraan als het bedrijf niet in staat is zijn verplichtingen na te komen ergens gedurende die periode? Een faillissement is in Nederland zo aangevraagd en een doorstart zo gemaakt.

    Sterker nog: dit is vaak economisch gezien voor veel bedrijven nog de beste oplossing ook zodra ze in problemen komen! Een verkeerde situatie maar wel een die juist in de bouw veel voorkomt. Lees meer over garanties op dakkapellen en wat dit precies inhoudt.

    dakkapel kopen - Dakkapel kopen: tips en advies

    Tip 2: koop uw dakkapel bij een specialist!

    Ontelbaar veel bedrijven in de bouw kunnen ogenschijnlijk alles: een uitbouw plaatsen, even wat kozijnen plaatsen, een dakkapel natuurlijk ook en als het een dakopbouw moet worden draait men zijn hand er niet voor om. Heel veel bedrijven die ook een dakkapel plaatsen doen dit vaak niet meer dan 1 keer per week. Soms zelfs maar 1 of 2 keer per maand. Op die manier kun je onmogelijk alle ins en outs van dit vak beheersen en loop je elke keer weer tegen nieuwe problemen aan.

    Specialisatie is hard nodig om je concurrentie voor te zijn en een goed product neer te zetten gecombineerd met een uitstekende dienstverlening in het geval er onverhoopt toch problemen zijn. Op die manier kun je genieten van een zorgeloos product dat elke euro meer dan waard is. Lees hier meer over de dakkapellen specialist.


    dakkapel kopen - Dakkapel kopen: tips en advies

    Tip 3: Check referenties!

    Mooi he, die websites met al die verhalen erop van al die super tevreden klanten? Maar is dat allemaal waar of is dat wel het HELE verhaal? Wij hebben een simpele maar of zo belangrijke tip voor je: Google gewoon eens even op de naam van het bedrijf gecombineerd met het zoekwoord 'ervaringen'.

    En lees vervolgens eens goed de onafhankelijke bronnen door! Nog steeds zijn er veel consumenten die zelfs tegenwoordig nog ingaan op aanbiedingen zonder dit te hebben gedaan. Tal van bedrijven met ronduit belabberde referenties zijn nog steeds actief omdat ze niet gegoogeld worden! Wees dus slim en check het even, het kost je maar een paar minuutjes en kan je zo enorm veel ellende besparen! Lees hier meer over onafhankelijke referenties en ervaringen.

    dakkapel kopen - Dakkapel kopen: check referenties

    Tip 4: Doe nooit een aanbetaling!

    Een korte maar oh zo belangrijke tip: betaal niets aan! Een bedrijf dat een aanbetaling nodig heeft is meestal niet solvabel genoeg om de inkoopwaarde zelf voor te schieten. Ook al is een dakkapel een op maat gemaakt product, het bedrijf heeft met jou akkoord al zekerheid genoeg dat je bij correcte levering ook zult betalen.

    Betaal pas als je met eigen ogen ziet dat alles voor je deur staat en goed gemonteerd wordt.

    dakkapel kopen - Aanbetaling dakkapel kopen?

    Tip 5: Let op deze belangrijke valkuilen!

    1. Over 'Rc waarden' wordt helaas heel vaak ronduit en plat gezegd gelogen. Omdat hoge Rc waarden tegenwoordig steeds meer gewenst zijn en door gemeenten ook soms vereist worden schrijft men maar dat een dakkapel een 'Rc waarde heeft van 3,5 of 6.0' Maar is dit wel zo? De nog steeds veelgebouwde traditionele dakkapellen halen een Rc waarde van meer dan 2.5 al nauwelijks dus let goed op wat u koopt en vraag naar attesten!

    2. De termen 'Keralit' en 'HPL' zeggen helaas niet zoveel omdat deze een verzamelnaam zijn geworden van allerlei producten met soms een inferieure kwaliteit. Zo is er een enorm verschil in inkoopprijs van het ene merk en het andere. Maar wat krijgt u nu precies?

    3. Lang niet alle kunststof kozijnen zijn ook automatisch 'goed'. Slechte profielen ( de lange lengtes waar het kozijn van gemaakt wordt) komen nauwelijks nog voor, wel slechte raamfabrieken en daar draait het dus om. Niet het profielmerk is belangrijk, maar de raamproducent. Zij zijn de eindschakel en daar wordt de kwaliteit van het product bepaald. Laat je dus niet misleiden door mooiklinkende marketingnamen van de bekende kozijnen maar vraag naar een KOMO certificaat met attest (te vinden op SKG.nl).

    4. Rolluiken en screens worden vaak in het dak ingebouwd omdat dit minder werk is en materiaalkosten scheelt maar bij onderhoud of service moet het dak opengezaagd worden. Dat levert het probleem op dat je dakbedekking niet meer naadloos is en er dus een zeer zwakke plek gecreëerd wordt of dat de motor niet te vervangen is. Let daar dus goed op en lees meer over rolluiken en screens.

    dakkapel kopen - Valkuilen dakkapel kopen

    Tip 6: Weet u zeker dat je geen vergunning nodig hebt?

    De indruk bij veel consumenten is dat er steeds meer mag en er minder vaak een vergunning nodig is dan vroeger. Dat is ook gedeeltelijk zo. Echter, in een behoorlijk aantal gevallen blijkt dat je toch een vergunning nodig hebt en dat ook de regels voor vergunningsvrij plaatsen verkeerd begrepen worden.

    Doe daarom alleen zaken met een bedrijf dat ervaring heeft in dit soort situaties. Vergeet niet dat jij als privé persoon aangesproken wordt door de gemeente, niet het bedrijf dat de dakkapel plaatst! Let goed op deze vaak verkeerd begrepen situaties!

    dakkapel kopen - Vergunning kopen en plaatsen dakkapel

    Tip 7: De prijs is eenmalig, uw dakkapel niet!

    De concurrentie in de bouw is enorm, niet voor niets zijn er juist daarom zoveel faillissementen in deze sector. Als je dus meent een bedrijf gevonden te hebben dat een beduidend lagere prijs vraagt dan andere goede bedrijven dan kun je eigenlijk wel bedenken dat er iets aan de hand is.

    Hoge kortingen zijn meestal een voorbode dat er iets niet goed gaat in een bedrijf. Ieder serieus bedrijf heeft nu eenmaal een bepaalde marge nodig om kwaliteit, service en garantie te kunnen bieden zodat u ook op lange termijn tevreden blijft.
    Uiteindelijk wil iedereen het beste product voor de laagst mogelijke prijs. Goede kwaliteit hoeft niet per se duur te zijn maar goede spullen voor dumpprijzen bestaan gewoon niet.
    • 'Betaalt u liever € 500 teveel of € 500 te weinig?'
    • 'De prijs is eenmalig - de kosten blijven je achtervolgen.
    • 'Goede dingen zijn niet goedkoop en goedkope dingen zijn niet goed'.
    • 'Als u denkt dat het duur is om een specialist in te schakelen wacht dan even totdat u een amateur hebt ingeschakeld'.

  • U kunt hier meer lezen over prijzen en vergeet ook alles over de echte kosten van een dakkapel te lezen!

    dakkapel kopen - Prijzen aanschaf dakkapel

    Wilt u een goedkope dakkapel?

    Goedkoop heeft eigenlijk 2 definities: ‘niet duur’ of van ‘weinig waarde’. Voor een goedkope dakkapel bent u bij Hollandia dakkapellen aan het juiste adres. Uw dakkapel moet een investering zijn, en geen uitgave. U kiest ervoor dat u een dakkapel wilt en dat u hiervoor moet betalen. Als u die kosten niet kunt overzien, is het handig geen dakkapel aan te schaffen.

    Als u een dakkapel aanschaft wilt u dat het een kwalitatief goede dakkapel is. Maar hoe weet u dat het goed is? Door u te verdiepen in de materie. U moet op de hoogte zijn van verschillende onderdelen en valkuilen waarmee u te maken hebt.

    Wat moet ik nog meer weten? U moet weten wat de garantievoorwaarden zijn, of u een vergunning nodig hebt, de referenties. Ga op zoek naar een aanbieding, maar vind wel uit waarom het een aanbieding is!

    Ga door naar: goedkope dakkapel

    Kosten dakkapel

    De kosten van een dakkapel zijn er in alle varianten. Ze kunnen u €3000,- kosten, maar ze zijn er ook voor €7.500,-. Belangrijk is dat u niet bezuinigd op de verkeerde dingen. Zoek een betrouwbaar bedrijf zodat u ook over 20 jaar nog dik tevreden kan zijn! En zie in dat bij het plaatsen van een dakkapel de waarde van uw woning stijgt!

    Zoek een specialist

    Ga opzoek naar een specialist in het plaatsen van dakkapellen. Specialist zijn in dakkapellen ben je niet zomaar. Het lijkt een simpel ding, maar de bouw en de plaatsing ervan vraagt veel technische handelingen. Laat u zelf vooraf goed informeren en ga actief op zoek naar een specialist.

    Offerte aanvragen

    Wilt u direct een offerte aanvragen?


    Offerte dakkapel aanvragen


    of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen