Van offerte tot montage

Onze werkwijze van A tot Z

Wilt u een goed beeld hebben van het hele proces van offerte tot plaatsing van uw dakkapel? Leest u dan even verder zodat u weet hoe alles in zijn werk gaat.

1. Offerte aanvragen en showroombezoek

U kunt natuurlijk heel gemakkelijk eerst een offerte aanvragen om zo een globaal beeld te krijgen van de mogelijkheden en de prijzen. Wij raden u aan ook te komen kijken in de showroom omdat veel onderdelen, materialen en kozijnen onbekend kunnen zijn voor u terwijl deze later vaak zeer belangrijk blijken te zijn voor onze klanten. Het is dan beter even wat tijd te investeren zodat u de juiste en weloverwogen beslissing neemt. U leest hier meer over de het waarom van een showroombezoek.

2. Offerte op maat

Na uw eerste oriëntatie weet u al heel wat meer.  Als u al meer weet en wij goede gegevens van u krijgen over uw huis (bijvoorbeeld foto's, afmetingen enz.) kan er ook zonder een bezoek bij u thuis een goede offerte voor u gemaakt worden. Met die offerte kunt u dan een goed en objectief vergelijk maken. Ook komt het voor dat sommigen dingen helaas niet mogelijk blijken te zijn of andersom: er kan meer dan u gedacht had. Denkt u ook aan mogelijke verplichte vergunningen of juist niet (lees hier meer over vergunningen).

3. U geeft opdracht en er wordt technisch ingemeten

Nu u weet wat er allemaal kan en wat het kost kunt u opdracht geven. Dan volgt er nog een technische inmeting om ervoor te zorgen dat A. alles technisch perfect zal verlopen en onze monteurs het werk precies zo uitvoeren zoals met u besproken is, B. u nogmaals de gelegenheid krijgt alles te bespreken met de inmeter en C. u alsnog zaken kunt wijzigen op basis van het advies van de inmeter. Het kan namelijk ook voorkomen dat u opdracht hebt weggegeven zonder dat wij al eerder bij u thuis waren en dan kunt u eenvoudig e.e.a. weer laten wijzigen in uw opdracht. Bijvoorbeeld de breedte, materiaalkeuze, kleuren, kozijnindeling en meer van dat soort zaken. Lees hier meer over de technische aspecten van de inmeting.

4. Datum plaatsing of verzorging vergunning

U krijgt vervolgens van de inmeter een uitgebreide opdrachtbevestiging met een tekening van uw dakkapel erin en alle eventuele besproken wijzigingen zodat er geen misverstand kan zijn over uw finale opdracht. Kan er bij u vergunningsvrij geplaatst worden dan krijgt u een datum plaatsing van de inmeter en alle informatie die daarbij hoort ( lees er hier meer over) zodat u goed op de hoogte bent van wat er op die dag allemaal bij u thuis gebeurt. De inmeter blijft vanaf het moment van de technische inmeting uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen en eventuele wijzigingen tot het moment van plaatsing.

Als wij een vergunning voor u moeten verzorgen regelt de inmeter alles voor u (wel hebben wij bouwtekeningen van u nodig, lees hier meer daarvan). Nadat de gemeente vergunning verleend heeft krijgt u een datum plaatsing van ons. Als de gemeente wijzigingen wil dan worden die eerst met u besproken en wordt er een gewijzigd plan ingediend.

5. Dag van plaatsing

De werkzaamheden bij u thuis bestaan uit het netjes afdekken van de zolderruimte, het eraf halen van de dakpannen en het inzagen van uw dakbeschot of dakplaten. Zo wordt een eerste gat gezaagd dat steeds groter wordt. Onze zware materialen en afval worden er met de kraan in- en uitgetild zodat dit niet allemaal door uw huis hoeft. Wij zorgen ervoor dat de juiste constructieve maatregelen genomen worden om de dakkapel goed op te kunnen vangen als deze gehesen wordt door de kraan. Dit heet een ‘raveling’ en zorgt ervoor dat na de plaatsing van uw dakkapel uw dak niet minder sterk is dan voorheen. Soms zijn speciale aanpassingen nodig, bijvoorbeeld als u een constructieve muur weg wilt hebben of een spant. Tijdens de inmeting wordt dit met u besproken zodat u op de dag van plaatsing niet voor verrassingen komt te staan. Het geheel wordt uiteraard dezelfde dag wind- en waterdicht opgeleverd, maakt u zich dus geen zorgen over eventuele lekkages bij regen.

Aan het einde van het werk wordt alles met u doorgenomen en de oplevering gedaan. Mochten er na de oplevering nog problemen zijn neemt u dan contact met ons op, wij zullen ons altijd inspannen alles z.s.m. op te lossen zodat u tevreden bent en blijft!

Graag tot ziens bij Hollandia dakkapellen!

Ervaringen van klanten

Goede dakkapellen 

Onze oude dakkapel aan de achterkant van ons huis was rot, zo rot zelfs dat 1 houten raamkozijn letterlijk door de verf bij elkaar werd gehouden. Per toeval kwamen wij op de website van Hollandia terecht. De showroom is redelijk rechttoe rechtaan, geen wirwar van deuren, ramen en dakkapellen. Omdat wij op zaterdag langskwamen, mochten wij ook even in de fabriek achter de showroom kijken. Na een goede uitleg van hun producten hebben we een afspraak gemaakt voor de verkoper om langs te komen en onze zolder te bekijken. Tijdens deze eerste opmeting hebben werd alles goed uitgelegd en in overleg met ons bekeken, de verkoper denkt goed mee met de klant. Na het tekenen van het contract komt er nog iemand langs om alles precies te berekenen. Een paar weken later werden onze twee nieuwe dakkapellen netjes in 1 dag geplaatst. De prijs was precies binnen ons budget, maar we hebben meer gekregen dan wij in eerste instantie voor ogen hadden, waaronder rolluiken in beide dakkapellen. Wij zijn dus zeer tevreden met Hollandia.

Duivenvoorde

De perfecte dakkapel

Hollandia dakkapellen.Eindelijk eens een verbouwing, waarbij alles goed gaat.Wij hadden 2 dakkapellen nodig (2.5 en 4.5 m.) en daarvoor hebben wij bij 5 bedrijven prijs gevraagd. Hollandia was de op 1 na goedkoopste, maar omdat zij e.e.a. in 1 dag prefab konden plaatsen kozen wij daarvoor. De goedkoopste moest het terplaatse opbouwen en dat duurde meer dan 1 week.Daarnaast werd alles in kunststof uitgevoerd, waardoor ik nooit meer onderhoud heb. Twee dagen later werd er ingemeten en kreeg ik nog wat goede adviezen.De levering was precies op de 6 weken tevoren geplande datum. Men kwam om 7.30 uur met 2 ploegen, en om 16.00 uur was ons huis 2 prachtige dakkapellen rijker.Geen gezeur over vantevoren betalen. Vakmensen, en een perfect produkt.

Gerrit Heemskerk

Ik wil een vrijblijvende offerte aanvragen!