Dakkapellen specialist

Bent u op zoek naar een betrouwbare dakkapellen specialist? Ontelbaar veel bedrijven in de bouw kunnen ogenschijnlijk alles: een uitbouw plaatsen, even wat kozijnen plaatsen, een dakkapel natuurlijk ook en als het een dakopbouw moet worden draait men zijn hand er niet voor om. Heel veel bedrijven die ook een dakkapel plaatsen doen dit vaak niet meer dan 1 keer per week.

Soms zelfs maar 1 of 2 keer per maand en op die manier wordt je natuurlijk geen dakkapellen specialist en kun je onmogelijk alle ins en outs van dit vak beheersen en loop je elke keer weer tegen nieuwe problemen aan. Kortom:u heeft gewoon een echte dakkapellen specialist nodig!

dakkapellen specialist inmeting

De dakkapellen specialist

Een dakkapel lijkt een simpel ding maar de bouw ervan en de plaatsing zijn technisch veel uitdagender dan menig handige jongen denkt. Tenminste, als je het goed wilt doen! Een goede timmerman heeft ook geruime tijd nodig om dit vak te leren beheersen en laten we eerlijk zijn: meestal zijn het geeneens (goede) timmermannen die de dakkapellen plaatsen. Specialisatie is hard nodig om je concurrentie voor te zijn en een goed product neer te zetten gecombineerd met een uitstekende dienstverlening in het geval er onverhoopt toch problemen zijn.

U ziet het er wellicht niet aan af maar een dakkapel zit zo vol met techniek dat het echt jaren duurt voordat deze geperfectioneerd is. En dan is ook nog de correcte plaatsing op uw dak een echt vak apart.

Veel bedrijven die ook dakkapellen plaatsen laten dit doen door onderaannemers. Het probleem hier is dat deze meestal een vast bedrag per dakkapel krijgen waardoor ze 'op de klok' werken en niet altijd zullen kiezen voor de moeilijkere maar betere oplossingen.

dakkapel specialist

 

Beheersing van het vak

Een bedrijf dat alleen maar dakkapellen bouwt en plaatst en dat al vele jaren lang heeft dit vak van A tot Z in de vingers en heeft alle kinderziektes er al uit weten te ontwikkelen. Op die manier kunt u genieten van een zorgeloos product dat elke euro meer dan waard is.

Als u lekkage heeft belt u ook geen timmerman maar een loodgieter. Misschien kan de timmerman u ook helpen maar vast niet zo goed en zo snel als de loodgieter, toch? Leest u hier bijvoorbeeld maar eens welke belangrijke onderdelen een dakkapel heeft en wat daar allemaal al fout kan gaan als een 'alleskunner' daar mee aan de slag gaat.

Bij een dakkapellen specialist begint alles met een zeer nauwkeurige inmeting. Er zijn meer dan 70 factoren van cruciaal belang bij de inmeting en u krijgt maar 1 kans om het goed te doen! Ervaring telt hier dus zwaar.

Geen dakkapel specialist

Plaatsing achterbak

Een van de belangrijkste details is de correcte plaatsing van de zogenaamde 'achterbak' op uw dak. Deze moet:
 • Correct geïsoleerd zijn om condensvocht buiten te houden.
 • Het EPDM dak moet goed onder de bovenste rijen dakpannen zitten om lekkages door o.a. stuifsnee te voorkomen.
 • Precies de juiste hellingshoek hebben om goed aan te kunnen sluiten.
 • Aan de binnenzijde moet 'dampfolie' zitten die onder de aftimmering goed aan uw dakbeschot wordt gemonteerd.

 • dakkapellen specialist achterbak

  Afschot voor waterafvoer

  Het dak van uw dakkapel moet ook 'op afschot' liggen voor een optimale waterafvoer. Een vaak vergeten detail!

  dakkapellen specialist dak op afschot

  Isolatiematerialen

  Uw dakkapellen specialist weet welke isolatiematerialen hij moet gebruiken om te voldoen aan de eisen van tegenwoordig. Deze zijn zelfs in de meeste gevallen zo veeleisend dat je er onmogelijk aan kan voldoen met traditionele isolatiematerialen zoals EPS of minerale wol.

  dakkapellen specialist isolatie

  Gerelateerde informatie


  Offerte aanvragen

  Wilt u direct een offerte aanvragen?


  Offerte dakkapel aanvragen