Lekkage dakkapel

Lekkage dakkapel

Het meest gevreesde probleem bij de montage van een dakkapel is wellicht lekkage. En niet geheel onterecht want als er iets fout gaat met de montage en de afwerking van het dak dan hebt u een serieus probleem.

Meestal gaat het fout met de afwerking van het dak aan de achterzijde (dakbedekking niet goed onder pannen) of de afwerking aan de wangen (teveel ruimte tussen de wang en de dakpannen of verkeerd materiaal dat opwerkt).

lekkage dakkapel

Goede en zorgvuldige montage

Echter, door een goede en zorgvuldige montage van uw dakkapel is de kans op problemen minimaal. Normaal gesproken zult u dan ook vele jaren zonder ook maar 1 enkel probleem kunnen genieten van uw dakkapel. In al de jaren dat wij dakkapellen plaatsen (duizenden) hebben wij lekkages die te wijten waren aan ons slechts enkele malen meegemaakt - en natuurlijk direct weer opgelost.

Soorten problemen

Graag informeren wij u over dit probleem als het zich bij u voordoet en wat hiervan dan de meest voorkomende oorzaken kunnen zijn.
 • Scheurvorming in dakpannen en nokvorsten
  Als uw huis al wat ouder is kan het zijn dat regenwater door deze scheuren heen komt en zo uw dakbeschot nat maakt. Dit regenwater zoekt zijn weg naar beneden en kan dan via de kapel lekkage geven.
  Dit kan lang goed gaan maar bij een bepaalde (harde) wind en veel regen of andere bijzondere weersomstandigheden kan dit toch plotseling een probleem worden. De gedachte is dan dat het aan de dakkapel ligt maar dat is slechts het ‘doorgeef luik’ van de lekkage.
 • Nokvorsten die in cement liggen
  Vooral in de winter met sneeuw kan sneeuw in wat oudere mortel komen en dit zo verder stuk maken. Dit geeft dan weer scheurvorming en daardoor hetzelfde effect als onder punt 1 beschreven.
 • Dakpannen die scheef (komen te) liggen
  Dakpannen kunnen in de loop van de tijd door werking van uw dakbeschot niet meer helemaal recht op de pannenlatten liggen. Dit kan ook ouderdom zijn en inwerking van warm en koud weer. Dit geeft hetzelfde effect als onder punt 1 beschreven.
 • Loodslabben van schoorstenen en pijpen
  Ook dit is een zwak punt in uw dak als het lood niet meer helemaal goed is.  Of niet goed strak op uw pannen ligt of niet goed ingeslepen is in de schoorsteen. Met alle gevolgen als onder punt 1 beschreven.
 • Werkzaamheden aan uw dak na montage van uw dakkapel door derden
  Denkt u bijvoorbeeld aan zonnepanelen, reparaties, dakramen enzovoorts. Wat is er precies met uw dak gebeurd en waar ligt dan de oorzaak van de problemen?
 • Condensvorming aan de achterkant van uw kapel bij de aansluiting met uw dak
  Dit is omdat de damp-dichte folie niet is aangebracht en de aftimmering niet goed of te laat is gedaan. Leest u vooral onze speciale informatie over dit punt goed door.

 • Als u een dakkapel wilt laten plaatsen schakel dan in ieder geval een specialist in die ook zijn servicewerk nakomt als dit onverhoopt nodig is. Hebt u een lekkage raak dan niet in paniek, check bovenstaande even en schakel de juiste persoon in. Lekkages zijn soms lastig te vinden dus is het van belang dat u zelf even goed nadenkt waar de mogelijke oorzaak zou kunnen liggen.

  Gerelateerde informatie


  Offerte aanvragen

  Wilt u direct een offerte aanvragen?


  Offerte dakkapel aanvragen
Reactie plaatsen