HPL-volkernplaat

Trespa dakkapellen

Weerbestendig

HPL is een harde weerbestendige plaat.

Trespa dakkapellen

Eenvoudige reiniging

HPL is makkelijk schoon te maken.

Trespa dakkapellen

Montage door verlijming

Hollandia verlijmt HPL voor een strakke uitstraling. 

Alles over HPL:

HPL staat voor ‘High Pressure Laminate’ plaatmateriaal (volkernplaat) dat speciaal geproduceerd wordt voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding, dakranden en natuurlijk afwerkingsmateriaal voor dakkapellen.

Weerbestendige, harde plaat

HPL is een dichte compacte plaat die gemaakt is van houtvezels of papier. Gemengd met bindmiddelen geeft dit een hele sterke weersbestendige harde plaat. HPL is ook een zeer duurzaam product omdat er een groot bestandsdeel van zachthout in zit dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Op deze manier worden er ook veel broeikasgassen in opgeslagen en vastgehouden. De HPL platen zijn dan ook goed recyclebaar.

Makkelijke schoon te maken

HPL kan zeer goed tegen allerlei weersinvloeden waaronder regen, temperatuurschommelingen en UV straling en het is makkelijk schoon te maken. Een speciale coating zorgt voor de juiste kwaliteit die dus cruciaal is voor de duurzaamheid en weerbestendigheid. De coating met pigmenten maken dat er tal van kleuren mogelijk zijn. Ook hier is dus weer van het grootste belang een goede leverancier te vinden van HPL plaatmateriaal. Het gaat om de fabrikant die het maakt en de kwaliteit die deze levert- iets wat voor de consument vaak verborgen blijft. Zo is bijvoorbeeld de dikte en de kwaliteit van de toplaag van cruciaal belang voor de levensduur - en het behoud van de kwaliteit - van de HPL plaat. 

Fronten die zaagnaden verbergen

Bij het zagen van HPL zijn wel donkere zaagnaden zichtbaar die sommigen mensen als storend ervaren. Hollandia dakkapellen produceert echter fronten die de meest zichtbare zaagnaden verbergen en door bijvoorbeeld een donkere kleur plaatmateriaal te kiezen (vaak zonder meerprijs) kunt u toch een hele mooie en voordelige HPL dakkapel aanschaffen bij Hollandia.

Verlijmen van HPL plaatmateriaal

Hollandia verlijmt al zijn  plaatmaterialen omdat schroeven op termijn los kunnen komen (ook HPL werkt enigszins door temperatuurschommelingen). Het verlijmen zorgt voor een enorm sterke verbinding die niet meer loskomt. Hierdoor wordt ook de mooie gladde structuur van de plaat niet onderbroken en het geeft een strakke uitstraling aan uw dakkapel waar u nog vele jaren lang onbezorgd van kunt genieten.

Vragen?

Trespa dakkapellen

Mailen

Heeft u vragen? Mail ons gerust op info@hollandiadakkapellen.nl

Trespa dakkapellen

Bel ons

Cruquius: 023 - 5406151

Roosendaal: 0165 -511720

Trespa dakkapellen

Bezoek ons

U bent van harte welkom in één van onze showrooms in Cruquius of Roosendaal.

Passende offerte ontvangen