Dakkapel 6 meter breed

Dakkapel 6 meter breed

Hollandia Dakkapellen plaatst een dakkapel van 6 meter breed in één dag op uw woning waarna u binnen de kortste keren kunt genieten van meer ruimt op zolder of uw slaapkamer.

In dit artikel laten we zien waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van een dakkapel van 6 meter breed.

Dakkapel of dakopbouw?

Ten eerste het verschil van een dakkapel en een dakopbouw; eigenlijk is elke constructie op een dak een dakopbouw en is een dakkapel een dakopbouw. Echter een dakkapel is een dakopbouw op een schuin (hellend) dak.

Extra (leef)ruimte!

U wilt een dakkapel omdat u meer ruimte wilt of nodig hebt; u hebt gewoon meer ruimte nodig op de verdieping omdat… noem maar op:

  • Extra slaapkamer voor kinderen.
  • Gezinsuitbreiding.
  • Meer loopruimte op bestaande slaapkamer.
  • Studeerkamer creëren door zolder te splitsen.
  • (Extra) badkamer
  • Uw eigen ideeën? 


Er kunnen zoveel redenen zijn om een dakkapel te willen plaatsen dat we ze hier niet allemaal kunnen opnoemen. Eén ding is wel duidelijk: meer woongenot.

Wat is de maximale breedte van een dakkapel?

Eigenlijk is er geen maximale breedte voor een dakkapel maar wordt de breedte vooral beperkt door de breedte van het dak en andere obstakels. Een dakkapel moet 50 cm van de rand het dak blijven of de scheidingsmuur met de buren. Vaak is een schoorsteen of iets dergelijks, de oorzaak ervan dat niet de hele breedte kan wordt gebruikt. Ook moet er vaak meer afstand aangehouden worden i.v.m. de juiste pannenmaat of een dakuitvoer die in de weg zit. Op de onderstaande afbeelding zijn ook de andere minimum/maximum maten te zien.


dakkapel-6-m-breed--50cm-regel

Vergunning nodig?

Of u een vergunning nodig bent kunt u zelf eenvoudig nakijken op de site Omgevingsloket van de overheid. Hier wordt u stap voor stap uitgelegd wat de regels zijn, wanneer u vergunningplichtig bent of vergunningsvrij kunt plaatsen of bouwen.

Natuurlijk moet men ook voldoen aan de eventuele regels van de gemeente wat betekent dat u altijd bij uw gemeente navraag moet doen naar de regels in verband met het plaatsen van dakkapellen.

Materialen en kleuren

Wij maken prefab dakkapellen; de hele dakkapel wordt vooraf in onze werkplaats in elkaar gezet en in z’n geheel op het dak getild met een kraan. Het grote voordeel hiervan is dat het een gecontroleerd proces is waarbij onze vakmensen echt overal makkelijk bij kunnen.

En u kunt vooraf bepalen welke materialen en welke kleuren moeten worden gebruikt. Hierbij kunnen wij u adviseren voor wat betreft bijvoorbeeld combinaties van kleuren. Zo moet u een keuze maken van wel of geen kunststof kozijnen met een kleurtje en een bijpassen de afwerking aan de zijkant van de dakkapel (wang) of boeibord (overstek). Allemaal keuzes waarbij wij u kunnen helpen in één van onze twee showrooms.

Bij een dakkapel voor een badkamer kan ervoor gekozen worden één of meerdere ramen te vervangen voor plaatmateriaal ten behoeve van de privacy. Dit kan ook door rolluiken op te nemen in de constructie of horren.

6 meter is breed maar niet te breed!

In een dakkapel zitten altijd kozijnen met een bepaalde indeling; smalle en bredere ramen, één of meerdere draai/kiepramen. De maximale breedte van een kozijn is 4,8 m in verband met de constructieve sterkte. Bij bredere dakkapellen zullen dan ook twee kozijnen gekoppeld worden als dit nodig is. Het kan namelijk ook zijn dat er bijvoorbeeld nog een tussenwand wordt geplaatst. In dat geval zal een ‘blind’ stuk tussen twee kozijnen worden geplaatst zoals in het voorbeeld hieronder.

dakkapel-6-m-breed--voorbeeldtekening

Geïnteresseerd in een dakkapel van 6 m?

Neem gewoon contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden of kom langs bij één van onze twee vestigingen. We staan u graag te woord en hebben een antwoord op al uw vragen.

U kunt ook direct een offerte aanvragen als u wilt.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen