Te kleine slaapkamer (hoe uitbreiden)

Te kleine slaapkamer (hoe uitbreiden)

Zolang de kinderen klein zijn hebben ze ruimte genoeg maar nu ze groter worden blijkt toch dat ze een te kleine slaapkamer hebben. Tijd voor uitbreiding van de (loop)ruimte?

Slaapkamer is niet alleen voor slapen

Vooral pubers brengen veel tijd door op hun slaapkamer. Daar hebben ze hun eigen plek voor de hun eigen bezigheden. Of het nu is om rustig huiswerk te kunnen maken of rustig te kunnen bellen met hun vrienden. Tegenwoordig hebben ze ook vaak hun eigen tv op de kamer staan. Kortom, dat vraagt natuurlijk wat ruimte. Is de ruimte die ze hebben ook groot genoeg?

Genoeg ruimte?

Vaak weten de kinderen niet anders en vinden ze het prima. Maar wanneer ze echt groter worden zult u wat vaker een ‘bonk’ horen omdat iemand zijn hoofd weer stoot aan een gording. De loopruimte wordt namelijk behoorlijk kleiner naar mate de kinderen langer worden.

Zie ook: Hoe creëer je meer ruimte in huis

Om te voorkomen dat de kinderen te vaak met een blauwe plek of bult op hun hoofd beneden komen, kunt u de te kleine slaapkamer vergroten.

Uitbreiding te kleine slaapkamer

Een oplossing voor het ruimtegebrek is het plaatsen van een dakkapel. U mag voor elke meter dakkapel (breedte) ongeveer een 1 tot zelfs 3m2 (loop)ruimte extra rekenen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren;
  • Dakhelling; hoe steil is het dak, hoe steiler het dak hoe minder ‘diep’ de dakkapel wordt
  • Breedte van de dakkapel; hoe breder de dakkapel hoe groter de ruimte winst
  • Hoogte van de dakkapel (1m - 1,75m); de ruimtewinst zal groter zijn met een hogere dakkapel.

    [caption id="attachment_12485" align="aligncenter" width="701"]verschil extra ruimte bij verschillende dakhelling verschil extra ruimte bij verschillende dakhelling[/caption]

 

Voor meer informatie over ruimtewinst zie ‘Hoeveel ruimte geeft een dakkapel?’.Grote of kleine dakkapel

U ziet dat u aanzienlijke ruimtewinst boekt met een dakkapel. De vraag is wat u wilt; een grote dakkapel of een kleine dakkapel. Wij hebben een handige checklist opgesteld waarin u vindt waar u op moet letten bij uw oriëntatie op de aanschaf van een dakkapel.

Het is belangrijk u vooraf goed verdiepen in de mogelijkheden en wat mag/kan. Laat u door een echte specialist informeren.

Wilt u ook een te kleine slaapkamer uitbreiden?

Neem dan contact op met Hollandia Dakkapellen en informeer naar de mogelijkheden. Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen, u bent altijd welkom. Wanneer u al een besluit heeft genomen, vraag dan een offerte aan.

Gerelateerde informatie

Heeft u deze artikelen al gelezen:

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen