Hoeveel ruimte geeft een dakkapel?

Hoeveel ruimte geeft een dakkapel?

Hoeveel extra ruimte geeft een dakkapel? De meeste mensen nemen een dakkapel om in hun huis meer ruimte te krijgen. Een Hollandia dakkapel op zolder geeft genoeg ruimte voor een extra slaapkamer of mooie kantoorruimte natuurlijk.

Hoeveel ruimte geeft een dakkapel?

Ruimtewinst en een enorme hoeveelheid extra daglicht op zolder is al zeer prettig maar het extra aantal vierkante meters verhoogt ook direct de waarde van uw woning. In een gemiddelde situatie – we gaan dan uit van de meest voorkomende woningen - en een dakkapel van 3 meter breed krijg je er ruim 4 m2 leef- en loopruimte bij. Daarbij maakt het niet uit of u kiest voor een dakkapel met een plat dak of een met een schuin dak.

Voorbeelden normale daken

Andere voorbeelden normale daken (35-45 graden):

2m breed = 3 m2 ruimtewinst

3m breed = 4.5 m2 ruimtewinst

4m breed = 6 m2 ruimtewinst

5m breed = 7 m2 ruimtewinst

Hoeveel ruimte geeft een dakkapel?

Als uw dak flauwer is dan 35 graden krijgt u al heel snel veel meer ruimte en met de echt flauwe daken van onder de 25 graden lijkt het wel of u er een verdieping bij krijgt!

Voorbeelden:

Hellingshoek 30 resp. 25 graden en 4 m brede dakkapel = 10.5 resp. 13 m2 ruimtewinst.

Hellingshoek 20 graden en 4 m brede dakkapel = 16.5 m2 ruimtewinst.

flauw dak dakkapel

Ook krijgt u natuurlijk een extra aantal kubieke meters erbij die direct meetellen in de waarde van uw woning. Wilt u precies weten wat een dakkapel u aan extra ruimte oplevert? Begin dan met een offerte-aanvraag die precies afgestemd wordt op uw situatie. Graag tot ziens bij Hollandia dakkapellen!

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen
Reactie plaatsen