Dakkapel 7 meter breed

Dakkapel 7 meter breed

 

Een dakkapel van 7 meter breed is breed maar toch heel goed te plaatsen. Hollandia Dakkapellen plaatst deze regelmatig. Maar waarom een dakkapel van 7 meter breed? En kan dat zomaar? We leggen het uit.

Waar moet u rekening mee houden?

Elke dakkapel die wij plaatsen moeten aan een aantal eisen voldoen zoals een minimale isolatiewaarde (Rc) en een constructieve sterkte. Dat geldt evengoed voor een dakkapel van 7 meter breed waarbij de sterkte een belangrijk punt is. Een dakkapel van 7 meter betekent een even groot gat in uw dak waarbij de dakkapel de krachten op moeten vangen van het dak. Vooral als één of meerdere spanten moeten worden doorgezaagd. Dit moet natuurlijk worden opgevangen door extra constructieve maatregelen van de dakkapel.
Dit wordt vaak onderschat door aannemers of andere firma’s die dakkapellen ter plaatse bouwen en monteren. U zal niet de eerste zijn de naderhand problemen krijgt met bijvoorbeeld lekkages door verzakkingen van het dak.
Vergewis u ervan dat u met een gerenommeerde aannemer in zee gaat wanneer u een dakkapel laat plaatsen.

Tussenwanden

Als er een tussenwand moet worden geplaatst, kan deze mede de doorgezaagde spant vervangen. Wanneer u bijvoorbeeld de zolder wil opdelen in twee aparte ruimten, dan kan dit perfect met een dakkapel van 7 m. In onderstaand voorbeeld ziet u 2 kozijnen met een tussenstuk waarachter de tussenwand is geplaatst. Let op de overstek die niet wordt meegerekend voor de breedte van de dakkapel. Het dak is dus altijd breder wanneer een overstek wordt gebruikt.

dakkapel-7-m-breed-voorbeeldtekening

U kunt op deze manier bijna elke indeling krijgen zolang maar de constructieve eisen wordt voldaan. Wij zullen bij het inmeten hier nauwkeurig op letten en zorgen dat alles perfect past en als u wilt ook wordt afgewerkt aan de binnenkant.

Isolatiewaarde

De totale isolatiewaarde van de dakkapel moet minimaal 3,5 zijn en in ieder geval gelijk aan de waarden van het dak. Wanneer het dak een Rc heeft van 2,5 dan is 3,5 ruim voldoende en heeft een hogere waarde ook geen zin omdat dit ook vaak ten koste gaat van de ruimte in verband met dikkere platen die voor een hogere waarde noodzakelijk zijn. Heeft een dak een waarde van 4,5 dan moet de dakkapel ook minimaal deze waarde hebben. Kiest men er toch voor om een lagere waarde te nemen, dan loopt men de kans op vochtproblemen omdat de dakkapel altijd kouder zal zijn dan de rest van de constructie erom heen.
Wel belangrijk is, en dat kunnen wij voor u nagaan, wat de regels zijn die uw gemeente stelt in verband met deze zaken. U moet dan ook altijd bij uw gemeente navraag doen.

Geïnteresseerd in een dakkapel van 7 m breed?

Neem gewoon contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden of kom langs bij één van onze twee vestigingen. We staan u graag te woord en hebben een antwoord op al uw vragen.
U kunt ook direct een offerte aanvragen als u wilt.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie

Reactie plaatsen