X
X

Page content

Prefab dakkapel

Wat is een prefab dakkapel? Voor een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in een fabriek of werkplaats van de dakkapellenspecialist gemaakt.

Denk daarbij aan onderdelen zoals de wangen (zijkanten), het kozijn en het dak. Deze onderdelen worden ook al geassembleerd in de fabriek.  Het dak en de wangen worden dan direct geïsoleerd en waterdicht gemaakt. De dakkapellen kunnen van zowel kunststof als hout gemaakt. U kunt daarbij kiezen voor:

 1. Een combinatie van houten frame met een kunststof afwerking of combinatie van houten frame met een  polyester afwerking.
 2. Dakkapellen die geheel van kunststof zijn, zowel in het de kern als buiten bestaan niet. Er is altijd een houten of stalen constructie nodig voor de benodigde stijfheid en sterkte.

Prefab dakkapel die gehesen wordt

Diverse soorten dakkapellen

Een prefab dakkapel kan traditioneel gemaakt worden zoals dat ook op dak gebeurt, maar dan op een werkvloer met houten stijl- en regelwerk, of met sandwich platen. Het nadeel van traditioneel bouwen is dat voor het isoleren van de wangen er een enorme hoeveelheid ruimte verloren gaat. Door de toepassing van de duurdere sandwichpanelen bespaart u kostbare ruimte en is de isolatie waarde gegarandeerd.

Tot een jaar of 15 geleden werden alle dakkapellen op dak gebouwd. Doordat dat arbeidsintensief,  gevaarlijk en ook onhandig was, en de Arbo steeds strengere eisen ging stellen aan het werken op daken is er langzaamaan een kentering gekomen van de bouw ter plekke op dak naar de bouw in een overdekte ruimte.

Prefab dakkapel

Voordelen prefab dakkapel:

 • Ten eerste: door het produceren van de dakkapel in een werkplaats of fabriek werd de branche ineens veel minder gevoelig voor de  weersomstandigheden en zat de klant geen dagen in de rommel. Want extra die tijd heb je nodig om een dakkapel echt kwalitatief goed te maken. Kortom een win-win situatie voor beide partijen.
 • Ten Tweede: het voordeel van een prefab dakkapel is ook dat er toezicht is vanuit de organisatie op de productie, en er betere interne kwaliteitscontrole is op het geleverde product. Het management kan tenslotte niet voortdurend naast haar personeel op dak gaan staan. En in een hal is de controle erg eenvoudig.  Iedere dakkapel die de hal verlaat wordt gecontroleerd op alle belangrijke onderdelen en afwerking.  Zo is de kwaliteit veel constanter en controleerbaarder.
 • Ten Derde: ook het weer is niet van invloed op de prestatie van de timmerlui. Tenslotte staan ze bij ons in een lekker verwarmde hal fijn te werken en raffelen ze dingen niet af omdat het slecht weer is.
 • Ten Vierde:  minder ziekteverzuim door betere werkomstandigheden voor het personeel.

Wij hebben uiteraard ook ervaring met de bouw ter plaatse maar als we reëel zijn is het product vele malen beter wanneer we produceren in een hal onder ideale condities.

Prefab dakkapel op transport

Op een rijtje:

Resumerend het voordeel van prefab dakkapellen:

 • Snellere plaatsing
 • Minder overlast
 • Betere controle
 • Hogere kwaliteit
 • Beter voor het personeel

Voor meer info verwijzen wij u graag naar onze ‘dakkapel-tips‘. Graag tot ziens bij Hollandia dakkapellen!

Gerelateerde informatie

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?

Offerte dakkapel aanvragen

  Comment Section

  0 reacties op “Prefab dakkapel

  Plaats een reactie


  *