Prefab dakkapel

Prefab dakkapel

Wat is een prefab dakkapel? Voor een prefab dakkapel worden alle onderdelen vooraf in een fabriek of werkplaats van de dakkapellen-specialist gemaakt.

Denk daarbij aan onderdelen zoals de wangen (zijkanten), het kozijn en het dak. Deze onderdelen worden ook al geassembleerd in de fabriek.  Het dak en de wangen worden dan direct geïsoleerd en waterdicht gemaakt. De dakkapellen kunnen van zowel kunststof als hout gemaakt. U kunt daarbij kiezen voor:
 • Een combinatie van houten frame met een kunststof afwerking of combinatie van houten frame met een  polyester afwerking.
 • Dakkapellen die geheel van kunststof zijn, zowel in de kern als buiten bestaan niet. Er is altijd een houten of stalen constructie nodig voor de benodigde stijfheid en sterkte.

 • Prefab dakkapel die gehesen wordt

  Diverse soorten dakkapellen

  Een prefab dakkapel kan traditioneel gemaakt worden zoals dat ook op dak gebeurt, maar dan op een werkvloer met houten stijl- en regelwerk, of met sandwich platen. Het nadeel van traditioneel bouwen is dat voor het isoleren van de wangen er een enorme hoeveelheid ruimte verloren gaat. Door de toepassing van de duurdere sandwichpanelen bespaart u kostbare ruimte en is de isolatie waarde gegarandeerd. Ga naar de 'Soorten dakkapellen' om de verschillende soorten te bekijken.

  Tot een jaar of 15 geleden werden alle dakkapellen op dak gebouwd. Dit is arbeidsintensief,  gevaarlijk en ook onhandig werken waardoor de Arbo steeds strengere eisen ging stellen aan het werken op daken. Daardoor is er langzaamaan een kentering gekomen van de bouw ter plekke op dak naar de bouw in een overdekte ruimte.

  Prefab dakkapel

  Voordelen prefab dakkapel:

  • Door het produceren van de dakkapel in de werkplaats zijn we veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden. U als klant zit daardoor geen dagen in de rommel. Want die tijd heb je nodig om een dakkapel echt kwalitatief goed te maken. Kortom een win-win situatie voor beide partijen.
  • Er toezicht is vanuit de organisatie op de productie en betere interne kwaliteitscontrole op het geleverde product. Het management kan tenslotte niet voortdurend naast haar personeel op dak gaan staan. En in een hal is de controle erg eenvoudig.  Iedere dakkapel die de hal verlaat wordt gecontroleerd op alle belangrijke onderdelen en afwerking.  Zo is de kwaliteit veel constanter en beter te controleren.
  • Het weer heeft ook geen negatieve invloed op de prestatie van onze werknemers. Tenslotte staan ze bij ons in een lekker verwarmde hal fijn te werken en raffelen ze dingen niet af omdat het slecht weer is.
  • Minder ziekteverzuim door betere werkomstandigheden voor het personeel.

  Wij hebben uiteraard ook ervaring met de bouw ter plaatse maar als we reëel zijn is het product vele malen beter wanneer we produceren in een hal onder ideale condities.

  Prefab dakkapel op transport

  Op een rijtje:

  Resumerend het voordeel van prefab dakkapellen:
  • Snellere plaatsing
  • Minder overlast
  • Betere controle
  • Hogere kwaliteit
  • Beter voor het personeel

  Voor meer info verwijzen wij u graag naar onze 'dakkapel-tips'. Graag tot ziens bij Hollandia dakkapellen!

  Gerelateerde informatie


  Offerte aanvragen

  Wilt u direct een offerte aanvragen?


  Offerte dakkapel aanvragen
Reactie plaatsen