Houten Verbindings Look (HVL)

Alles over HVL:

HVL staat voor Houten Verbindings Look. Het HVL kozijn of reproline kozijn combineert de voordelen die een standaard (verdiept) profiel kunststof kozijn heeft met de look van een traditioneel houten kozijn met stompe (of rechte) verbindingen.

Hoeken recht op elkaar verbonden

Aan dit kenmerk is goed te zien dat een kunststof kozijn een HVL-kozijn is. De hoeken van het kozijn zijn dus recht op elkaar verbonden en daarmee lijkt dit kozijn het meeste op een traditioneel houten kozijn. De schuine lasnaad is daarmee verdwenen die wellicht een wat ‘industriële’ uitstraling kan geven.

Leverbaar in talloze kleuren

Uiteraard is een HVL kozijn te leveren in tal van kleuren en i.c.m. een houtnerfstructuur waardoor het helemaal niet meer van hout te onderscheiden is. Het kan ook zijn dat een gemeente op bepaalde locaties houten kozijnen vereist (in geval van een vergunning) en dat ze toch een goed HVL kozijn accepteren omdat niemand het verschil van buiten meer ziet.

Let op de lasverbinding

Let wel op dat u een HVL kozijn van een goede fabrikant koopt omdat de rechte lasverbinding minder sterk kan zijn dan een schuine verbinding. Informeer bij Hollandia dakkapellen naar de mogelijkheden uw dakkapel uit te voeren met een HVL kozijn en geniet van een dakkapel met traditionele - niet van echt hout te onderscheiden- uitstraling!

Meer weten? Neem contact op of kom langs in onze showroom!

Wilt u meer informatie, belt u dan met een van onze filialen:
  • Cruquius - 023 540 61 51
  • Roosendaal - 0165 - 511720
of maak gebruik van het contactformulier: