Dakkapel met verhoogd dak

Wat is een dakkapel met een verhoogd dak? Als u een vrij lage nok heeft moet de dakkapel soms tegen de nok aangebouwd worden om nog voldoende stahoogte te hebben. Maar soms is de hoogte dan nog niet voldoende. Dan hebt u een dakkapel met verhoogd of gelift dak nodig! U wint met een gelift dak ongeveer 10 cm en dat kan net het verschil uitmaken tussen een comfortabel gevoel in uw dakkapel en toch een beetje een krappe bedoeling wat betreft de plafondhoogte.

Vergunningsvrije plaatsing

Een dakkapel met verhoogd dak is ook een goede keuze als u i.v.m. vergunningsvrije plaatsing van uw dakkapel 50 cm onder de nok moet blijven. Vergeet niet dat deze 50 cm in verticale zin bedoeld wordt en dan dit geldt vanaf de bovenkant van uw dakkapel (bovenkant boeideel) dus niet vanaf uw plafondhoogte binnen! In de praktijk moet uw boeideel dan net onder de 2e pannenrij starten. Deze 50 cm eis is dan ook slechts theorie en wordt in de praktijk meestal meer.

Standaard dak

Hieronder ziet u de details van een dakkapel met een standaard dak:


dakkapel met gelift dak


U ziet dat de sandwichplaat op de drie houten balken ligt die boven het kozijn gemonteerd zijn. Zo ontstaat er een 'badkuip' op het dak - door de daktrim - zodat het water opgevangen wordt en via de spuwers aan de achterzijde afgevoerd kan worden. Een Hollandia dak ligt immers op afschot voor optimale waterafvoer.

Verhoogd of gelift dak

Hieronder ziet u de details van een dakkapel met een verhoogd of gelift dak:


dakkapel met gelift dak


U ziet dat hier de sandwichplaat omhoog gebracht is waardoor er ongeveer 10 cm aan stahoogte gewonnen wordt. Om toch het water goed te kunnen afvoeren wordt er een verholen goot gemaakt (i.p.v. de daktrim). Van buitenaf is er geen verschil te zien tussen de dakkapel met het gelifte dak en een normaal dak.

Standaard dak Hollandia Dakkapellen

Overigens is een standaard dak van Hollandia dakkapellen al een stuk 'ranker' dan een traditioneel dak met een balkenlaag en minerale wol of ander isolatiemateriaal. Als u dus problemen hebt met uw stahoogte neem dan contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen

Reactie plaatsen