Dakkapel met een platdak

Dakkapel met een platdak

Het overgrote merendeel van de dakkapellen die u om u heen ziet heeft een platdak. Dat is niet voor niets en dat hebben wij hieronder voor u uitgelegd.

Vergunningsvrij

Dakkapellen met een plat dak kunnen in veel gevallen vergunningsvrij geplaatst worden. Dat is natuurlijk mooi meegenomen want dat scheelt weer tijd en geld. De dakkapel met plat dak is dan ook de ‘standaard’ voor de meeste gemeenten en als u in een ‘welstandsvrij’ gebied woont kunt u waarschijnlijk aan de voor- en achterzijde vergunningsvrij een dakkapel plaatsen.

Dakkapel platdak

Ruimtewinst

Ze passen het beste passen bij de meeste Hollandse daken. Dat komt omdat de schuinte van de Hollandse daken goed geschikt is om met een dakkapel met plat dak te bereiken wat u wilt: ruimtewinst!

De meeste daken hebben een schuinte tussen de 35-55 graden. Onder de 35 graden worden de dakkapellen met plat dak fors groter: de daken worden dieper en de wangen (zijkanten) een stuk groter. Tot 25 graden is alles nog steeds min of meer standaard, daaronder zijn extra constructieve verstevigingen nodig en soms ook speciaal transport.

Dakkapel platdak

De dakkapel met plat dak geeft dus ook een optimale ruimtewinst. Dit komt doordat deze dakkapel boven de ideale pannenrij geplaatst kan worden (meestal tussen de 80-110 cm van de vloer in verticale zin) zodat u een goede vensterbankhoogte krijgt en een plafondhoogte die ruim voldoende is.

Met de standaard buitenhoogtemaat van 150 cm (onderzijde kozijn tot bovenkant boeideel) hebt u dan een plafond van 210-240 cm hoogte. Dit is een ideale mix tussen kosten en ruimtewinst.

Eventueel kunt u nog kiezen voor een dakkapel tot 175 cm hoogte die dan nog meer ruimtewinst geeft en vaak ook vergunningsvrij geplaatst kan worden. Deze hogere dakkapel kan dan of lager geplaatst worden (er moet dan wel een paneel onder het kozijn omdat het glas niet te laag mag komen), of u hebt een hoger plafond of een combinatie van deze twee.

De dakkapel op uw woning

In de bouw van dakkapellen met een pat dak is dan ook een specialisatie ontstaan die het mogelijk maakt snel (in 1 dag) een dakkapel op uw woning te laten plaatsen. Doordat er zoveel verkocht worden zijn de prijzen relatief gezien voor wat u krijgt het beste.

Dakkapellen met andersoortige daken zijn vrijwel nooit vergunningsvrij- dat kost dus extra tijd en geld om die te regelen – en ze zijn ook altijd duurder omdat het productie- en montageproces meer tijd vergt en er geen echt gestandaardiseerd fabricageproces is.
Energietip: op het platte dak kunt u natuurlijk ook heel goed en makkelijk zonnepanelen plaatsen!

Zonnepanelen op uw dakkapel plaatsen

Minimale onderhoud

Waar u wellicht niet bij stilstaat is dat het onderhoud aan een dakkapel met plat dak ook minimaal is. Niet alleen door de specialisatie en het efficiënte fabricageproces maar ook door het simpele feit dat u altijd het dak van uw dakkapel op kunt komen en vandaaruit eenvoudige reparaties zelf kunt doen. Bijvoorbeeld een loodslab weer goedleggen of de dakbedekking vernieuwen/repareren.

De dakbedekking

De dakbedekking van de dakkapel met het platte dak is uiteraard ook een belangrijk onderdeel van uw dakkapel. Er wordt nog steeds veel gewerkt met bitumen- een materiaal dat meer onderhoud vergt en een kortere levensduur heeft.

EPDM dakbedekking zie je steeds meer en biedt voor u als consument veel voordelen:
  • langere levensduur
  • betere bescherming tegen lekkages/stuifsnee door de grote flap EPDM op de achterbak.

[caption id="attachment_11999" align="aligncenter" width="720"]EPDM flap EPDM flap[/caption]

Laat u goed voorlichten

Uiteraard zijn er nog steeds grote verschillen tussen dakkapellen met platte daken. Laat u daarom goed voorlichten en ga zelf kijken naar de verschillen! Er zij namelijk heel wat onderdelen die een belangrijke rol spelen.

Gerelateerd


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen