Dakkapel prijzen

Natuurlijk wilt u graag weten wat de prijs is van een dakkapel. Wij proberen u daarover zo goed mogelijk te informeren en vertellen u graag het hele verhaal als het gaat om dakkapel prijzen want er is meer dan alleen de prijs die belangrijk is! Hieronder vindt u een overzicht van veel voorkomende dakkapellen prijzen: een tekening van een dakkapel als voorbeeld en een bijbehorende vanaf prijs. Scrol naar beneden voor een dakkapel prijslijst en bijbehorende tekeningen.

Benieuwd naar uw dakkapel prijs? Vraag dan een indicatieve offerte aan!

Elementen die een rol spelen bij prijsbepaling

Er zijn een aantal elementen die een rol spelen bij de prijsbepaling van een dakkapel. Denk hierbij aan:

 • de prijs/kwaliteit verhouding
 • de arbeidsuren die gemaakt worden


De prijs/kwaliteitsverhouding

Van belang is dat u zich realiseert waar u voor betaalt wanneer u een dakkapel uitzoekt en laat plaatsen. Het eerste belangrijke verschil zit in de prijs die u betaalt op korte en op lange termen.

Prijsbepaling op korte termijn

Wanneer u vandaag een dakkapel koopt die relatief goedkoop lijkt te zijn, dan kunt op langere termijn bedrogen uitkomen. Het cliché 'goedkoop is duurkoop' is voor 100% van toepassing op deze stelling. Op de dakkapellenmarkt vindt u tal van aanbieders die dakkapellen aanbieden voor zeer uiteenlopende prijzen. Belangrijk om te weten is dat niet alleen de prijzen enorm uiteenlopen, dit geldt ook voor de kwaliteit van de dakkapellen.

Goede constructie voorkomt problemen

De constructie van de dakkapel is hierin belangrijk. We praten hierin vaak over dat deel van de dakkapel wat voor u, als leek, minder zichtbaar is. Op het moment dat een dakkapel een slechte constructie heeft kunt op lange termijn te maken krijgen met problemen als lekkage door condensatievocht, lekkage door een lekkend dak, doorzakken van het dakvlak, klemmende ramen en uitgedroogde rubbers. Wanneer de dakkapel een goede constructie heeft en gemaakt is van de juiste materialen voorkomt u deze problemen.

Prijs dakkapel op lange termijn

Hier zit direct de clou van onze boodschap. Wanneer u, een jaar of vijf na het plaatsen van de dakkapel, problemen krijgt met lekkage of verzakking dan wordt het kostenplaatje van de dakkapel compleet anders. Deze dakkapel leek goedkoop aan de voorkant van het proces. Maar voor het oplossen van de lekkage of verzakking (mits dit op te lossen) dient u de portemonnee weer te trekken. Grote kans dat over een periode van 10 jaar het kostenplaatje hoger zal zijn dan wanneer u direct kiest voor serieuze kwaliteit.

Onderhoudskosten

Natuurlijk spelen onderhoudskosten ook een rol op de lange termijn. Denk hierbij aan werkzaamheden als schilderen of ander onderhoud. Kiest u op voorhand voor een onderhoudsarme dakkapel dan is onderhoud geen issue. Dit bespaart kosten op lange termijn.

Kosten voor een vergunning

Voordat u een dakkapel laat plaatsen is het belangrijk om te achterhalen of dit mag zonder vergunning of dat u een vergunning dient aan te vragen bij uw gemeente. De aanvraag van een vergunning kost geld. Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie over het aanvragen van een vergunning voor dakkappellen.

Wij raden in basis af om zelf de vergunning voor uw dakkapel aan te vragen. In de praktijk blijkt dit echt specialistenwerk. In de praktijk zien wij dat klanten na een week of 4 toch bij ons terug komen met de vraag of wij alsnog de vergunningsaanvraag willen organiseren.

Leest u vooral ook onze: FAQ vergunningsaanvraag en de prijslijst voor een vergunningsaanvraag

Opbouw van een prijs

Natuurlijk kent de prijs van een dakkapel een bepaalde opbouw. Veel hangt af van de wensen die u precies hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

Het materiaal

Des te beter het materiaal, des te meer u investeert.

Zo werken wij bijvoorbeeld met de volgende materialen:

Keralit dakkapel

Keralit is feitelijk gerecycled kunststof en dus duurzaam en milieuvriendelijk. Bovendien is het niet zoals natuurlijke materialen gevoelig voor invloeden van buitenaf (kromtrekken, schimmelvorming, slijtage) en dus ook vrij van onderhoud.

Om de zoveel jaar schilderen behoort dus tot de verleden tijd en bespaart u dus ook heel veel kosten! Een dakkapel is erg lastig bereikbaar en daarom is het nog belangrijker te kiezen voor een goed en onderhoudsvrij product.

HPL dakkapel

HPL is een dichte compacte plaat die gemaakt is van houtvezels of papier. Gemengd met bindmiddelen geeft dit een hele sterke weersbestendige harde plaat. HPL is ook een zeer duurzaam product omdat er een groot bestandsdeel van zachthout in zit dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Op deze manier worden er ook veel broeikasgassen in opgeslagen en vastgehouden. De HPL platen zijn dan ook goed recyclebaar.

Het materiaal wat u kiest is bepalend voor de prijsopbouw. Een Keralit dakkapel zal in verhouding duurder zijn in de aanschaf dan bijvoorbeeld een HPL Dakkapel.

Type ramen

In een dakkapel hebt u de keuze uit diverse typen ramen. In principe kunnen wij dakkapellen van 1 tot 11 m breed uit 1 stuk bouwen en zijn alle indelingen mogelijk. Denkt u bij de raamindeling van dakkapellen aan het volgende:

 • Hoeveel draai-kiep en vaste ramen u wilt hebben. Een draai-kiep raam gaat naar binnen open dus u kunt dan 2 ramen aan weerszijden ervan schoonmaken
 • De aanbevolen maximale breedte voor een draai-kiep raam is 1000 mm. Voor vast glas maximaal 1450 mm (i.v..m glasbreuk). Breder kan wel maar dan met bepaalde garantie-uitsluitingen.
 • Wel of geen roosters/horren.
 • Een verhuisraam kan in sommigen gevallen handig zijn (‘vast’ raam dat toch open kan d.m.v. een meedraaiende tussenstijl i.v.m. een draai-kiep raam).
 • Wel of geen panelen voor een bestaande tussenwand of later te plaatsen wand die erop aangeheeld kan worden.

 • Dakkapel prijzen

  Uitgangspunten van onderstaande dakkapel prijzen is het volgende:
  • Geldt voor hellingshoeken tot 35 graden. Flauwere daken met een materiaaltoeslag (de dakkapel wordt namelijk groter). 
  • Sporenkappen € 250 toeslag voor onderslagen.
  • HPL uitvoering / vlak profiel kozijn in de standaard kleuren.
  • Hr++ glas en EPDM dak.
  • Eventuele speciale constructieve aanpassingen niet in prijs inbegrepen.
  • Eventueel ingetekende roosters/rolluiken zijn optioneel.
  • Laagste prijs geldt voor een Runner dakkapel en minimale Rc waarde van 3,5. Hogere Rc waarden tegen meerprijzen.
  • Onderstaande lijst zijn slechts voorbeelden. Alle maatvoeringen zijn mogelijk dus informeer altijd bij ons wat uw dakkapel kost.
  • Ondervermelde prijzen onder voorbehoud wijzigingen en pas definitief na uw keuze van exacte uitvoering en inmeting bij u thuis. Dit komt omdat speciale omstandigheden van doorslaggevend belang kunnen zijn in de exacte prijsbepaling. 

   Dakkapellen prijzen: 

   Dakkapel prijs 2 meter breed vanaf € 6.003,=

   Dakkapel prijzen 2 meter    Dakkapel prijs 2 meter breed met verhuisraam vanaf € 6.193,=

   dakkapel prijzen 2 meter met verhuisraam   Dakkapel prijs 2.4 meter breed met 1 draai-kiep raam € 6.221,=

   dakkapel prijzen 2.4 meter   Dakkapel prijs 2.5 meter breed met 2 draai-kiep ramen € 6.473=

   dakkapel prijzen 2.5 meter   Dakkapel prijs 2.7 meter breed met 2 draai-kiep ramen € 6.664,=

   dakkapel prijzen 2.7 meter

   Dakkapel prijs 3.0 meter breed € 6.767,= (vanaf 3.0 m standaard 2 draai-kiep ramen)

   dakkapellen prijzen 3 meter

   Dakkapel prijs 3.0 meter breed en 1.75 m hoog € 7.167,= (paneel of hogere ramen)

   dakkapel prijzen 3 meter met paneel

   Dakkapel prijs 3.6 meter breed € 7.516,=

   dakkapel prijzen 3.6 meter

   Dakkapel prijs 3.6 meter breed en 1.75 meter hoog € 8.341,=

   dakkapel-prijzen-3.6m-1.75m hoog

   Dakkapel prijs 4 meter breed € 7.764,= 

   dakkapel prijzen 4 meter

   Dakkapel prijs 4 meter breed met tussenpaneel € 7.889,=

   dakkapel prijzen 4 meter

   Dakkapel prijs 4.4 m breed € 8.059,=

   dakkapel prijzen 4.4 meter

   Dakkapel prijs 4.4 meter breed en 1.75 m hoog met paneel € 8.844,=

   dakkapel prijzen 4.4 meter

   Dakkapel prijs 4.8 meter breed en 3 ramen € 8.550,=

   dakkapel prijzen 4.8 meter

   Dakkapel prijs 4.8 meter breed en 1.75 meter hoog met paneel € 9.185,=

   dakkapel-prijzen-4.8 meter-1.75-hoog-tussenpaneel

   Dakkapel prijs 5.0 meter breed, 3 ramen en tussenpaneel € 8.696,=

   dakkapel prijzen 5 meter

   Dakkapel prijs 5.5 meter breed met 2 ramen € 9.018,=

   dakkapel prijzen 5.5 m

   Dakkapel prijs 5.5 meter breed en 4 ramen € 9.398,=

   dakkapel prijzen 5.5 meter en 4 ramen

   Dakkapel prijs 6.3 meter breed en 4 ramen en tussenpaneel € 9.779,=

   dakkapel prijzen 6.3 meter

   PS: bovenvermelde prijzen onder voorbehoud wijzigingen en pas definitief na uw keuze van exacte uitvoering en inmeting bij u thuis. 

   Het is belangrijk te weten dat de prijs van een dakkapel van veel specifieke omstandigheden afhankelijk kan zijn. Vraag dus altijd een offerte op maat op bij ons om zeker te weten welke prijs past bij uw huis en uw wensen. Wellicht nog belangrijker dan de prijs zijn de kosten van een dakkapel! Lees het even en maak de juiste beslissing.
   Aanvullende artikelen
   Hieronder treft u een aantal artikelen die aansluiten op dit onderwerp.