Kosten dakkapel

Over dakkapel kosten kunnen we heel veel zeggen. Vanaf € 3.000,= staat er een dakkapel op uw huis. Of voor € 7.500,=, of voor € 15.700,=! Een dakkapel kan minder dan € 1.000,= per meter kosten of wel meer dan € 2.000,= per meter! Veel mensen die zich voor het eerst oriënteren op een dakkapel zijn vooral geïnteresseerd in de dakkapel kosten of de prijs van een dakkapel. Dat is dus heel menselijk omdat bijna iedereen zo denkt.


De echte kosten van een dakkapel


Maar hebt u zich wel eens gerealiseerd dat er ook veel verborgen kosten kunnen zijn als u de verkeerde keuze maakt? Veel consumenten gingen u al voor en als u hen na hun ervaringen met een dakkapel zou vragen of de prijs inderdaad zo belangrijk geweest is zullen de meeste zeggen dat dit misschien wel het minst belangrijke onderdeel was.


Dat geldt overigens voor heel veel producten uit de bouw omdat u uiteindelijk geen dakkapel wilt maar het extra leefcomfort ervan, de extra ruimte en licht en de waardevermeerdering van uw huis.


Dakkapel kosten: minder dan € 1000 per meter is mogelijk! Deze dakkapel kost minimaal € 8.970,=.


Lage kosten dakkapel


Dakkapel kosten: meer dan € 1000 per meter is waarschijnlijker! Deze dakkapel kost minimaal € 3.670,=


dakkapel kosten hoog

Dakkapel kosten of dakkapel prijs?

Een recent geplaatste dakkapel zal er ongetwijfeld goed uitzien en dat geldt ook voor alle dakkapellen in een showroom. Wie kinderen heeft of al wat ouder is weet hoe snel 15-20 jaar voorbij lijken te vliegen. Ook na zo’n periode moet een dakkapel nog net zo goed zijn als een nieuwe!


Het enige onderhoud dat je moet doen aan een goede kunststof dakkapel is het jaarlijks smeren van het beslag en de rubbers en het schoonmaken (of laten doen door een glazenwasser) van de wangen en het boeideel eens in de 5 jaar. Toch zien redelijk veel dakkapellen er na 15-20 jaar uit alsof ze aan totale vervanging toe zijn.

Mogelijke problemen bij een matige (doch deels onzichtbare) constructie zijn:

 • Lekkage door condensatievocht wat rot en gele vlekken op termijn veroorzaakt. Dit speelt vooral bij de montage van een zogenaamd ‘koud’ dak.


  1. Lekkage door lekkend dak (door slijtage van bitumen of naden in de constructie).


  1. Doorzakken van het dakvlak door het ontbreken van een goede bovenslagen (aangepaste draagconstructie).


  1. Klemmende ramen door gebrek aan stijfheid en matige kwaliteit van het beslag of het ontbreken van staal in het profiel.


  1. Uitgedroogde rubbers door of gebrek aan onderhoud of slechte kwaliteit.


  1. Loszittende buitenbeplating door schroefwerk en vervuiling door overmatige algengroei door een slechte toplaag.

 • Veel zaken die voor jou als leek op dit gebied onzichtbaar blijven in het aanschafproces en waar je waarschijnlijk nog nooit echt bij hebt stil gestaan.
  De prijs van een dakkapel komt zo opeens in een heel ander licht te staan, vindt u niet? Net doen alsof dit toch wel niet zal gebeuren lost het probleem ook niet op. Bovenstaande problemen zijn wel op te lossen door de vakkundige bouw en montage van de dakkapel en door het gebruik van de juiste materialen.

  Denk daarom aan deze zaken als u een dakkapel aanschaft en bezuinig niet op de verkeerde dingen. Zoek een betrouwbaar bedrijf zodat u ook over 20 jaar nog dik tevreden bent!

  prijs dakkapel
  De concurrentie in de bouw is enorm, niet voor niets zijn er juist daarom zoveel faillissementen in deze sector. Als u dus meent een bedrijf gevonden te hebben dat een beduidend lagere prijs vraagt dan andere goede bedrijven dan kunt u eigenlijk wel bedenken dat er iets aan de hand is.

  Hoge kortingen zijn meestal een voorbode dat er iets niet goed gaat in een bedrijf. Ieder serieus bedrijf heeft nu eenmaal een bepaalde marge nodig om kwaliteit, service en garantie te kunnen bieden zodat u ook op lange termijn tevreden blijft.
  U kent ze wel: de slachtoffers die hun verhaal doen bij bv. Radar (aanbetaling kwijt, bedrijf komt bij problemen niet opdagen enz.). Heel vaak zij dit ook de mensen die heel veel van bovenstaande tips genegeerd hebben en vooral gingen voor de lage prijs. Een goed product levert uiteindelijk veel meer plezier en comfort op en bespaart u veel ergernissen en frustraties!

  Uiteindelijk wil iedereen het beste product voor de laagst mogelijke prijs. Goede kwaliteit hoeft niet per se duur te zijn maar goede spullen voor dumpprijzen bestaan gewoon niet.
  • ‘Betaalt u liever € 500 teveel of € 500 te weinig?’
  • ‘De prijs is eenmalig – de kosten blijven je achtervolgen.
  • ‘Goede dingen zijn niet goedkoop en goedkope dingen zijn niet goed’.
  • ‘Als u denkt dat het duur is om een specialist in te schakelen wacht dan even totdat u een amateur hebt ingeschakeld’.

 • kosten dakkapel

  Zonder u hier dus een uitgebreide prijslijst te geven vragen wij u vriendelijk even het offerte-aanvraagformulier in te vullen voor een preciezer beeld van alle prijzen en mogelijkheden.
  De kosten van onderstaande Hollandia dakkapellen zijn erg laag! De aanschafprijs zijn wat hoger dan een volledig standaard dakkapel maar uiteindelijk zijn de totale kosten veel lager dan u wellicht denkt. Vergeet niet dat bij verkoop van uw woning het zeer belangrijk is in welke staat uw dakkapellen zijn en hoe ze er ook van buitenaf uitzien.

  Deze dakkapellen voegen echt waarde toe aan uw woning!

  Kosten dakkapel

  Hollandia dakkapellen is er absoluut van overtuigd dat wij u de beste prijs-kwaliteit verhouding bieden en we tonen dat graag aan. De ‘goedkoopste’ zijn wij bewust niet maar we vragen geen cent te veel voor wat we leveren.

  Op deze manier houden wij de kosten van uw dakkapel zo laag mogelijk en heeft u vele jaren lang ongestoord plezier en comfort van uw nieuwe dakkapel! Daag ons uit en kom langs bij ons of vraag een offerte bij ons aan, we zijn u graag van dienst!

  Wilt u direct een offerte aanvragen?


  Offerte dakkapel aanvragen
Reactie plaatsen