Dakkapel plaatsen

Vraagt u zich af hoe wij een dakkapel plaatsen? Dat is niet in een paar woorden uit te leggen, want er komt nogal wat bij kijken.

We nemen het stap voor stap met u door. Vergeet niet de video’s te bekijken, onderaan het artikel.

Al lang voordat u onze werknemers over de vloer krijgt, en ze een zaag in uw dak zetten, heeft u al het voorwerk gedaan. U heeft namelijk de dakkapel uitgezocht, misschien na lang wikken en wegen. Wij komen echter niet zomaar een dakkapel bij u plaatsen, als u een dakkapel bestelt.

Wij gaan in eerst met u in gesprek over verschillende beslissingen die moeten worden genomen. Bijvoorbeeld:


Dat kunnen we bij ons in de showroom doen, maar ook bij u thuis. Dat laatste doen we het liefst, omdat we dan direct de situatie kunnen bekijken, en eventueel ook de inmeting kunnen doen. Het kan zijn dat de inmeting later plaatsvindt, maar het is een van de belangrijke zaken die goed moeten gebeuren. Een verkeerde maat, en de dakkapel past niet, of pas na extra werk.

Er is heel veel keuze, en wellicht heeft u geen goed overzicht over de mogelijkheden. Daarom is het persoonlijke contact met ons van groot belang, zodat u precies de dakkapel krijgt, die u al jaren wenst. Vergewis u ervan dat u in zee gaat met een gerenommeerd bedrijf, met goede recensies, en die duidelijke garantievoorwaarden hanteren.

Prefab klinkt voor sommige mensen wat goedkoop en negatief. Negatief is het in het geheel niet, en ja, het is over het algemeen goedkoper. Goedkoper, omdat we alles al een keer hebben gedaan, geen onnodige uitgaven doen of extra uren maken. Kortom, heel veel ervaring hebben.

Een prefab dakkapel plaatsen is iets heel anders dan een dakkapel, die ter plaatse op het dak wordt opgebouwd. Dat laatste heeft het voordeel dat de dakkapel direct op maat is. Nadeel is, dat het werk veel meer tijd in beslag neemt, en u soms een week in de rommel zit.


De prefab dakkapel bouwen wij compleet onder dak in onze werkplaats, zonder afhankelijk te zijn van het weer. Onze bouwers zijn specialisten, en bouwen elke dag aan een dakkapel. Een aannemer plaatst af en toe een dakkapel, en kan hier minder ervaring mee hebben.

Voordeel is dat we een showroom hebben, en u kunnen laten zien, hoe een dakkapel wordt gemaakt. Alleen tijdens de bouw, ziet u alle onderdelen, die later niet zichtbaar zijn.


Hollandia dakkapellen plaats al vele jaren elke dag kunststof prefab dakkapellen in een dag. Er zitten belangrijke verschillen in de aangeboden dakkapellen en het is goed u daar in te verdiepen zodat u de juiste keuze maakt en niet achteraf spijt krijgt.

dakkapel-plaatsen-ruimte

De inmeting is het belangrijkste voorwerk, om te zorgen dat de te plaatsen dakkapel ook daadwerkelijk past. We meten altijd ter plekke de beschikbare ruimte voor de gewenste breedte van de dakkapel. Dat doen we van binnenuit, en proberen ‘tussen de pannen’ te meten, zo dat zo min mogelijk pannen hoeven te worden geslepen.

We bekijken de constructie van het dak, zodat we weten welke maatregelen moeten worden genomen, om de sterkte van het dak te garanderen. Men kan niet zomaar een gat in een dak zagen, zonder rekening te houden met de dakconstructie.

Lees alles over de Inmeting.

Wanneer het voorwerk niet goed gebeurt, kan dat een probleem zijn bij de plaatsing. Maar vaak komen de problemen, door onjuiste plaatsing, pas als de dakkapel al enige tijd op het dak staat. De belangrijkste problemen die zich voor kunnen doen:

 • Verzakking van uw dak of van de dakkapel zelf door gebrekkige constructieve aanpassingen.
 • Lekkages rondom uw dakkapel - vooral bovenin met de aansluiting op uw dakvlak.
 • Klemmende ramen door onvoldoende stijfheid van de dakkapel zelf.


dakkapel plaatsen

Als de inmeting gedaan is en de definitieve order bekend is wordt er een dag van plaatsing afgesproken.

 • 07:00 - 08:00 uur: aankomst en begin monteurs.
 • 09:30 - 10:30 uur: kraan aanwezig (meestal).
 • 14:00 - 16:00 uur: afronding werkzaamheden.


U bent dus in een dag klaar, en dan rest alleen nog het aftimmerwerk dat u zelf kunt doen met ons aftimmerpakket, of u laat ons het doen.

dakkapel plaatsen daksparing

De plaatsing van de dakkapel zelf doorloopt de volgende stappen:

 • We zorgen ervoor dat u zo min mogelijk in de rommel komt en blijft zitten. Daarvoor dekken we zoveel mogelijk de vloer en nog aanwezige meubels af. Al vragen we u wel, vooraf zoveel mogelijk ruimte te maken.
 • Als u zelf het nodige sloopwerk van aftimmering e.d., nog niet hebt gedaan, dan doen wij dat, voordat we in het dak kunnen zagen. Al het sloopafval verzamelen we in grote afvalzakken (big bags).
 • We zagen daarna het gat in het dak, waarbij we de dakpannen verzamelen in bigbags, net als het sloophout.
 • Zodra de kraan aanwezig is, halen we het sloopafval en de pannen, door het dak naar buiten, om te worden afgevoerd.
 • We voeren de noodzakelijke constructieve werkzaamheden uit, om te voorkomen dat het dak verzakt. Dit is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, die anderen nogal eens ‘vergeten’.
 • Daarna plaatsen we met behulp van de kraan, de dakkapel in de gezaagde daksparing.
 • Aanvullende constructieve werkzaamheden uitvoeren die daarvoor niet gedaan konden worden, onder andere het verankeren van de dakkapel aan het dak.
 • De EPDM dakbedekking van de dakkapel moet daarna op de juiste wijze worden weggewerkt onder de pannen aan de achterzijde van de dakkapel.
 • Zodra het kan, leggen we de dakpannen terug en werken we deze tegen de wangen aan. Zo nodig worden de pannen op maat geslepen.
 • Rondom de dakkapel kloppen we daarna het lood aan (of ander materiaal), zodat alles goed aansluit.
 • Uiteindelijk voeren we de finale check uit van de constructie, soepele werking ramen, eventuele zonwering en andere details.

 • dakkapel-plaatsen-aansluiting dakkapel-plaatsen-aansluiting-klaar

   

   

   

   

   

   

   

   

   
  Hollandia dakkapellen geeft een uitgebreide garantie van 15 jaar, en mocht u service nodig hebben dan staan wij uiteraard klaar voor u. Overigens houdt onze garantie veel meer in dan alleen een jaartal, verdiep u daarom altijd even goed in de belangrijkste aspecten van de garantie van een bedrijf.

  Voor video's van dakkapel plaatsingen kunt u op onderstaand plaatje klikken.
  dakkapel-plaatsen-video's

  Wilt u direct een offerte aanvragen?


  Offerte dakkapel aanvragen
Reactie plaatsen