Keralit dakkapel

Wat is een Keralit dakkapel? Dat lijkt een simpele vraag maar het is goed u even het volgende te realiseren als u op zoek bent naar een Keralit dakkapel:
 • Elke dakkapel is gemaakt van hout (constructieve elementen).
 • De buitenzijde en het kozijn kan dan van Keralit gemaakt worden.
 • Een Keralit dakkapel heeft veel meer belangrijke onderdelen dan alleen de buitenzijde.

Meestal noemt men dus een dakkapel een ‘Keralit dakkapel’ als de buitenzijde van Keralit gemaakt is en er een kunststof kozijn in zit. Maar het kan heel goed zijn dat de isolatie of de dakopbouw nog steeds ‘traditioneel’ is of dat u toch nog een ‘koud’ dak krijgt. Dan heeft u wel een Keralit buitenzijde maar nog steeds geen goede dakkapel. Een beetje technische kennis is dus handig als u de juiste keuze wilt maken.

Keralit dakkapel creme

(Hierboven een voorbeeld van een volledig Keralit prefab dakkapel)Wat zijn de voordelen van een Keralit dakkapel?

De meeste consumenten zijn op zoek naar een Keralit dakkapel vanwege de welbekende voordelen ervan. Hieronder een lijstje:
 • Onderhoudsarm: niet schilderen in ieder geval (!) maar hooguit schoonmaken eens per zoveel jaar en het beslag van de ramen onderhouden.
 • Duurzaam: Keralit is gemaakt van gerecyclede grondstoffen en aan het einde van de levensduur van de dakkapel kunnen deze opnieuw hergebruikt worden.
 • Weerbestendig: goede merken Keralit zijn zeer weerbestendig en worden niet of nauwelijks aangetast in de loop der jaren door weersinvloeden.
 • Kleurecht: goede merken Keralit met renolit folies zijn kleurvast en blijven ook na vele jaren mooi.
 • Grote variëteit: Er zijn enorm veel verschillende kleuren mogelijk en ook de montagetechnieken kunnen voor variëteit zorgen: gepotdekseld, horizontaal of verticaal gemonteerde Keralit delen (wangen).
 • Lagere kosten: omdat u haast geen onderhoudskosten hebt scheelt dit in de loop van bijvoorbeeld 20 jaar echt heel veel geld t.o.v. elke 5-10 jaar schilderen.

Keralit dakkapel met roeden

(hierboven een voorbeeld van een Keralit dakkapel met roeden op het glas)Wat zijn de nadelen van een Keralit dakkapel?

 • Kleur niet of nauwelijks te wijzigen: kunststof is lastiger te schilderen.
 • Duurder in aanschaf: t.o.v. van de goedkoopste houten of HPL dakkapellen kan Keralit duurder zijn in aanschaf.

Wat de prijs betreft: die is eenmalig, bedenk wat het schilderen van een dakkapel nu al kost, laat staan over 10-20 jaar!

Keralit dakkapel met HVL kozijn

(hierboven een voorbeeld van een Keralit dakkapel die perfect past bij een oud huis)Wat zijn belangrijke onderdelen van een Keralit dakkapel?

Als u een Keralit dakkapel wilt is het belangrijk te weten wat er precies ‘Keralit’ aan uw dakkapel kan zijn. Hieronder een lijstje zodat u ook weet waar u op moet letten:
 • Het boeideel (bovenste brede rand): Keralit kan tot wel 6 meter lenget uit 1 stuk gemaakt worden, een boeideel zonder naden dus.
 • Het overstek (onderzijde boeideel).
 • De wangen (zijkanten): let ook op montage: horizontaal, verticaal of gepotdekseld.
 • Het front (stroken naast kozijn): mooi afgewerkte frontpanelen.
 • Strook boven het kozijn (is deze er wel?): lange strook zonder naden.

Keralit dakkapel met Keralit paneel

(Hierboven een Keralit dakkapel met een Keralit paneel)


U leest hier meer over de belangrijkste onderdelen van een kunststof dakkapel en waarom het belangrijk is te weten waar u over praat.

Keralit dakkapel en Kunststof dakkapel, is dat hetzelfde?

Een kunststof dakkapel zegt alleen iets over het materiaalgebruik aan de buitenzijde van een dakkapel. Een Keralit dakkapel zegt iets over het soort kunststof dat daarvoor gebruikt is. Deze twee gaan soms samen maar niet altijd, bijvoorbeeld als de dakkapel een HPL buitenzijde heeft of gedeeltelijk hout/zink en kunststof.

Keralit dakkapel met rolluik

(hierboven en voorbeeld van een Keralit dakkapel met een ingebouwd rolluik)Keralit dakkapel en garanties

Welke garantie u krijgt op een Keralit dakkapel verschilt per leverancier. Dat zal met name te maken hebben met de gekozen leverancier van de Keralit materialen, meestal wordt de garantie(periode) gewoon doorgegeven aan de consument. Het is natuurlijk belangrijk u daarin te verdiepen om problemen met aansprakelijkheid uit te sluiten als er iets aan de hand is. Ook zijn er veel goedkopere en inferieure Keralit materialen in omloop. Een dakkapel is gemonteerd op een plek waar deze erg leidt onder weersinvloeden dus bezuinig niet op goede materialen! Lees hier meer over garanties op dakkapellen.

Keralit dakkapellen en prijzen

Er zijn enorme prijsverschillen te vinden. Gebruik wat dat betreft uw gezonde verstand: de concurrentie is enorm dus goede kunststof dakkapellen voor stuntprijzen is meestal een voorbode van ellende. Verdiep u echt even in wat u nu precies koopt en bij wie u het koopt en besef u dat een Keralit dakkapel een investering voor heel veel jaren is en dat u maar 1 kans krijgt om het gelijk goed te doen. U kunt hier veel meer lezen over prijzen van kunststof dakkapellen.

kunststof-dakkapel-prijs

(hierboven de indeling en prijs van een kunststof dakkapel van 5.0 m breed: € 6.300,=.)


kunststof-dakkapel-offerte-burenKeralit dakkapellen en kosten

De prijs en de kosten, dat zijn echt twee verschillende dingen. U leest hier veel meer over de echte kosten van een kunststof dakkapel.

Hebt u nog vragen? Wij van Hollandia dakkapellen zijn u graag van dienst, neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte op bij ons.

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen

 
Reactie plaatsen