Aannemer dakkapel

Hollandia Dakkapellen voor professionele aannemer dakkapel

Op zoek naar een aannemer voor een dakkapel plaatsen? De redenen om een dakkapel aan te schaffen zijn eindeloos. Zo zorgt een dakkapel voor meer woonoppervlak, extra licht in huis en een waardevermeerdering van de woning. Hoe gaat het plaatsen van een dakkapel echter in zijn werk en met welke dakkapel kosten krijg je te maken? Familiebedrijf Hollandia Dakkapellen geeft dankzij jarenlange ervaring professioneel en vakkundig advies voor het installeren van een dakkapel. Wij komen graag bij je langs om een dakkapel te plaatsen. Van dakkapellen in Nijmegen tot dakkapellen in Den Haag, onze experts gaan iedere dag het hele land door om klanten van een betrouwbare dakkapel te voorzien. Vraag vrijblijvend meer informatie over een aannemer voor een dakkapel aan via ons online contactformulier op de website.

Waarom een dakkapel door een aannemer laten plaatsen?

Een dakkapel op je woning biedt veel voordelen. Zo tover je de donkere zolderruimte om in een prachtige bovenetage met natuurlijk daglicht. Waar je eerst nauwelijks kon lopen op zolder vanwege het schuine dak, zorgt de dakkapel ervoor dat de beloopbare ruimte groter wordt. Op deze manier kun je de zolder voor talrijke manieren gebruiken. Creëer bijvoorbeeld een slaapkamer, kantoor of kinderkamer op de bovenetage. Doordat er ramen in de dakkapel aanwezig zijn, geniet je van extra licht en frisse lucht in huis. Dit maakt de luchtcirculatie in huis gezond. Niet in de laatste plaats is van belang dat een dakkapel plaatsen op het dak tot een waardevermeerdering van de woning leidt. Wel zo aantrekkelijk als je van plan bent om het huis na verloop van tijd te verkopen. Je kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met het plaatsen van een dakkapel. Wij raden je echter aan om een expert in te schakelen. De specialisten van Hollandia Dakkapellen hebben de juiste scholing en ervaring om de dakkapel plaatsen zorgvuldig uit te voeren. Bovendien beschikken wij over de juiste gereedschappen en materialen, waardoor wij zelfs in één dag de dakkapel op het dak plaatsen. Natuurlijk verzorgen wij onze dakkapellen geïsoleerd en waterdicht. Zelf op grote hoogte aan het werk gaan of een professional inhuren die snel en effectief werkt? Hollandia Dakkapellen staat je graag terzijde als aannemer voor een professionele dakkapel.

Waar rekening mee houden met een dakkapel door een aannemer laten installeren?

Heb je besloten om een aannemer voor de dakkapel in te schakelen? Houd dan rekening met de volgende elementen:

De locatie van de dakkapel

Onderzoek wat de beste plek voor de dakkapel is. Bekijk waar je het meest geniet van het uitzicht met een dakkapel en met welke hoek je beschikt over uitstekende lichtinval. Waar is de dakkapel het meest praktisch in huis?

De afmetingen van de dakkapel

Doorgaans kiezen onze klanten voor een dakkapel van 1,5 meter hoog en 3 tot 4 meter breed. Dakkapellen met een hoogte van 1,75 meter zijn echter ook populair, net als bredere dakkapellen van langer dan 4 meter. De afmetingen van de dakkapel baseer je op wat je van plan bent met de ruimte die op de bovenetage ontstaat. Wil je een slaapkamer realiseren, dan is een grote dakkapel gewenst. Voor een kantoor heb je over het algemeen minder ruimte nodig voor een dakkapel.

De hoeveelheid en het soort ramen

De aannemer voor de dakkapel adviseert je graag over het aantal en het type ramen dat je laat monteren. Meestal kiezen onze klanten ervoor om over de volledige breedte van de dakkapel ramen te plaatsen, zodat er een maximale hoeveelheid aan licht naar binnen schijnt. Vervolgens heb je de keuze uit verschillende raamsoorten, zoals klap-, schuif-, kiep- en valramen.

Uiteenlopende materialen voor de dakkapel

Een aannemer kan de dakopbouw of dakkapel van uiteenlopende materialen creëren. De meest toegepaste materialen bij dakkapellen zijn hout, polyester en kunststof. Ook zinken dakkapellen zijn echter geliefd, aangezien dit materiaal onderhoudsarm is en een moderne uitstraling heeft. Dit materiaal is echter ietwat kostbaarder. Verder levert Hollandia Dakkapellen ook Keralit en High Pressure Laminate (HPL). Deze materiaalsoorten zijn uiterst duurzaam en weerbestendig.

De constructie van de dakkapel

Wanneer je dakkapel laat plaatsen heb je de keuze uit een prefab dakkapel en een traditionele dakkapel die op maat wordt gemaakt. Prefab houdt in dat de volledige constructie van de dakkapel in een fabriek wordt gebouwd. Doordat het materiaal meteen wordt geassembleerd en geïsoleerd, is de dakkapel direct waterdicht. Aangezien de prefab dakkapellen in meerdere aantallen gebouwd worden met vaste maten, is de prijs van deze dakkapellen relatief goedkoper. Ook verloopt het plaatsen van een prefab dakkapel sneller, aangezien de constructie in zijn geheel meteen door een hijskraan op het dak wordt geplaatst. Zoek je echter een dakkapel met specifieke afmetingen, kleuren of afwerkingen? Dan is een traditionele op maat gemaakte dakkapel voor jou geschikt. Deze dakkapellen zijn kostbaarder, maar je hebt wel de volledige vrijheid om zelf te bepalen hoe de dakkapel eruit komt te zien.

Het isoleren en ventileren van de bovenverdieping

Bij een dakkapel plaatsen is isolatie en ventilatie voor de luchtcirculatie essentieel. Laat je de ruimte onvoldoende luchten, dan krijg je te maken met vocht- en schimmelproblemen. Kies bijvoorbeeld voor HR++-glas of laat ventilatierooster in de dakkapel bevestigen.

Het inmeten van de dakkapel door de aannemer

Een van de belangrijkste stappen die wij als aannemer voor de dakkapel zetten is het inmeten. Gedurende het inmeten meten onze experts nauwkeurig de beschikbare ruimte ter plaatse voor de gewenste breedte van de dakkapel. Onze inmeters doen dit vanaf de binnenzijde. Bovendien trachten wij hierbij zoveel mogelijk tussen de dakpannen te meten, zodat er zo min mogelijk met dakpannen gesjouwd hoeft te worden. Bij de inmeting onderzoekt de aannemer voor de dakkapel ook de constructie van het dak. Aangezien de dakconstructie gedurende de jaren onder spanning staat, is het soms nodig om de dakconstructie aan te passen. De constructie van de dakkapel kan namelijk op het bestaande dakbeschot en de wanden gaan werken, waardoor er een risico op scheuren ontstaat. Met een zorgvuldige inspectie van de staat van het dak en een aannemer met ervaring voorkom je deze situatie. Door de juiste maatregelen te nemen, garanderen wij de sterkte van het dak zodat de dakkapel probleemloos op het dak gezet kan worden. Na de inmeting beschik je over een gedetailleerde bouwtekening die de blauwdruk vormt voor de te plaatsen dakkapel.

Een dakkapel in 1 dag, hoe gaat dat in zijn werk?

De dag van het laten installeren van de dakkapel is voor klanten vaak een spannend moment. Van tevoren vragen wij aan klanten of zij voor voldoende plek willen zorgen, zodat de hijskraan en bedrijfsbussen bij de woning kunnen staan. Ook heb je de zolder alvast opgeruimd, zodat wij met ons gereedschap meteen aan de slag kunnen gaan.

1. Het voorbereidende werk

Onze monteurs arriveren tussen 07:00 en 08:00 uur bij de woning. Vervolgens zetten zij een sparing in het dak. Vanuit de zolder aan de binnenkant maken we een klein gaatje in het dak, zodat wij de gewenste dakpannen kunnen verwijderen. Daarna betreden we het dak om vervolgens het gat op maat te maken. Het afval dat die hierbij vrijkomt, voeren onze monteurs meteen af in bijvoorbeeld een puincontainer of een big bag. Het bouwafval neemt de hijskraan vervolgens direct mee, zodat je hier geen hinder van ondervindt.

2. Een stevige constructie voor een solide dakkapel

Zodra het gat is gemaakt, zorgen wij voor een stevige constructie die de dakkapel naar behoren op zijn plek houdt. De hijskraan arriveert meestal tussen 9:30 uur en 10:30 uur. Met de hijskraan gaan wij gelijk aan het werk om de constructiebalken naar binnen te hijsen. Met de balkon vormen we een kooi constructie, zodat het dak stevig blijft. Op deze constructie wordt vervolgens de dakkapel bevestigd.

3. De daadwerkelijke plaatsing van de dakkapel

Op het moment dat de dakconstructie stevig op zijn plek zit, hijsen onze monteurs de prefab dakkapel in zijn geheel op het dak. Onze vakmensen op het dak zorgen er met nauwkeurige precisie voor dat de dakkapel op de exacte locatie terechtkomt.

4. Afmonteren en opleveren van de dakkapel

Is de dakkapel op het dak geplaatst? Dan maken onze experts de constructie direct water- en winddicht. Zo zijn onze dakkapellen veelal voorzien van EPDM dakbedekking. Daarna volgt zowel aan de binnen- als de buitenkant de afwerking van de dakkapel. Zo wordt de dakkapel voorzien van isolatie en een afwerkplaat. Hierbij werken onze monteurs zowel binnen als buiten tegelijkertijd, zodat de oplevering van de dakkapel snel en effectief verloopt.

5. Afronden van de dakkapel

Over het algemeen zijn wij binnen een dag klaar met de werkzaamheden voor de dakkapel. Tussen 14:00 en 16:00 uur nemen wij met jou het project door en rest alleen nog het aftimmerwerk. Je kunt hierbij zelf aan de slag gaan met ons aftimmerpakket. Ook kan Hollandia Dakkapellen je hier uiteraard bij helpen. Wij zijn dit echter als een apart project om de zolder te verbouwen. Ook gaan wij voor jou aan de slag om bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren. Wij zijn de enige dakkapellenspecialist van Nederland die zich ook op het gebied van zonnepanelen installeren heeft gespecialiseerd. Zo is op één dag zowel de woonruimte vergroot als een nieuwe bron van duurzame zonne-energie gerealiseerd. Na afloop van de dakkapel plaatsen ontvang je van ons een factuur van de werkzaamheden. Daarna is het tijd om volop te genieten van de nieuwe bovenetage.

Aannemer voor een dakkapel op maat plaatsen

Wanneer je een prefab dakkapel laat plaatsen, kan dit meestal worden gerealiseerd in één dag. Kies je echter voor een traditionele dakkapel op maat? Dan is er vaak specialistische kennis en inzicht van onze timmermannen nodig. We zorgen er hierbij voor dat de dakkapel op maat in ieder geval binnen één dag wind- en waterdicht is. Aangezien deze dakkapel niet in zijn geheel in de fabriek kan worden gemaakt, neemt dit project wel meer tijd in beslag dan een prefab dakkapel plaatsen.

Wat zijn de kosten van een aannemer voor een dakkapel plaatsen?

De kosten van een dakkapel plaatsen hangen onder meer af van de soort constructie, de toegepaste materialen, de afmetingen en de extra opties. Over het algemeen geldt dat hoe meer opties je selecteert bij de dakkapel, des te hoger de kosten worden. Doorgaans zijn de kosten voor een dakkapel tussen de € 6000,- en € 10.000,-. Het laten vervangen van een dakkapel kost in principe hetzelfde, omdat ook in deze situatie er een nieuwe dakkapel geplaatst wordt.

Dakkapel aan de voorkant of achterkant?

Een dakkapel aan de voorkant, zijkant of achterkant? In principe kan een dakkapel overal geplaatst worden, zolang er een schuin dak aanwezig is. De keuze hangt bijvoorbeeld af van welke ruimte het meest praktisch is, aan welke kant je meer woonruimte zoekt en de lichtinval. Wil je bijvoorbeeld juist veel zon in huis? Of houd je liever de hitte buiten de deur door zon op het raam te vermijden. Verder zijn de regels voor een vergunningsvrije dakkapel van groot belang. Als je geen vergunning krijgt van de gemeente om een dakkapel aan de voorkant te laten plaatsen, is een dakkapel aan de achterkant van het huis een logisch gevolg.

Afwerking van de dakkapel

Heeft de aannemer de dakkapel geplaatst, dan raden we je aan om meteen de bovenverdieping stijlvol af te werken. Zo kun je het dak verduurzamen met extra isolatie om energiekosten te besparen, gipsplaten monteren met een stuclaag voor een elegante slaapkamer of een vensterbank neerzetten. Wij denken graag met je mee om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Van een loze ruimte onder de dakkapel tover je bijvoorbeeld een handige opbergkast. Om de dakkapel prijzen te beperken kun je uiteraard ook een casco dakkapel laten installeren. In dat geval geniet je van een fraaie dakkapel die zowel wind- als waterdicht is. De afwerking aan de binnenkant voer je vervolgens op je eigen tempo uit. Bespreek met onze specialisten de mogelijkheden en ontvang een globale prijsopgave, zodat je direct weet welke kosten je kunt verwachten.

Controleren van de dakkapel na oplevering

Heeft de aannemer de dakkapel geplaatst? Dan is het tijd om het eindresultaat zorgvuldig te beoordelen. Let hierbij vooral op de volgende punten:

    Gaan de ramen naar behoren open en dicht?

    Is de afwerking van de dakkapel zorgvuldig?

    Beschik je over voldoende ventilatieroosters?

    Ontstaat er geen lekkage op het moment dat het regent?

    Zijn de dakpannen onbeschadigd en netjes teruggelegd?

10 jaar garantie bij Hollandia Dakkapellen

Bij Hollandia Dakkapellen staat een persoonlijke aanpak met aandacht voor het project centraal. Zo bieden wij een uitgebreide garantie van 10 jaar op de dakkapel. Heb je een vraag waarvoor je onze service nodig hebt? Dan staan wij uiteraard direct klaar om de kwestie op te lossen. Wij leveren uitsluitend dakkapellen van hoogstaande kwaliteit, zodat je verzekerd bent van langdurig optimaal woongenot. Zo beschikken onze dakkapellen over een KOMO attest met productcertificaat op de kozijnen, dakbedekking en sandwichconstructie. Deze constructie van onze dakkapellen maakt de opbouw solide, goed isolerend en compleet vochtwerend. Met een isolatiewaarde van minimaal 3.5 Rc en standaard glazen van HR++ blijft de zolder op een aangename temperatuur. Door onze jarenlange ervaring en specialisatie hebben wij een technisch geperfectioneerde dakkapel gerealiseerd waar wij met recht trots op zijn!

Veelgestelde vragen over dakkapellen plaatsen

Dit zijn de vier meest gestelde vragen aan onze aannemer over een dakkapel plaatsen:

1. Hoe lang duurt een dakkapel plaatsen door onze aannemer?

Een dakkapel plaatsen verloopt sneller dan je denkt. Zo leveren wij een prefab dakkapel in 1 dag. Een dakkapel op maat neemt vaak een paar dagen in beslag.

2. Hoeveel kost een dakkapel laten plaatsen?

De enorme variatie in materiaalsoorten, dakconstructies, afmetingen en opties maakt dat er een flinke variatie is in de dakkapellen prijzen. Gemiddeld kosten dakkapellen tussen de € 6000,- en € 10.000,-.

3. Hoeveel meer woonoppervlak krijg ik door de dakkapel?

Hoe groot het woonoppervlak wordt, hangt af van de breedte van de dakkapel. Bij een dak met een reguliere hellingshoek zorgt een dakkapel van 2 meter breed al snel voor 3 m2 extra woonoppervlak. Laat je een dakkapel van 5 meter breed plaatsen? Dan heb je wel 7 m2 extra woonoppervlak tot je beschikking.

4. Hoe hoog mag een dakkapel aan de voorkant van de woning zijn?

Of een dakkapel vergunningsvrij aan de voorkant van de woning mag worden geplaatst, hangt af van de voorschriften die gelden in jouw gemeente. Over het algemeen mag een dakkapel niet hoger zijn dan 1.75 meter.

Wil je meer weten over een dakkapel laten plaatsen door onze aannemer? Hollandia Dakkapellen beantwoordt graag al je vragen over je nieuwe dakkapel project. Kom langs in een van onze showrooms of neem contact met ons op via het contactformulier op de website.


Reactie plaatsen