De dakkapellen Nijmegen

Dakkapellen in Nijmegen nodig? - Hollandia Dakkapellen

Prachtige natuurlijke lichtinval, meer ruimte om te staan en een hogere woningwaarde. Dit zijn slechts enkele voordelen van een dakkapel plaatsen. Overweeg je om je woning te voorzien van een dakkapel in Nijmegen, maar wil je eerst meer informatie? Geen enkel punt! We zetten de voordelen, werkwijze en dakkapel prijzen voor je op een rij. 

De voordelen van het laten plaatsen van een dakkapel Nijmegen

Dakkapellen laten installeren op het dak brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten de pluspunten van de dakkapel uitbouw op een rij: 

Een warme sfeer toevoegen met een dakkapel Nijmegen

Een dakkapel in Nijmegen plaatsen zorgt ervoor dat je meer ruimte en licht in huis brengt. De ruimte onder het schuine dak wordt meestal gebruikt als opslagplek. Doordat er geen dakraam is, voelt de ruimte donker aan waardoor je er niet graag verblijft. Door een dakkapel te installeren creëer je ruimte om te staan, maar breng je ook daglicht en warmte van het zonlicht in huis. Dit maakt de ruimte aantrekkelijk als kantoor of hobbykamer. 

Hogere woningwaarde door een dakkapel Nijmegen

De woning wordt niet alleen functioneel meer aantrekkelijk, maar ook visueel een lust voor het oog dankzij het laten plaatsen van een dakkapel. De dakkapel zorgt bovendien voor een positieve impact op de rest van de wijk. De toename van het woonoppervlak en het creëren van meer licht in huis maakt dat de woningwaarde stijgt. Dit is met name van belang wanneer je het huis wilt gaan verkopen. 

Lagere hypotheeklasten bij een dakkapel Nijmegen

Doordat de woning in waarde stijgt en het huis bovendien daadwerkelijk groter wordt, brengt het huis lagere hypotheeklasten met zich mee. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvullende hypotheek wilt afsluiten of kiest voor een vervolghypotheek na de rentevaste periode, kun je in een klasse eindigen met andere tarieven. Hierdoor ontstaat een lagere hypotheekrente. 

Een lagere energierekening door dakkapel Nijmegen

Zeker bij een oudere woning zorgt een nieuwe dakkapel voor lagere energiekosten. De kunststof dakkapel met kozijn is voorzien van Hr++ glazen waardoor de ruimte beter geïsoleerd wordt. Zo blijft de kamer zowel in de zomer- als wintermaanden op een aangename temperatuur. De kosten die hierdoor bespaard worden op de airconditioning of verwarming leiden tot een lagere energierekening. 

Snelle plaatsing van dakkapel Nijmegen

Het toevoegen van meer ruimte in de woning gaat eenvoudig met een dakkapel. Zo is een dakkapel in 1 dag geplaatst. De vakmensen van Hollandia zorgen dat je zo min mogelijk overlast hebt van de installatie door hun professionele en daadkrachtige werkwijze. 

Werkwijze van een dakkapel in Nijmegen laten plaatsen

Ben je benieuwd hoe het plaatsingsproces voor een dakkapel in Nijmegen verloopt? Hollandia Dakkapellen neemt je alles uit handen, zodat je zorgeloos de dakkapel laat installeren. 

Stap 1: Vraag een offerte aan en kom langs in de showroom

Je vraagt op de website eenvoudig een vrijblijvende offerte aan om een algemeen beeld te krijgen van de verschillende opties bij het plaatsen van een dakkapel in Nijmegen. Wil je van dichtbij de verschillende materialen bewonderen? Kom dan langs in onze showroom om een zorgvuldige beslissing te nemen. 

Stap 2: Ontvang een gedetailleerde offerte op maat

Je bent nu op de hoogte van de uiteenlopende opties bij het laten installeren van een dakkapel. Nadat wij de correcte informatie hebben ontvangen over de plek van de dakkapel, zoals de afmetingen en een foto van de locatie, maken wij een gedetailleerde offerte op maat. Houd bij het aanvragen van een dakkapel bovendien rekening met de vraag of er vergunningen nodig zijn. 

Stap 3: De technische inmeting

De vakmensen van Hollandia komen bij je langs om een technische inmeting uit te voeren. Tijdens deze afspraak lopen de specialisten alles met je door, zodat het project volledig naar wens wordt uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn de breedte, de keuze voor een specifiek materiaal, de kozijnindeling en de kleuren. 

Stap 4: De vergunning bij de gemeente voor een dakkapel Nijmegen

Na de goedkeuring van de gedetailleerde opdrachtbevestiging met tekening van de dakkapel maken we een afspraak voor het plaatsen van de dakkapel in Nijmegen. Is voor de plek van de dakkapel een vergunning nodig? Dan verzorgt onze specialist de vergunning bij de gemeente. Zodra de gemeente groen licht heeft gegeven, maken we een datum voor de plaatsing. 

Stap 5: De dag van plaatsing

Op de dag van de plaatsing starten de werkzaamheden met het zorgvuldig afdekken van de bovenetage, het weghalen van dakpannen en het inzagen van de dakplaten of het dakbeschot. Vervolgens worden de zware materialen en het afval met een kraan via het dak heen en weer vervoerd, zodat je hier geen last van hebt in de woning. Met de juiste constructie, oftewel raveling, zorgen wij ervoor dat het dak met de dakkapel sterk is en blijft. Zijn er andere aanpassingen nodig, zoals het verwijderen van een constructieve muur of een spant? Dan bespreken we dit tijdens het inmeten van de dakkapel, zodat je op de dag van plaatsing weet wat er gaat gebeuren. Tot slot zorgen wij ervoor dat de dakkapel wind- en waterdicht op dezelfde dag wordt opgeleverd. Mochten er onverhoopt toch nog problemen ontstaan na de plaatsing, dan doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het resultaat. 

De prijzen van een dakkapel in Nijmegen

Wil je een dakkapel laten plaatsen, maar vraag je je af wat de dakkapel kosten zijn? De prijs van een dakkapel in Nijmegen zijn enerzijds afhankelijk van de materiaalkosten en anderzijds van het aantal arbeidsuren. De dakkapel prijzen beginnen vanaf € 6.003,=. Neem vrijblijvend contact met ons op via de website voor de tarieven in jouw situatie. 

Reactie plaatsen