Balkon dakkapel

Balkon dakkapel

Een dakkapel op je woning zorgt voor een ruimtelijker gevoel, meer licht en extra loopruimte in huis, waarbij er veel mogelijkheden zijn. Een van deze mogelijkheden is een dakkapel met een balkon laten plaatsen, waardoor je extra kunt genieten van de buitenlucht en omgeving rondom je woning. Zo kun je genieten van de zon in de zomer en laat je je huis goed doorluchten. Wat zijn de voordelen, mogelijkheden en kosten van een dakkapel met balkon?

Wat zijn de voordelen van een dakkapel balkon?

Door een dakkapel met balkon te realiseren op jouw dak heb je een beter uitzicht over de omgeving. Immers kun je niet alleen van binnen naar buiten kijken, maar je kunt lekker buiten staan terwijl je geniet van wat er in je omgeving gebeurt. Zeker aangezien je vanaf een hoogte naar buiten kunt kijken, is dit een voordeel. Bovendien kun je zo langer genieten van de zon, omdat deze minder snel verdwijnt achter bomen of gebouwen in de buurt.

Een ander voordeel is dat je zo meer ruimte creëert, zowel binnen als buiten, waardoor je bijvoorbeeld je wasrek buiten kunt zetten om de was snel te laten drogen. Verder valt er met een dakkapel meer natuurlijk licht in huis, zeker als er een deur in zit die helemaal tot aan de grond komt. Ook is het zo mogelijk om je huis beter te laten doorluchten, wat voor veel frisse lucht zorgt en goed is voor het leefklimaat in huis.

Is een balkon dakkapel mogelijk bij elk dak?

Het is altijd handig om een specialist te laten inspecteren wat er mogelijk is bij jouw huis, omdat de constructie stevig genoeg moet zijn voor het plaatsen van een balkon. Echter, in de meeste gevallen is een Frans balkon wel mogelijk. Hierbij moet de inkeping in je dak groter gemaakt worden om plek te creëren voor de openslaande deuren. Daarnaast moet de constructie van je dak sterk genoeg zijn. Bij Hollandia Dakkapellen kunnen we je helpen met het afwegen van de mogelijkheden en het maken van de beste keuze.

Wat zijn de mogelijkheden bij een dakkapel met balkon?

Er zijn verschillende opties als je kiest voor een balkon bij je dakkapel, zoals een klein of Frans balkon, lage of hoge ramen, verschillende soorten materialen, en een maatwerk of prefab constructie.

Balkongrootte

Als je een balkon op je dak bij je dakkapel wilt laten bouwen, kun je kiezen voor een normaal balkon, waardoor je lekker naar buiten kunt en hier van alles kunt neerzetten, zoals een bankje en plantenpotten. Het is daarentegen ook mogelijk om een Frans balkon te laten bouwen, waar je niet op kunt gaan zitten, maar waar openslaande deuren en hekwerk de mogelijkheid geven om buiten te staan. Dit levert alsnog veel licht en ruimte op en ziet er mooi uit.

Het is ook mogelijk om alleen een deur te laten installeren in je dakkapel en geen balkon, maar dit is niet gebruikelijk. Toch kan het van pas komen om in de zomer veel frisse lucht te laten binnenkomen. Aan de andere kant is dit gevaarlijker, omdat er geen balustrade voor zit, en inbraakgevoeliger.

Maatwerk vs. prefab

Een andere keuze die je moet maken is of je een dakkapel op maat laat maken met een balkon erbij, of dat er een prefab model gebouwd moet worden. Een dakkapel op maat wordt speciaal voor jouw woning gemaakt, waardoor het naadloos aansluit en past bij jouw huis. Daarentegen is een prefab dakkapel goedkoper, omdat alle verschillende onderdelen in een fabriek gemaakt worden en daardoor snel in elkaar gezet kunnen worden.

Materiaal

Je kunt kiezen voor verschillende soorten materialen voor jouw dakkapel, zoals hout, kunststof en zink. Hierbij zijn hout en kunststof de goedkoopste materialen. Hout is een uniek en mooi materiaal, dat makkelijk op maat gemaakt kan worden, maar wel veel onderhoud vereist. Kunststof is juist onderhoudsvrij en in veel kleuren te verkrijgen. Zink en andere soorten materialen, zoals steen en polyester, zijn duurder, maar hebben wel een hoge kwaliteit en levensduur. Bij Hollandia Dakkapellen helpen we je graag met deze keuze, en bij ons kun je bijvoorbeeld terecht voor een dakkapel van keralit, maar ook voor dakkapellen van hout en kunststof.

Heb je een vergunning nodig?

Voor het laten bouwen van een dakkapel op je huis, bijvoorbeeld met een balkon, heb je in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Deze vergunning kun je bij de gemeente aanvragen, die gaat kijken of jouw plannen voldoen aan het bestemmingsplan voor jouw buurt. Daarnaast dien je te voldoen aan de eisen van de Welstandscommissie, wat betrekking heeft op het aanzien van wijken en gebouwen. Bij Hollandia Dakkapellen helpen we je met de aanvraag van een vergunning, zodat jij zorgeloos een dakkapel met balkon kunt laten plaatsen.

Hoeveel kost een balkon dakkapel?

De buitenlucht en zonlicht vinden we steeds belangrijker, en zeker als je woont in een stad kan een dakkapel met balkon een uitkomst bieden om meer in verbinding te blijven met de natuur. De balkon dakkapel prijzen hangen af van diverse factoren, zoals de afmetingen van de dakkapel en het balkon, en de materialen die gebruikt worden. Om de kosten zo veel mogelijk te beperken, zijn de materialen hout en kunststof het meest voordelig. Over het algemeen kost deze constructie tussen de 6.000 en 12.000 euro. Echter, dit is een ruwe schatting, en de daadwerkelijke prijs voor een dakkapel op jouw huis met een balkon kan hoger of lager uitvallen.

Dakkapel met balkon bij Hollandia Dakkapellen

Wil je meer licht en ruimte op een bovenverdieping, zoals op zolder, meer dan slechts een zolder dakraam? Dan is een dakkapel met een balkon wellicht de ideale keuze voor jou. Je kunt bijvoorbeeld een dakkapel met een Frans balkon laten bouwen, wat een financieel aantrekkelijke keuze is, er elegant en stijlvol uitziet, en extra ontluchting, licht en ruimte biedt. Bij Hollandia Dakkapellen helpen we je graag met deze klus, en we bieden onze expertise aan door het hele land. Zo kun je bij ons terecht voor dakkapellen in Breda en een dakkapel in Bilthoven, waarnaast we op nog veel meer plekken producten en diensten leveren.

Vraag nu een gratis, vrijblijvende offerte bij ons aan en kom erachter wat er mogelijk is voor jouw huis. Overigens kunnen wij je ook altijd adviseren over de beste keuzes, zodat het eindresultaat helemaal naar jouw wensen en voorkeuren is.

Reactie plaatsen