Zolder dakraam

5 voordelen van een zolder dakraam

Heeft u plannen voor een zolder dakraam? Dan bent u bij Hollandia Dakkapellen aan het juiste adres. Wij verzorgen dakramen en dakkapellen in heel Nederland; van dakkapellen in Den Helder tot dakkapellen in Tilburg. Wat zijn de belangrijkste redenen om een zolder dakraam te laten plaatsen? Wij zetten de vijf belangrijkste voordelen van een dakraam op zolder op een rij: 

 

 • 1. Voordeliger dan een dakkapel

   Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een dakraam in plaats van een dakkapel op zolder, heeft te maken met de kosten. Een dakraam laten plaatsen op zolder is voordeliger, aangezien er minder materialen nodig zijn voor dit project. Bovendien neemt het plaatsen van een dakraam op zolder minder tijd in beslag, waardoor de arbeidskosten laag blijven. Een dakraam plaatsen op zolder is dus goedkoper dan een dakkapel plaatsen
 • 2. Vergunning niet noodzakelijk

   Voor het plaatsen van een dakkapel is eerder een vergunning nodig dan voor een dakraam. Zeker als het gaat om een dakkapel aan de voor- of zijkant, is een vergunning veelal vereist. Bij een dakraam laten plaatsen op zolder is vaak geen vergunning nodig. Dit scheelt niet alleen veel moeite, maar ook kosten die u moet maken voor het aanvragen van een vergunning. 
 • 3. Meer lichtinval in huis

   Een dakraam op zolder zorgt voor extra licht in huis. Een donkere bovenetage wordt al snel enkel als opslagruimte gebruikt, aangezien het niet prettig is om een langere tijd in de ruimte te verblijven. Met een zolderraam tovert u de plek om tot een lichte slaap-, werk- of badkamer. Bovendien zorgt een dakraam voor een ruimtelijk effect, waardoor de kamer optisch groter lijkt. Met handige raamdecoratie kunt u de ruimte sfeervol aankleden en verduisteren gedurende de nacht. 
 • 4. Het project is sneller te realiseren

   Een dakkapel installeren neemt meer tijd in beslag dan een dakraam op zolder. Zo is het al mogelijk om in een halve dag uw project neer te zetten. 
 • 5. Weinig onderhoud aan het dakraam op zolder

   In tegenstelling tot een dakkapel, beschikt een dakraam niet over zij- of bovenkanten. Hierdoor reinigt en onderhoudt u het dakraam gemakkelijker. Een dakraam op zolder is daarmee gebruiksvriendelijk. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een dakkapel of dakraam op zolder? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website of vraag direct een offerte op maat aan.

 

Reactie plaatsen