Borstwering

Een dakkapel met borstwering bij Hollandia Dakkapellen

Borstwering is een veelgebruikt begrip als het gaat om dakkapellen en kozijnen. Wat is borstwering eigenlijk en wat zijn de voordelen? Hollandia Dakkapellen is expert op het gebied van dakkapellen. Wij leveren dakkapellen van Den Helder tot en met dakkapellen in Tilburg. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over dakkapellen met borstwering of vraag direct een offerte op maat voor de dakkapel kosten aan via het online contactformulier. 

 

Wat is borstwering?

Wat is een borstwering bij een dakkapel eigenlijk? De borstwering is het deel van de dakkapel dat zich direct onder het raamkozijn bevindt. Door dit deel te verhogen, creëert u extra staruimte op de plek van de dakkapel. Ook is het mogelijk om te kiezen voor hogere ramen, waardoor u profiteert van extra natuurlijk daglicht op de bovenetage. Welke oplossing het beste bij u past, hangt af van uw dak en budget. Onze experts geven u graag advies over de vele mogelijkheden bij een dakkapel met borstwering. 

 

Wat zijn de voordelen van een dakkapel met borstwering?

Een dakkapel met borstwering biedt meerdere voordelen. Zo behaalt u maximale ruimtewinst uit de dakkapel, waardoor u van meer ruimte en licht op de bovenetage geniet. De uitbouw zorgt bovendien voor een waardevermeerdering van uw woning, wat gunstig is op het moment dat u het huis wilt verkopen. De dakkapellen met borstwering zijn in ieder formaat en met elke willekeurige indeling te maken, aangezien deze variant op maat gemaakt wordt. Hierdoor ontstaat een persoonlijk ontwerp dat specifiek op de architectuur van uw woning is aangepast. Aangezien wij gebruik maken van materialen van hoogstaande kwaliteit, heeft u bovendien gedurende een lange tijd profijt van de nieuwe dakkapel. Volgens ons duurzame beleid bouwen wij volledig circulair, om het milieu zo min mogelijk te belasten. 

 

Is er een vergunning voor een dakkapel met borstwering nodig?

Heeft u een vergunning nodig voor de dakkapel met borstwering? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Doorgaans zijn dakkapellen die aan de zij- of achterkant van het huis worden bevestigd vergunningsvrij. Hiervoor geldt echter wel dat de dakkapel lager moet zijn dan 1,75 meter. Beschikt de dakkapel over een plat dak? Dan is meestal ook geen vergunning voor de dakkapel met borstwering noodzakelijk. Gaat het echter om een woning in een stadscentrum of bevindt de dakkapel zich aan de voorzijde? Dan is meestal wel een vergunning vereist. Onze experts onderzoeken graag of er een vergunning verleend moet worden, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

 

Borstwering kozijnen en profielen

In de meeste gevallen kiest u voor een 3-vakskozijn met borstwering panelen. In dat geval bestaat het borstwering kozijn uit drie raamvlakken met tussenstijlen. De profielen zijn in drie varianten beschikbaar: vlak, half verdiept of verdiept. De verschillende inbouwdieptes zijn hierbij 70, 85 en 120 millimeter. In de meeste gevallen kiezen mensen voor het vlakke profiel, aangezien deze het meest voordelig is. Het verdiepte profiel lijkt het meest op een houten kozijn, terwijl het vlakke profiel het meest strakke uiterlijk heeft. De borstwering panelen zijn voorzien van isolatiemateriaal dat gevuld is met XPS schuim. Dit zorgt ervoor dat u geen warmte verliest in de constructie van het raamkozijn. 

 

Verschillende soorten glas bij het borstwering kozijn

De ramen van onze dakkapellen kunnen met verschillende soorten glazen worden geïnstalleerd, zoals HR++ dubbel isolatieglas of HR+++ triple isolatieglas. Bevindt het raam zich op een afstand lager dan 85 centimeter vanaf de vloer? Dan wordt volgens de normen aangeraden om gelaagd glas toe te passen. Als het raamvlak geen doorgang vormt, maakt men gebruik van eenzijdig gelaagd glas. Heeft het raam wel een doorgangsfunctie? Dan gebruikt u tweezijdig gelaagd glas. 

 

Kleuropties bij de borstwering dakkapel

Zowel voor de binnen- als de buitenkant van de borstwering heeft u allerlei mogelijkheden op het gebied van materiaalkeuze en kleur. De meest toegepaste materiaalsoort is kunststof, aangezien dit weinig onderhoud nodig heeft. Door de panelen met houtnerf toe te passen, ziet de dakkapel met borstwering eruit als geschilderd hout. U kunt ook kiezen voor een zandstructuur, wat een nette, matte uitstraling geeft. Op het gebied van kleur kunt u alle kanten op. Kom langs in een van onze showrooms in Cruquius, Bleiswijk en Roosendaal om meer te weten te komen over de uiteenlopende tinten en materialen. 


Ontvang een offerte op maat voor een dakkapel met borstwering

Bent u geïnteresseerd in een dakkapel met borstwering? Ons familiebedrijf heeft een jarenlange ervaring met uiteenlopende soorten dakkapellen. Wij informeren u graag over de opties die voor uw dak geschikt zijn. Geregeld komt het voor dat mensen in onze showroom inspiratie opdoen voor dakkapellen die ze vooraf niet voor mogelijk hadden gehouden. Bovendien zijn wij het enige dakkapellen bedrijf dat ook zonnepanelen installeert. Hierdoor kunt u, naast de verbouwing van de zolder tot volwaardige ruimte, tegelijkertijd profiteren van een flinke energiebesparing. Benieuwd hoe een dakkapel met borstwering er op uw dak uit ziet? Vul dan direct het online contactformulier in op onze website. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden. 

Reactie plaatsen