Rubber dakbedekking

EPDM rubber dakbedekking bij Hollandia Dakkapellen

Waterdichte dakbedekking die goed isoleert is essentieel wanneer het gaat om de afdichting van uw woning. Met de juiste dakbedekking voorkomt u immers lekkage of andere schade aan het huis. EPDM rubber dakbedekking is in dat geval een uitstekende keuze. Hollandia Dakkapellen heeft een ruime ervaring met het aanbrengen van EPDM dakbedekking bij dakkapellen. Wij komen dan ook graag bij u langs om dakkapellen te plaatsen. Wij leveren dakkapellen in het hele land: van dakkapellen in Den Helder tot dakkapellen in Capelle aan den IJssel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de dakkapel prijzen.


Wat is EPDM dakbedekking?

Wanneer we het hebben over rubber dakbedekking, gaat het in feite om EPDM. Deze afkorting staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Deze synthetische stoffen met rubberachtige kenmerken beschikken over uitstekende eigenschappen om het dak af te dichten. Zo is EPDM rubber dakbedekking zeer temperatuurbestendig; van −35 °C tot en met +120 °C. Daarnaast is het bestand tegen UV- en ozonstraling, maar ook zuren, zouten en basen. Verder heeft het materiaal een hoge elasticiteit. Met een levensduur van minimaal vijftig jaar heeft u gedurende een lange tijd geen omkijken naar de rubber dakbedekking.


EPDM vs. bitumen dakbedekking

Naast EPDM is bitumen een veelgebruikte vorm van dakbedekking. Bitumen staat bekend om zijn sterke en onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Niet alleen is bitumen geschikt als dakbedekking, maar kan het ook worden toegepast voor een dakterras of om zonnepanelen op te installeren. Bitumen gaat gemiddeld 25 jaar mee. Het voornaamste verschil tussen Bitumen en EPDM is dat EPDM ook koud kan worden toegepast door middel van lijm. Ook is EPDM in veel gevallen goedkoper. Verder is het mogelijk om EPDM volledig te recyclen, waardoor het een lagere belasting voor het milieu oplevert.


Neem contact op met Hollandia Dakkapellen voor EPDM dakbedekking

Wilt u een dakkapel laten plaatsen en tegelijkertijd het dak renoveren met EPDM dakbedekking? Neem dan contact op met Hollandia Dakkapellen voor de mogelijkheden. Dankzij onze jarenlange ervaring met het installeren van dakkapellen weten wij voor vrijwel ieder vraagstuk een geschikte oplossing te vinden.


Reactie plaatsen