Raambekleding dakkapel

Raambekleding voor uw dakkapel

Een dakkapel zorgt voor extra licht en ruimte in huis. De ramen van een dakkapel bevinden zich altijd vlakbij het plafond en de muren aan de zijkant. Hierdoor kan het vinden van de juiste raambekleding voor een dakkapel een uitdaging zijn. Bij Hollandia Dakkapellen bieden we voor iedere dakkapel een geschikte vorm van raambekleding. Of het nu gaat om een kantoor, kinderkamer of badkamer, met de juiste dakkapel raamdecoratie zet u de ideale sfeer neer. Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies over dakkapel raambekleding. 


Plissé gordijnen als raambekleding dakkapel

Wanneer u de zolder met dakkapel inricht als slaapkamer, zijn plissé gordijnen een van de meest gebruikte vormen van raambekleding voor de dakkapel. Stoffen plissés geven namelijk een warme ambiance en passen bij vrijwel ieder interieur. Dankzij de grote verscheidenheid aan uitvoeringen, afmetingen en kleuren is er voor vrijwel ieder frame een model beschikbaar. Heeft u bijvoorbeeld een draaikiepraam bij de dakkapel laten installeren? Dan kiest u voor een spankoord plissé of een vrijhangende soort. De plissé raambekleding voor de dakkapel is zowel transparant, semi transparant als verduisterend te verkrijgen. Zeker verduisterende raamdecoratie biedt handige voordelen wanneer het gaat om de slaapkamer. 


Jaloezieën toepassen als raamdecoratie voor de dakkapel

Jaloezieën zijn enorm veelzijdig, waardoor ze voor vrijwel iedere kamer geschikt zijn. Zo zijn aluminium lamellen of shutters een goede keuze in de badkamer. U kunt één grote jaloezie plaatsen als raambekleding bij de dakkapel, waarmee u in één keer de volledige gordijnen kunt openen en sluiten. Met meerdere jaloezieën kunt u daarentegen een speels effect met de raambekleding creëren. Heeft u een draaikiepraam laten plaatsen, dan biedt een jaloezie met zijgeleiding uitkomst. Met deze constructie zit de jaloezie als het ware vast op het kozijn, waardoor deze in iedere stand op zijn plaats blijft. Jaloezieën zijn niet volledig verduisterend, omdat er via de kieren van de lamellen daglicht naar binnen schijnt. De jaloezieën zorgen wel voor privacy en zijn eenvoudig te gebruiken. 


Raambekleding voor of tussen het glas laten plaatsen

Wanneer u raamdecoratie laat plaatsen in uw dakkapel, heeft u de keuze uit raambekleding voor of tussen het glas. Bij raambekleding tussen het glas, oftewel glasspouw raamdecoratie, worden de plissé gordijnen of jaloezieën tussen het binnen- en het buitenglas gemonteerd. De voornaamste reden waarom mensen voor deze optie kiezen, is dat de raambekleding hierdoor nooit hoeft te worden gereinigd. Wilt u de raambekleding liever voor het raam laten bevestigen? In dat geval zetten onze experts de raamdecoratie vast in een aluminium frame, dat aan de binnenkant van het kozijn wordt gemonteerd. 


Hollandia Dakkapellen voor uw raamdecoratie bij de dakkapel

Hollandia Dakkapellen heeft ruime ervaring met het plaatsen van dakkapellen door het land, van dakkapellen in Nijmegen tot dakkapellen in Breda. Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden van raamdecoratie voor uw dakkapel. 


Reactie plaatsen