Betaalbare dakkapellen

Betaalbare dakkapellen laat je installeren door Hollandia Dakkapellen

Ben je op zoek naar betaalbare dakkapellen waarmee je meer ruimte en licht creëert in huis zonder je budget te overschrijden? Met Hollandia Dakkapellen haal je een professioneel dakkapellenbedrijf in huis dat dakkapellen van hoogstaande kwaliteit realiseert. Ons familiebedrijf investeert in duurzaam beleid met circulair bouwen, waarbij schadelijke uitstoot naar lucht, water en bodem wordt geminimaliseerd. Bovendien zijn wij het enige dakkapellenbedrijf in Nederland dat naast dakkapellen ook zonnepanelen installeert. Vraag meteen een offerte op maat aan voor dakkapellen in Utrecht, dakkapellen in Tilburg of dakkappellen in jouw regio. Wij plaatsen dakkapellen in vrijwel iedere regio in Nederland. 

De voordelen van betaalbare dakkapellen voor jouw woning

Dat betaalbare dakkapellen aan een enorme opmars bezig zijn, is geen verrassing. Dakkapellen brengen namelijk meerdere voordelen met zich mee. Zo kiezen onze klanten in de eerste plaats voor een dakkapel vanwege het grotere woonoppervlak dat je hiermee realiseert. Vaak is de bovenetage aan donkere ruimte met een schuin dak, waardoor het geen aangename plek is om langdurig te verblijven. Door een dakkapel te installeren, geniet je van meer oppervlak op stahoogte. Bovendien krijg je op de bovenetage natuurlijk daglicht in huis. Zo transformeer je de donkere zolder eenvoudig tot een extra slaapkamer, badkamer of kantoor. Doordat de ruimte daadwerkelijk groter is, vermeerdert verder de waarde van de woning. Dat is zeker interessant op het moment dat je het huis wilt verkopen. Daarbij geldt dat een dakkapel plaatsen een op zichzelf gemakkelijk verbouwing is, die zelfs in één dag uitgevoerd kan worden. Doordat de dakkapel van buitenaf met een hijskraan geplaatst wordt, heb je bovendien relatief weinig last van het project binnenshuis. 

Wat zijn de kosten van een betaalbare dakkapel?

Een aantal factoren spelen een rol bij de kosten van een betaalbare dakkapel. Zo hangt de prijs af van de afmetingen, de gekozen materiaalsoorten, de wijze waarop de dakkapel wordt geproduceerd en de extra opties. 

De afmetingen van de dakkapel

Een betaalbare dakkapel begint bij de afmetingen van de dakopbouw. Doorgaans geldt dat hoe groter de afmetingen van de dakkapel zijn, des te hoger het bedrag van de dakopbouw is. Zo start de prijs van een dakkapel van 2 meter bij een bedrag van € 6000,-, terwijl een dakkapel van 5,5 meter circa € 9000,- kost. 

Het materiaal van de dakkapel

Bij een dakkapel plaatsen heb je de keuze uit meerdere materiaalsoorten, zoals hout, kunststof, zink, Keralit, polyester en High Pressure Laminate (HPL). Kunststof is hierbij geliefd, aangezien dit een voordelige materiaalsoort is. Bovendien is een kunststof dakkapel onderhoudsarm, waardoor je ook na een lange periode weinig kosten aan de dakkapel maakt. Kunststof is daarbij in allerlei tinten te verkrijgen, zelfs met een houtlook. 

Prefab of traditionele dakkapel?

Laat je een betaalbare dakkapel plaatsen? Dan kies je tussen een prefab of een traditionele dakkapel. Een prefab dakkapel is doorgaans voordeliger. Bij deze dakopbouw worden alle elementen van tevoren in de werkplaats van Hollandia Dakkapellen gemaakt. Aangezien de opbouw ook volledig in elkaar wordt gezet in de fabriek, is het materiaal in één keer waterdicht en geïsoleerd. Doordat de prefab dakkapellen in grote aantallen worden geproduceerd, ligt de prijs van deze dakkapellen lager. Ook is het plaatsen van een prefab dakkapel voordeliger. De constructie wordt door onze specialisten namelijk in één keer op het dak geplaatst door middel van een hijskraan. Zo beschik je in één dag over een dakkapel op je woning. Bij prefab dakkapellen geldt echter wel dat je minder keuzevrijheid hebt, aangezien de modellen alleen in bepaalde afmetingen geproduceerd worden. Zoek je voor de dakkapel een speciale maat, kleur of hellingshoek? Dan kies je voor een traditionele dakkapel die volledig op maat wordt gemaakt. Het voordeel van deze dakkapel is dat je over de complete vrijheid beschikt om jouw favoriete ontwerp te realiseren. De prijs is wellicht hoger, maar de investering vertaalt zich dubbel en dwars terug omdat de dakkapel naadloos aansluit op jouw woonwensen. 

De extra opties bij een betaalbare dakkapel

Bij een dakkapel heb je qua materiaal niet alleen diverse opties als het gaat om het kozijn of de constructie. Ook kun je diverse soorten ramen in de dakkapel laten plaatsen. Kies je bijvoorbeeld voor een draai-kiepraam of een verhuisraam? Laat je daarnaast horren, rolluiken, een tussenwand of ventilatieroosters plaatsen? Doorgaans geldt dat als je meer opties selecteert bij de dakkapel, de prijs hoger wordt. Ook de mate van afwerking speelt hierbij een rol. Laat je de dakkapel ook aan de binnenzijde netjes aftimmeren? Of voer je deze taken zelf uit om kosten te besparen? Onze specialisten geven je graag advies over de uiteenlopende mogelijkheden voor een betaalbare dakkapel. Kom bijvoorbeeld langs in een van onze showrooms om de mogelijkheden te bespreken. Vaak komt het voor dat onze klanten opeens opties zien die ze voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden. 

Een vergunning voor de betaalbare dakkapel

Zoek je een betaalbare dakkapel, dan raden we je aan om een vergunningsvrije dakkapel te plaatsen. Je bespaart in dat geval zo'n € 650,- aan kosten voor de vergunning. Iedere gemeente heeft andere voorschriften als het gaat om de vergunning. Doorgaans gelden de volgende regels: 

    De dakkapel komt aan de achterkant of zijkant, waarbij het niet van de openbare weg zichtbaar is

    De dakkapel is niet hoger dan 1,75 meter

    De onderkant van de dakkapel bevindt zich minstens 0,5 meter boven de dakvoet

    De bovenkant van de dakkapel bevindt zich minstens 0,5 meter onder de daknok

    De zijkanten van de dakkapel bevinden zich minstens 0,5 van de zijkanten van het draagvlak

    Gaat het om een rijtjeshuis? Dan bevinden de zijkanten van de dakkapel zich ten minste 0,5 meter van de scheidende muur

Vraag meteen een offerte op maat aan bij Hollandia Dakkapellen

Met een betaalbare dakkapel van Hollandia Dakkapellen geniet je van jarenlang plezier van je nieuwe dakopbouw. Vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte voor een betaalbare dakkapel bij ons aan via de website. 


Reactie plaatsen