Dakkapel offerte aanvragen

Bekijk onze checklist voor een dakkapel offerte aanvragen

Het laten installeren van een dakkapel is een groot project, waarbij het van belang is om met een aantal zaken rekening te houden. Om ervoor te zorgen dat u niets over het hoofd ziet bij een dakkapel plaatsen, heeft Hollandia Dakkapellen voor u een checklist samengesteld. Zo verloopt het karwei soepel en geniet u meteen van alle voordelen van uw favoriete dakkapel. Benieuwd wat de dakkapel kosten zijn? Vraag dan meteen een offerte op maat aan via ons online contactformulier.

De plek en afmetingen van uw dakkapel

Voordat u de opdracht geeft tot het laten installeren van een dakkapel, staat u uiteraard stil bij de plek waar de dakkapel neergezet moet worden. U heeft bijvoorbeeld de wens voor een dakkapel aan de voor-, zij- of achterkant. Ook kunt u tegelijk een dakkapel voor en achter installeren. Hierdoor geniet u meteen van een zee van ruimte. Bovendien bespaart u op deze wijze op de kosten, aangezien er minder arbeidskosten gemaakt worden. Naast de plek is ook de grootte van de dakkapel essentieel. Kiest u voor standaard afmetingen of wilt u een dakkapel op maat laten bouwen? Veelal raden wij aan om een dakkapel met standaard afmetingen te realiseren. In de meeste gevallen is deze dakkapel vergunningsvrij. Bovendien liggen de kosten voor een dergelijke reguliere dakkapel lager. Als u een standaardmaat echter niet op uw dak past, is een dakkapel op maat de meest geschikte keuze.

De keuze voor de dakkapelconstructie

Bij het realiseren van een dakkapel op uw woning, heeft u de keuze uit twee soorten constructies. In de eerste plaats heeft u de mogelijkheid voor een prefab dakkapel, in de tweede plaats een maatwerk dakkapelconstructie. Doorgaans is de prefab dakkapel het meest geliefd vanwege de prijs. Velen willen namelijk graag een dakkapel, maar willen daarbij een financieel toegankelijke oplossing. Zijn er echter wel strikte voorwaarden op het dak waar u rekening mee moet houden? Of heeft u bepaalde wensen die u met de dakkapel wilt verwezenlijken? Dan is een dakkapelconstructie die u op maat laat maken ideaal. Gemiddeld bedraagt het prijsverschil tussen deze constructies ten minste € 1000,-.

De verschillende materiaalsoorten bij een dakkapel

Ook op het gebied van het materiaal heeft u de keuze uit uiteenlopende opties. U beslist welk materiaal bij uw huis past aan de hand van uw woonstijl en budget. Materialen die veelvuldig worden toegepast, zijn:

Een houten dakkapel is wellicht het voordeligst, maar vergt ook veel onderhoud. Zo moet deze dakkapel geregeld geschilderd worden. Een dakkapel van kunststof is iets duurder, maar beschikt over een lange levensduur. Bovendien is het materiaal onderhoudsarm. Zink en aluminium zijn geliefd bij moderne woningen voor een strakke uitstraling.

Zelf een dakkapel plaatsen of laten uitbesteden?

Het installeren van een dakkapel is zelfs voor een ervaren monteur geen gemakkelijke klus. Zo heeft u in de eerste plaats al een aantal enorme machines nodig, die u niet meteen in huis heeft. Bovendien dient u meestal te manoeuvreren op een lastige plek, op grote hoogte. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om vakmensen in te huren voor het laten plaatsen van een dakkapel. Specialisten als Hollandia Dakkapellen beschikken over een jarenlange ervaring met het realiseren van dakkapellen. Onze experts hebben diverse projecten door het hele land uitgevoerd; van dakkapellen in Utrecht tot dakkapellen in Den Helder. Door geschoolde en ervaren vakmensen in te huren, bent u ervan verzekerd dat het project zorgvuldig en professioneel wordt uitgevoerd. Zo voorkomt u nare verrassingen achteraf, zoals lekkage bij de dakkapel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer inlichtingen over onze werkwijze.

De glassoorten voor uw dakkapel

Net als bij iedere andere plek in het huis heeft u bij de dakkapel de keuze om verschillende soorten glas te laten installeren. Zo laat u bijvoorbeeld regulier dubbel glas in de dakkapel installeren of selecteert u speciaal isolatieglas. Uiteraard brengen deze verschillende glassoorten uiteenlopende tarieven met zich mee. Glas met een hoog rendement zorgt er echter wel voor dat u een flinke energiebesparing realiseert. Hoe meer het glas isoleert, des te lager uw energiekosten zullen zijn.


Aanvullende opties die interessant zijn bij een dakkapel plaatsen

U weet grotendeels hoe de dakkapel eruit komt te zien. Daarnaast zijn er nog talrijke aanvullende opties verkrijgbaar die voor u interessant zijn:

 • Een ventilatierooster om voor een prettige luchtcirculatie in huis te zorgen
 • Een rolluik of screen om zonlicht en warmte buiten de deur te houden
 • Een insecten hor aanbrengen om ongedierte buitenshuis te laten
 • Zonnepanelen rondom de dakkapel

Is er een vergunning nodig voor uw dakkapel?

Wanneer u een dakkapel wilt laten plaatsen aan de achterkant, is er veelal geen vergunning nodig. Heeft u echter de wens voor een dakkapel aan de voorkant of aan de zijkant, wat vanaf de openbare ruimte zichtbaar is? Of wilt u een dakkapel laten plaatsen die groter is dan de standaardafmetingen? Dan is er vaak wel een vergunning vereist. Een vergunningsvrije dakkapel biedt veel voordelen. Zo hoeft u geen kosten te maken voor een omgevingsvergunning. Dit bedraagt al gauw circa € 400,-. Ook bespaart u zichzelf veel tijd als een dakkapel zonder vergunning kan worden aangevraagd. U hoeft immers niet te wachten op het besluit van de gemeente. Is een vergunningsvrije dakkapel echter onmogelijk? Dan wacht u met het plaatsen van de dakkapel tot de benodigde papieren geregeld zijn. Als u niet zeker weet of een omgevingsvergunning nodig is, geven onze experts u graag duidelijkheid. Als u met ons in zee gaat, regelen onze specialisten zelfs de vergunning voor u.

Pas uw verzekering aan na de dakkapel plaatsen

Beschikt u over een opstalverzekering? Het installeren van een dakkapel op uw dak is een aanzienlijke verandering aan uw huis, wat een enorme waardevermeerdering van uw woning oplevert. U dient hierdoor de verzekeraar in te lichten over deze aanpassingen. Brengt u hiervan uw verzekeraar niet op de hoogte en ontstaat er schade? Dan heeft u geen recht op een financiële vergoeding.

Licht de buren in over het project

Een dakkapel plaatsen zorgt niet alleen voor overlast in uw eigen woning, maar kan ook voor de buren hinder brengen. Informeer daarom op tijd uw buren over het feit dat u een dakkapel laat installeren. Zo parkeren zij bijvoorbeeld hun auto op een andere plek, zodat de hijskraan voor de dakkapel eenvoudig geplaatst kan worden. Bovendien kan het zijn dat uw buren ook een dakkapel willen laten bevestigen op het dak. Door dit tegelijkertijd te doen, krijgt u wellicht een korting voor het project.

Maak afspraken met de aannemer

Als u de verbouwing uitbesteedt aan een aannemer, is het essentieel dat u goede en duidelijke afspraken maakt. Zorg in ieder geval dat u over de volgende punten overeenstemming hebt:

 • De afmetingen van de dakkapel
 • Een gedetailleerde bouwtekening over hoe de dakkapel eruit komt te zien inclusief materiaalsoorten en constructie
 • Hoe de dakkapel afgewerkt wordt, inclusief ramen en andere aanvullende opties
 • De datum en tijd van plaatsing
 • De garantietermijn en voorwaarden
 • Waar u gebreken kunt melden om gebruik te maken van de garantie
 • De wijze van afvoer van het bouwafval
 • Wie het aanspreekpunt is voor het project, inclusief telefoonnummer

Vraag een offerte aan bij Hollandia Dakkapellen voor een dakkapel plaatsen

Wilt u een dakkapel offerte aanvragen voor uw woning? Hollandia Dakkapellen is al tien jaar lang gespecialiseerd in het plaatsen van dakkapellen. Wij beschikken over drie showrooms, in Cruquius, Bleijswijk en Roosendaal. Hier ziet u ons brede aanbod aan dakkapellen van dichtbij, zodat u inspiratie op kunt doen voor uw project. Geregeld komt het voor dat bezoekers onze showroom bezoeken en oplossingen vinden voor hun project, die zij vooraf niet voor mogelijk hadden gehouden. Kom vrijblijvend langs in een van onze winkels en krijg advies van onze experts. Of vraag meteen een persoonlijke offerte aan via onze website.

Reactie plaatsen