Dakkapellen Utrecht

Professionele plaatsing van dakkapellen in Utrecht

Beleef een vernieuwde woonervaring met een dakkapel in Utrecht. Hollandia Dakkapellen levert een dakkapel of dakopbouw naar wens in vrijwel iedere regio van Nederland. Van dakkapellen in Nijmegen tot dakkapellen in Den Helder, onze monteurs zorgen dat de dakkapel in 1 dag wordt geplaatst. Benieuwd naar de werkwijze en kosten van dakkapellen? Vraag dan direct een offerte op maat aan via onze website. 

De voornaamste redenen voor dakkapellen in Utrecht

Een dakkapel plaatsen in Utrecht brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste geniet je van een enorme ruimtewinst door een dakkapel plaatsen. Dit maakt de ruimte leefbaar, waardoor je bijvoorbeeld een extra slaap- of badkamer op zolder kunt creëren. Het realiseren van een dakkapel in Utrecht zorgt bovendien voor een waardevermeerdering van je woonhuis. Verder draagt een moderne dakkapel in Utrecht bij aan een lagere energierekening. De dakkapellen in Utrecht zijn namelijk goed geïsoleerd, waardoor warmte in de ruimte geen kans krijgt om te ontsnappen. 

Is een vergunning voor dakkappellen in Utrecht nodig?

Of er een vergunning voor een dakkapel in Utrecht noodzakelijk is, verschilt per situatie. Over het algemeen zijn er een aantal richtlijnen: 

 • Een dakkapel in Utrecht aan de achterkant of zijkant van het huis heeft meestal geen vergunning nodig
 • Een dakkapel met een plat dak is veelal vergunningsvrij
 • Dakkapellen in het stadscentrum of monumentale panden hebben vaak een vergunning nodig
 • Een dakkapel hoger dan 1,75 meter vereist veelal een vergunning

Weet je niet zeker of er een vergunning voor de dakkapel in Utrecht nodig is? Onze experts geven je graag advies over de omgevingsvergunning. We kunnen zelfs het volledige proces voor je uit handen nemen, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. 

Werkwijze bij een dakkapel in Utrecht

Hollandia Dakkapellen verzorgt het project van offerte tot montage. Dit is het stappenplan dat we volgen bij een dakkapel plaatsen in Utrecht: 

 • 1. Vraag een persoonlijke offerte aan en bezoek de showroom

   Allereerst vraag je op onze website een offerte op maat aan om een globale indicatie te ontvangen van de kosten die een dakkapel met zich meebrengt. Laat je ook vooral inspireren door de verschillende modellen, materiaalkeuzes en afwerkingen die je in onze showrooms ziet. 
 • 2. Ontvang een gedetailleerde offerte op basis van de afmetingen

   Je hebt zorgvuldig besloten hoe jouw dakkapel in Utrecht eruit komt te zien. Aan de hand van de juiste afmetingen stellen we een gedetailleerde offerte op maat op. 
 • 3. De technische inmeting van de dakkapel in Utrecht

   Je geeft de opdracht voor de dakkapel plaatsen in Utrecht. Vervolgens komt een van onze inmeters langs om de precieze maten van de dakkapel op te meten. Onze specialist neemt exact met je door hoe de dakkapel eruit komt te zien, zodat er geen misverstanden ontstaan.
 • 4. Het regelen van de vergunning en een afspraak voor plaatsing maken

   Is er een vergunning nodig voor de gewenste dakkapel in Utrecht? Dan verzorgen wij de dakkapelvergunning voor jou, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Als de vergunning verleend is door de gemeente of er geen vergunning nodig is, maken we een afspraak voor de plaatsing van de dakkapel in Utrecht. 
 • 5. De dag van plaatsing van de dakkapellen in Utrecht

   Op de dag van plaatsing dekken onze specialisten eerst de zolder af, zodat er geen overbodige rommel op de bovenverdieping ontstaat. Daarna halen de specialisten de dakpannen weg en zagen ze het juiste gat in het dakbeschot. Materialen en afval vervoeren we per kraan aan de buitenzijde. Ook zorgen we voor een stevig dak door middel van raveling. Dezelfde dag nog leveren we de dakkapel volledig wind- en waterdicht bij je op. Meer informatie over dakkapellen in Utrecht? Vraag gelijk een offerte op maat aan via onze website.
Reactie plaatsen