Wat zijn de kosten van het plaatsen van een dakkapel?

Misschien bent u op zoek naar de kosten van alleen het plaatsen van een dakkapel? In dat geval moet u al een dakkapel hebben: een bestaande dakkapel die u wilt verplaatsen naar een andere zijde of een dakkapel die u wellicht elders voordelig hebt kunnen kopen omdat het een showroommodel was. Houd dan rekening met kraan- en personeelskosten. Of Holalndia een dergelijke opdracht ook wil uitvoeren kunt u altijd navragen. 


dakkapel plaatsen kosten - plaatsen prefab dakkapel - dakkapel-plaatsen-kosten-prefab.jpg

(deze prefab dakkapel is constructief sterk genoeg om gehesen te worden)Prijzen en formaten dakkapellen

Als u met uw zoekopdracht ‘dakkapel plaatsen kosten’ de prijs van een dakkapel inclusief plaatsing bedoelt kunt u er hier alles over lezen: prijzen en formaten. Vergeet ook niet te lezen wat de echte kosten van een dakkapel zijn, dus inclusief mogelijke toekomstige (onverwachte) kosten. Deze kostenpost kan veel hoger zijn dan u nu misschien denkt!

Plaatsingskosten bepalen

Terug naar de kosten van het plaatsen van een dakkapel. Dan gaan we er dus van uit dat u al een bestaande dakkapel hebt. Wat komt er dan bij kijken? Om de plaatsingskosten te bepalen moeten deze vragen gesteld worden:

  • Is het een prefab dakkapel?
  • Zo ja, Is de dakkapel stevig genoeg gemaakt om deze te hijsen? Denk hierbij aan mogelijke extra complicaties zoals verholen goten die vastgeklemd zitten in de wang of buitenbekleding die kan beschadigen. Ook een sierlijst maakt het vaak onmogelijk om de dakkapel te hijsen.
  • Is het een traditionele bestaande dakkapel?
  • Zo ja, hoe zit deze precies in elkaar? Is de interne constructie nog intact en stevig genoeg om in zijn geheel te hijsen? Denk ook aan dezelfde extra complicaties zoals hierboven genoemd.
  • Moet een goede dakkapel in delen met de hand weer opgebouwd worden? Dan is vooral een goede inschatting van het aantal arbeidsuren een belangrijke zaak. Ook eventuele steigerhuur moet meegenomen worden.


dakkapel plaatsen kosten - dakkapel die geplaatst wordt door vaklui -dakkapel-plaatsen-kosten-vakwerk.jpg

(het alleen plaatsen van een bestaande dakkapel kan alleen onder stringente voorwaarden)Conclusies

Conclusies bij de kosten van het plaatsen van een dakkapel:

  • Oude dakkapellen zijn zelden of nooit economisch verantwoord te plaatsen/verplaatsen. Als dit al lukt is er veel reparatiewerk nodig: de hele buitenzijde moet vernieuwd worden en vaak ook nog houten constructieve delen en het dak moet altijd vernieuwd worden.
  • Nieuwere traditionele dakkapellen met een goed dak kunnen alleen economische verantwoord verplaatst/geplaatst worden als er weinig schade is. Hijsen is het beste, met de hand alles demonteren vereist grote zorg i.v.m. het dak. Dit moet anders toch weer opnieuw gedekt worden met mastiek of EPDM.
  • Goede prefab dakkapellen die sterk genoeg zijn kunnen het beste gehesen worden. Dit soort dakkapellen demonteren en met de steiger naar boven brengen of handmatig verplaatsen kost meer dan de kraankosten en duurt veel langer.


Arbeidskosten

Als u wilt weten wat de kosten zijn van het alleen plaatsen van een dakkapel is daar dus niet zomaar een antwoord op te geven. Hijskosten verschillen per bedrijf en u hebt specialisten nodig voor dit werk. Bovendien zullen veel bedrijven niet alleen een bestaande dakkapel willen plaatsen of verplaatsen. Ook de arbeidsuren zijn per klus anders en eerst is er een goede inspectie van de bestaande dakkapel nodig.


Let op: werken op een schuin dakvlak kan erg riskant zijn! Als het fout gaat zijn de consequenties niet te overzien, schakel dus professionals in die weten wat ze doen en bezuinig hier niet op!


dakkapel plaatsen kosten - dakkapel geplaatst door een vakman - dakkapel-plaatsen-kosten-vaklui.jpg

(laat het plaatsen over aan een vakman die al jaren niets anders doet!)


 

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen

Reactie plaatsen