Dakkapel op afbetaling

Dakkapel op afbetaling? Hollandia Dakkapellen over financiering

Je wilt een dakkapel laten plaatsen om meer leefruimte in je huidige woning te creëren, maar bent op zoek naar de juiste financiering voor de dakopbouw? Wanneer je de dakkapel kosten niet in één keer kan voldoen, zijn er meerdere mogelijkheden om een financiering af te sluiten. Zo kun je een bouwdepot afsluiten, een hogere hypotheek aanvragen of een lening nemen om de financiering van de dakkapel rond te krijgen. Hollandia Dakkapellen zet een aantal mogelijkheden voor financiering van dakkapellen op een rij.

Een bouwdepot voor een dakkapel

Is het moment aangebroken om een nieuwe woning aan te schaffen, maar wil je meteen een dakkapel laten plaatsen op het schuine dak? In dat geval is het mogelijk om bij de hypotheek een bouwdepot af te sluiten. Een belangrijk vereiste voor het verlenen van het bouwdepot is dat de dakopbouw een waardevermeerdering voor de woning oplevert. Met een dakkapel voldoe je zeker aan deze voorwaarde! Het belangrijkste voordeel van een bouwdepot ten opzichte van een dakkapel op afbetaling is dat je dezelfde rente betaalt die ook voor je hypotheek geldt. Gezien de recente rentestand bespaar je hierdoor aanzienlijk op de kosten ten opzichte van het afsluiten van een lening.

Het verhogen van de hypotheek om een dakkapel te financieren

Beschik je al over een hypotheek op je woning? Dan kun je in sommige gevallen de hypotheek verhogen om de dakkapel te financieren. Deze optie is alleen mogelijk als je niet al het maximale bedrag van 100 procent van de woningwaarde leent. Houd er daarnaast rekening mee dat een hypotheekverhoging tot extra kosten kan leiden, zoals notaris- en taxatiekosten. Neem contact op met de hypotheekverstrekker om de financieringsmogelijkheden voor een dakkapel te bespreken.

Een lening afsluiten voor een dakkapel

Verscheidene kredietverstrekkers bieden de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor het financieren van een dakkapel. Zo sluit je bijvoorbeeld en persoonlijke lening of een doorlopend krediet af. Informeer zorgvuldig naar alle mogelijkheden, aangezien er behoorlijke verschillen tussen de leningsvormen zijn. Bovendien sluit je een krediet af voor meerdere jaren. Zorg daarom dat je een goede en weloverwogen keuze maakt op basis van de juiste informatie. Als je lening afsluit voor de verbouwing van je woonhuis, is dit in enkele situaties fiscaal aftrekbaar. Let hiervoor wel op de voorwaarden die de Belastingdienst hieraan stelt.

Hollandia Dakkapellen voor je nieuwe dakkapel

Een dakkapel is een slimme investering, aangezien deze verbouwing leidt tot een flinke verhoging van je woningwaarde. Doordat Hollandia Dakkapellen uitsluitend werkt met hoogwaardige materialen, beschikt de dakkapel over een jarenlange levensduur. De goed geïsoleerde dakkapellen zorgen bovendien voor een enorme besparing op de energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een dakkapel op jouw woning? Hollandia Dakkapellen levert dakopbouwen in heel Nederland, van dakkapellen in Amersfoort tot dakkapellen in Tilburg. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis offerte op maat.

Reactie plaatsen