Dakkapel met schuifpui

Kies voor een dakkapel met schuifpui van Hollandia Dakkapellen

Binnen de huidige woningenmarkt besluiten veel mensen om in hun oude vertrouwde huis te blijven wonen. Heb je echter extra ruimte in huis nodig, bijvoorbeeld voor een kantoor aan huis of omdat er een baby op komst is? Kies dan voor de dakkappellen van Hollandia Dakkapellen. Met maar liefst 37 jaar aan ervaring bieden wij uiteenlopende oplossingen aan voor een dakkapel op je woning. Wil je bijvoorbeeld niet alleen meer woonoppervlak, maar tegelijkertijd meer daglicht in de woning? Dan combineer je de verbouwing van de dakkapel met een schuifpui. Laat je inspireren door de mogelijkheden of vraag een gratis offerte op maat aan via onze website. 

Vergunning bij een dakkapel met schuifpui verbouwing nodig?

Overweeg je om een dakkapel met schuifpui tegelijkertijd te laten plaatsen in je huis? Je hebt voor een vergelijke verbouwing in sommige gevallen een vergunning nodig. Bij deze omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) let de gemeente op een aantal aandachtspunten:

De plek van de dakkapel en schuifpui

Op welke plek in huis wil je een schuifpui en dakkapel plaatsen? Aan de achter- en zijkant van het huis zijn over het algemeen geen vergunningen nodig voor een verbouwing. De oorzaak hiervan is eenvoudig. Deze kanten van het huis bevinden zich van de straat af, waardoor ze niet direct zichtbaar zijn. Je mag namelijk niet plotseling het aangezicht van een straat wijzigen door een verbouwing. Een schuifpui aan de voorkant van het huis is dan ook meestal niet toegestaan, net als een dakkapel. Een enkele dakkapel aan de achterkant van het huis is geen enkel punt, als deze vanaf de straat niet te zien is. Voor een dubbele dakkapel die zich ook aan de voorzijde van de woning bevindt, heb je echter wel een omgevingsvergunning nodig. 

Het bouwjaar van je woning

Is het huis waarin je woont heel oud, dan kan het een beschermd aangezicht zijn. Bij een dergelijke woning mag je niet zomaar in het huis gaan verbouwen. Dit geldt met name voor verbouwingen aan de buitenzijde van de woning. Bij dit type huizen is een dakkapel met schuifpui dan ook meestal geen haalbare optie. Weet je niet zeker of dit voor jouw woning geldt? Informeer dan bij de welstandscommissie van de gemeente. Als je dit te ingewikkeld en tijdrovend vindt, neem dan contact op met de experts van Hollandia Dakkapellen. Wij kunnen voor jou onderzoeken of jouw woning een beschermd aangezicht heeft, en of er desnoods andere mogelijkheden zijn voor extra licht en ruimte in huis

De constructie en draagmuren van jouw woning

Met name bij een schuifpui speelt de vraag of je deze laat plaatsen in een draagmuur. Je kunt namelijk niet opeens een deel uit een draagmuur verwijderen. Bij een schuifpui in een draagmuur dien je de ondergrond stevig te funderen en moet er boven de schuifpui een extra steunbalk worden geplaatst voor de draagconstructie. Voor het verlenen van een vergunning bekijkt de gemeente aan de hand van de bouwtekeningen of de draagconstructie voldoende stabiel is. 

Aandachtspunten bij een dakkapel plaatsen

De bovenstaande elementen spelen een rol bij de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Bij het plaatsen van een dakkapel met schuifpui spelen ook een aantal andere aandachtspunten. Dit zijn de onderdelen waar je op moet letten bij een dakkapel bevestigen:

Hoe stevig is de vloer?

Waar de zolder eerst bedoeld was om wat spullen op te bergen, tover je de bovenetage met een dakkapel om tot een volwaardige kamer. Woon je in een oud huis? Dan is de vloer hoogstwaarschijnlijk van hout vervaardigd. Het kan zijn dat deze vloer extra verstevigd moet worden met draagbalken, zodat de draagkracht van de vloer groter wordt. Daarnaast laat je in de bestaande balken een houtrotbehandeling uitvoeren, zodat de draagconstructie zo veilig mogelijk is. 

Isolatie van de bovenetage

Oude woonhuizen met een zolder om spullen op te bergen beschikken veelal niet over dakisolatie. De dakkappellen van Hollandia Dakkapellen zijn echter voorzien van hoogwaardig isolatiemateriaal, zodat warmte geen kans krijgt om te ontsnappen. Laat meteen isolatie aanbrengen op de gehele zolder, zodat je energiekosten bespaart. 

De verwarming op de bovenverdieping

Transformeer je de zolder in een extra slaapkamer, badkamer of kantoor? In dat geval heb je degelijke verwarming nodig op de bovenverdieping. Creëer dan ook samen met experts een professioneel verwarmingsplan. 

Aandachtspunten bij een schuifpui plaatsen

Naast specifieke elementen waar je bij een dakkapel aan moet denken, heeft een schuifpui ook bepaalde aandachtspunten: 

De verwarming bij een schuifpui

Over het algemeen is een standaard radiator bij een schuifpui geen goede combinatie. Laat dan ook verwarming aanbrengen onder de vloer, bijvoorbeeld door middel van vloerverwarming of een convectorput. 

De beveiliging van de schuifpui

Als je een grote verbouwing laat uitvoeren, zoek je al snel elementen om op te bezuinigen. De beveiliging van een schuifpui is echter enorm belangrijk. Zorg voor een professioneel hefschuif systeem waarbij de deur meteen in een driepuntvergrendeling gaat als deze op slot is. Op deze wijze bestaat er een kleiner risico op inbraak. 

Hollandia Dakkapellen voor jouw dakkapel met schuifpui

Benieuwd hoe een dakkapel met schuifpui verbouwing er bij jouw huis uit ziet? Of wil je weten wat de dakkapel kosten zijn? De experts van Hollandia Dakkapellen geven je graag professioneel advies over een dakkapel laten plaatsen. Kom bijvoorbeeld langs in een van onze showrooms in Cruquius, Bleiswijk en Roosendaal. Hier zie je met eigen ogen de uiteenlopende modellen dakkapellen die wij aanbieden. Liever een specifieke dakkapel op maat laten maken? Ook dat is geen enkel punt bij Hollandia Dakkapellen. We maken een persoonlijke offerte, zodat je direct een overzicht hebt van de dakkapel prijzen. Wij leveren dakkapellen in heel het land; van dakkapellen in Nijmegen tot dakkapellen in Tilburg. Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of een offerte op maat. 

Reactie plaatsen