Dakopbouw verhoogde nok

Dakopbouw verhoogde nok

Dakopbouw versus dakkapel

Een dakopbouw kan in tegenstelling tot een dakkapel, bijna op elk (plat) dak worden geplaatst mits dit constructief (eventueel na aanpassing) verantwoord is. Een dakkapel is ook een dakopbouw maar dan altijd op een hellend dak. Voor meer informatie hierover kunt het artikel Verschil dakkapel en dakopbouw lezen.

Waarom een dakopbouw?

Eén van de redenen waarom men voor een dakopbouw op een schuin dak kiest, kan zijn dat een dakkapel niet de extra ruimte geeft die men nodig heeft. Of dat de dakkapel gewoonweg niet past op dat stuk van het dak. Het kan ook zijn dat men de vorm van de dakkapel niet mooi vindt; bijvoorbeeld te laag en te diep. Dit komt nog weleens voor wanneer de dakhelling klein is.

Wat is een dakopbouw met verhoogde nok

Bij een dakopbouw met verhoogde nok wordt de nok als het ware uit het dak getild en bijvoorbeeld een meter hoger gelegd. Hierbij wordt dus het dak deels omhoog gebracht. Op de tekening hieronder wordt de ruimtewinst weergegeven (voorbeeld).


ruimte verhoogde nok


Een dakopbouw met verhoogde nok is niet hetzelfde als een dakopbouw met een verlegde nok. Lees voor meer informatie het artikel Dakopbouw met verlegde nok.

Constructieve maatregelen

Voor plaatsen van een dakopbouw zijn meerdere constructieve werkzaamheden noodzakelijk. Daarom moet er echt een vakman bij u thuis de situatie komen bekijken en opmeten. Alleen deze specialist heeft de kennis die daarvoor nodig is. De hele dakconstructie moet namelijk dusdanig worden aangepast dat deze de dakopbouw kan dragen en door de veranderende krachten de constructie eronder niet negatief beïnvloedt. Meestal zal de gemeente dan ook een aanvullend constructief rapport eisen. De dakopbouw is immers vergunningplichtig.

Let op s.v.p.: door de enorme drukte kan Hollandia dakkapellen momenteel geen dakopbouwen plaatsen. Informeer bij ons wanneer dit eventueel weer mogelijk wordt.

Maak een afspraak

Neem contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak. Wij maken prefab dakopbouwen die binnen 1-3 dagen worden geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen