Hoe creëert u meer ruimte in huis?

Hoe creëert u meer ruimte in huis?

Hoe creëert u meer ruimte in huis? Een vraag die vaak voorkomt bij klanten van ons. Ons antwoord: een dakkapel. De perfecte manier om meer ruimte in huis te krijgen.

Wat is ruimte?

Op die vraag kunt u veel antwoorden vinden maar hier kunnen we gelukkig heel duidelijk zijn. We bedoelen de ruimte die u heeft in uw woning. En met name de leefruimte die u heeft, de werkelijke oppervlakte van de woning die u normaal gesproken gebruikt.

Hoeveel ruimte heeft iemand nodig?

Wanneer u alleen kijkt naar de werkelijke oppervlakte als leefruimte in een woning, zijn daar regels voor. Deze zijn opgenomen in het bouwbesluit. Eén van de regels: een woonfunctie dient minimaal 18m² aan verblijfsgebied te bezitten. Het is afhankelijk van de persoon hoeveel ruimte er werkelijk nodig is.

Zie ook: hoeveel ruimte geeft een dakkapel?

dakkapel grote ruimtewinst

Waarom wilt u meer ruimte?

Maar hier gaat het niet om die regels. U vindt dat u gewoon te weinig ruimte heeft en daarom meer ruimte wil. B.v. om uw spullen op te kunnen bergen of u heeft een extra slaapkamer nodig om wat voor reden dan ook. En die extra ruimte kunt u creëren door op de begane grond b.v. een uitbouw te plaatsen. Die extra slaapkamer kunt u maken door de zolder te verbouwen én een dakkapel te plaatsen.

Dakkapel ideale oplossing

Een dakkapel is de ideale oplossing voor meer ruimte op de zolder. Alleen een zolder ombouwen naar slaapkamer geeft vaak te weinig loopruimte; het oppervlak waar u rechtop kunt staan. Dan blijkt dat de slaapkamer eigenlijk wel klein wordt. Maar met een dakkapel krijgt u veel meer loopruimte waardoor de slaapkamer ook echt als prettig wordt ervaren.

Hoeveel meer ruimte krijgt u dan?

Dat is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren:
  • Hoe groot is de zolder?
  • Hoe hoog is het plafond?
  • Wat kan de breedte worden van de dakkapel?
  • Wat is de dakhelling?

Wanneer u een zolderkamer heeft met een vloeroppervlak van ± 9m² (3m x 3m) en de dakhelling bedraagt ±51°, dan heeft u echter maar 4.56m² loopruimte wanneer u 1.85m groot bent. Met een dakkapel van 2m breed en ±1.45m hoog, krijgt u daar zo ruim 2m² bij.

[caption id="attachment_12469" align="aligncenter" width="367"]Meer ruimte door dakkapel Extra ruimte door dakkapel[/caption]

Contact en vragen?

Heeft u speciale wensen heeft, of gewoon vragen? Neem contact op met ons of komt gewoon even langs. Wij zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden. U kunt ook direct een uitgebreide offerte aanvragen als u dat wilt. Wij kunnen u die extra ruimte laten zien die u krijgt en waardoor u die zolderkamer echt gaat waarderen.

Gerelateerde informatie

Heeft u deze artikelen al gelezen:

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Reactie plaatsen