Dakopbouw verlegde nok

Dakopbouw verlegde nok

Let op s.v.p.: door de enorme drukte kan Hollandia dakkapellen momenteel geen dakopbouwen plaatsen. Informeer bij ons wanneer dit eventueel weer mogelijk wordt.

Naast de dakopbouw met verhoogde nok kennen we ook de dakopbouw met verlegde nok. Ook dit is een oplossing voor zolders waar een normale dakkapel eigenlijk niet goed past.

Bij deze dakopbouw ligt de nok van de dakopbouw ook hoger dan die van de rest van het dak maar niet boven die nok. De nok is namelijk verplaatst in het verlengde van een van de zijden van het dak. Die zijde wordt daardoor langer en creëert een hogere nok aan de tegenoverliggende zijde. 


ruimte verlegde nok

Extra ruimte

Natuurlijk krijgt u met deze oplossing behoorlijk meer ruimte op de zolder en kunt u daar echt een slaapkamer of hobbykamer van maken. U krijgt zomaar enkele extra vierkante meters loopruimte erbij waar u alles mee kunt doen wat u wilt. 

Verlegde nok versus verhoogde nok

Met een verlegde nok dakopbouw krijgt u minder extra vierkante meters dan bij een verhoogde nok. Simpel om het feit dat deze dakopbouw maar aan één kant van de zolder wordt geplaatst. Bij een verhoogde nok blijft de nok in het midden, boven de oude nok, maar wordt ook aan de andere kant de ruimte vergroot. Er wordt als het ware een deel van het dak 'omhoog getild' en zo wordt de nok een stuk hoger. Lees het artikel Dakopbouw verhoogde nok voor meer informatie.

Alles prefab

Hollandia Dakkapellen maakt alle dakopbouwen vooraf en plaatst deze dan binnen 1-3 dagen op uw dak. Hoe de dakopbouw wordt afgewerkt is geheel aan u. U bepaalt de kleuren en de materialen die worden toegepast. U heeft in principe dezelfde mogelijkheden als bij de dakkapellen die wij ook prefab produceren.

Plaatsen dakopbouw

Pas wanneer wij alles hebben opgemeten en de te nemen constructieve maatregelen bekend zijn, kunnen we bepalen hoe lang het plaatsen echt gaat duren. De dakconstructie moet namelijk wel dusdanig worden aangepast dat de dakopbouw hierop kan worden geplaatst zonder dat de bestaande constructie wordt aangetast.

Daarom is het belangrijk dat het inmeten door een vakman met de nodige kennis wordt gedaan om te voorkomen dat er grote problemen ontstaan.

Bij een verlegde nok hoeft over het algemeen niet zoveel te worden aangepast in vergelijking met de verhoogde nok. Bij deze laatste wordt per slot van rekening een groot deel van de dakconstructie geheel weggenomen.

Meer informatie nodig?

We kunnen ons voorstellen dat dit artikel niet voldoende is om u over de streep te trekken om te kiezen voor een dakopbouw. Neemt u daarom contact op met ons of kom gewoon even langs op één van onze twee vestigingen. We kunnen dan al uw vragen beantwoorden en u verder informeren.

Lees ook:

Reactie plaatsen