Dakopbouw jaren 30 woning

Dakopbouw jaren 30 woning

Let op s.v.p.: door de enorme drukte kan Hollandia dakkapellen momenteel geen dakopbouwen plaatsen. Informeer bij ons wanneer dit eventueel weer mogelijk wordt.

Heeft u een fraaie karakteristieke jaren 30 woning maar te weinig ruimte? Een dakopbouw van Hollandia Dakkapellen kan een oplossingen zijn.

Wat is een dakopbouw?

Om het kort te zeggen: elke constructie die op een dak (plat of hellend) wordt geplaatst, bedoeld om extra (leef)ruimte te creëren. Een dakkapel is dus ook een dakopbouw maar elke dakopbouw is geen dakkapel. Voor meer informatie over het verschil kunt het artikel Verschil dakopbouw en dakkapel lezen.

We laten in dit artikel de dakkapel buiten beschouwing. Wilt u meer over dakkapellen weten, dan gaat u naar Dakkapellen.

Jaren 30 woning

De jaren 30 woning is al jaren populair op de woningmarkt vanwege de typische bouwstijl met soms fraaie details die destijds werden aangebracht. Niet voor niets dat er ook nieuwbouw plaatsvindt in dezelfde stijl waarbij natuurlijk de materialen en bouwtechnieken van nu worden toegepast. Maar deze huizen hebben dezelfde uitstraling.

Heeft u een authentieke jaren 30 woning, dan weet u dat er niet altijd genoeg ruimte aanwezig is in deze huizen. Vooral de woningen in de binnenstad van de (grote) steden hebben vaak een plat dak waardoor men beperkt is met de mogelijkheden tot uitbreiding.

Toch kan men ook deze woningen uitbreiden door er een dakopbouw op te zetten.

Dakopbouw op jaren 30 woning

De stijl van de dakopbouw kan gelijk zijn aan de stijl van de woning maar ook een geheel andere stijl hebben waardoor er een mooi contrast ontstaat. Het is wel afhankelijk van de gemeente of u toestemming krijgt voor de stijl die u kiest. U moet voor een dakopbouw namelijk altijd een vergunning aanvragen met de behorende tekeningen en berekeningen. Vooral deze berekeningen zijn heel belangrijk want de bestaande constructie moet de dakopbouw wel kunnen dragen of anders bouwtechnisch daarvoor worden aangepast. Hierbij horen dan de berekeningen die alleen door een specialist kunnen worden gedaan.

Laat u goed informeren

Wanneer u overweegt een dakopbouw te plaatsen is het belangrijk u vooraf goed te laten informeren. Wij kunnen u hierbij helpen door een persoonlijk gesprek en door de situatie bij u thuis te bekijken. Wij hebben de kennis en ervaring om te kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Laat u niet door een willekeurige aannemer die soms een dakkapel plaatst, te makkelijk ompraten. Voor dit soort verbouwingen is echt gedegen kennis én ervaring nodig. Wij hebben die kennis en, heel belangrijk, de ervaring.


bouwtekening dakopbouw jaren 30 woning

Contact op met Hollandia Dakkapellen

Om u goed te kunnen adviseren kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met ons voor al uw vragen of u komt gewoon langs in één van onze vestigingen.

Lees ook:

Reactie plaatsen