Voordelen dakopbouw

Voordelen dakopbouw

Let op s.v.p.: door de enorme drukte kan Hollandia dakkapellen momenteel geen dakopbouwen plaatsen. Informeer bij ons wanneer dit eventueel weer mogelijk wordt.

Wat zijn de voordelen van een dakopbouw en waarom zou u een dakopbouw kiezen in plaats van een dakkapel. We leggen in dit artikel de voordelen uit.

Verschil dakopbouw en dakkapel

Veel mensen denken bij een dakopbouw aan een dakkapel wat niet zo raar is, daar een dakkapel tenslotte op het dak is geplaatst. Toch is er wel degelijk een verschil tussen een dakkapel en een dakopbouw.

Een dakkapel is een op een schuin dak geplaatste constructie, ter vergroting van de woonruimte, waarbij aan vorm de woning verder niets is veranderd, uitgezonderd de dakkapel zelf. Elke andere constructie op een dak met als doel uitbreiding van de woonruimte en waarbij bijvoorbeeld de nok van een woning wordt verhoogd of een extra verdieping wordt toegevoegd, noemt men een dakopbouw. Lees hier voor ook het artikel Verschil dakkapel en dakopbouw.

Voordelen dakopbouw

Met het voorgaande in gedachten kunt u zich nu een beeld vormen van een dakopbouw en het verschil herkennen met een dakkapel.

Beide uitbreidingen van een woning worden toegepast om meer woon/leefruimte te creëren in een woning waardoor ook het woongenot wordt vergroot. De extra woonruimte is te meten maar het woongenot niet en toch is het woongenot wat de uitbreiding brengt, heel belangrijk. Het is het blije gevoel wat u krijgt wanneer u bedenkt wat u allemaal kunt doen met die extra ruimte.

Naast de extra ruimte brengt de dakopbouw met veel ramen ook heel veel meer licht in de woning. Natuurlijk zet u er HR++ glas in waardoor de isolatiewaarde niet daalt en u met een gerust hart de verwarming kunt gebruiken zonder bang te zijn voor verlies.

Voordelen dakopbouw:

  • Extra verdieping creëren
  • Toch extra ruimte mogelijk op een te lage zolder waar een dakkapel geen optie is
  • Enkel of dubbel (beide zijden van de nok) uit te voeren waardoor nog meer ruimte wordt gecreëerd
  • Onnodig te verhuizen naar grotere woning
  • Grote waardevermeerdering woning


Heeft u nog vragen?

Heeft u toch nog vragen naar aanleiding van dit artikel, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons om uw vragen voor te leggen.

Gerelateerde artikelen

Eefke
Door

Eefke

op 08 Dec 2020

Ik overweeg om mijn dak aan te passen. Niet verwacht dat een dakopbouw meerdere voordelen heeft dan een dakkapel. Jouw blog heeft mij de inspiratie gegeven om voor een dakopbouw te kiezen. Dank je hiervoor.

Theo
Door

Theo

op 10 Apr 2019

Dank u wel voor deze informatie. Zo te zien levert de dakopbouw meerdere voordelen op dan een dakkapel. Voor een latere opbouw van een woning kan dit zeer voordelig uitkomen en hoeft je geen extra kosten te maken.

Reactie plaatsen