Dakopbouw plat dak

Dakopbouw plat dak

Let op s.v.p.: door de enorme drukte kan Hollandia dakkapellen momenteel geen dakopbouwen plaatsen. Informeer bij ons wanneer dit eventueel weer mogelijk wordt.

U zoekt een oplossing voor het ruimtegebrek bij u thuis en een (extra) dakkapel is voor u geen optie. U heeft echter wel een aanbouw met een plat dak. Kunt u daar iets mee?

Dakopbouw is geen dakkapel

Van een dakkapel kunt u zeggen dat het een dakopbouw is op een schuin dak maar een dakopbouw op een plat dak is geen dakkapel. Wat is dan het verschil?

Een dakkapel is altijd op een hellend dak gemonteerd en wel minimaal 50 cm onder de nok en minimaal 50 cm maar maximaal 100 cm boven de dakvoet. Daarnaast is een dakkapel minimaal 50 cm uit de zijkant van het dak of grens met het naastgelegen pand geplaatst. Dit zijn de basisregels waar men zich aan moet houden voor het mogen plaatsen van een dakkapel. Voor alle regels leest u het artikel “dakkapel vergunning”.

Elke vorm die niet als dakkapel kan worden aangemerkt is een dakopbouw en is dus altijd vergunningplichtig.

Dakopbouw plat dak

U kunt extra ruimte voor u en uw gezin creëren door op het platte dak van de aanbouw of garage een opbouw te plaatsen. Maar u kunt ook een dakopbouw plaatsen op het platte dak van uw bungalow of zelfs samen met uw buren wanneer u in een rijtjeshuis woont. U voegt dan echt een extra verdieping toe aan uw woning.

Voor het plaatsen van een dakopbouw moet u natuurlijk een vergunning aanvragen. Een eerste voorwaarde is dat de dragende constructie (dak van de woning of aanbouw), de beoogde opbouw kan dragen. U kunt dit het beste door een specialist laten bekijken en berekenen. Vaak kan deze specialist ook de verdere tekeningen maken met uw wensen erin verwerkt.

Vorm van de dakopbouw

Welke vorm u de dakopbouw geeft en hoe deze eruit gaat zien, is geheel aan u mits u toestemming krijgt dit om het te mogen uitvoeren. Voor een aantal vormen van een dakopbouw op een garage kunt u het artikel “Dakopbouw garage” lezen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een dakopbouw op een plat dak, zelf met een plat dak met schuine zijkant met dakkapel.


dakopbouw plat dak voorbeeld

Wat is mogelijk

Op een plat dak is veel mogelijk maar niet altijd duidelijk. Leest u hiervoor ook de artikelen die hieronder staan.

Heeft u toch nog vragen naar aanleiding van dit artikel, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons om uw vragen voor te leggen.

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen