Dakopbouw schuin dak

Dakopbouw schuin dak

Let op s.v.p.: door de enorme drukte kan Hollandia dakkapellen momenteel geen dakopbouwen plaatsen. Informeer bij ons wanneer dit eventueel weer mogelijk wordt.

Wilt u een extra slaapkamer kunnen maken of de bestaande slaapkamer groter maken? Een dakopbouw of eigenlijk een dakkapel van Hollandia Dakkapellen is daarvoor de oplossing.

Dakkapel = dakopbouw op schuin dak

Sommige mensen noemen een dakkapel terecht een dakopbouw (je bouwt iest op je dak tenslotte) maar een dakopbouw is niet altijd een dakkapel. Er is namelijk een verschil:

  • Dakkapel: altijd op een hellend dak
  • Dakopbouw: kan op elk willekeurig dak worden geplaatst, dus ook op bijvoorbeeld een plat dak.

Daar komt bij dat een dakkapel vaak zonder vergunning kan worden geplaatst mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor een dakopbouw die niet als dakkapel kan worden aangemerkt is onder huidige wetgeving altijd een vergunning nodig.

Lees het artikel Verschil dakkapel en dakopbouw voor meer informatie.

Meer ruimte met dakkapel

Wanneer u een slaapkamer onder een schuin dak heeft, dan weet u dat de loopruimte beperkt wordt door het schuine gedeelte van het dak. De effectieve loopruimte voor een kamer van 4 m lang en 3 m breed onder een dak met een schuinte van 47 ° is ongeveer 5,28 m², wanneer u zelf 1,80 m lang bent. Dat wil zeggen 1,32 m van de 3 m breedte is voor u rechtop beloopbaar. U krijgt daar zo 85 cm of meer bij wanneer u een dakkapel plaatst afhankelijk van hoe hoog de dakkapel wordt geplaatst. Hoeveel m² u er in totaal bij krijgt is natuurlijk ook afhankelijk van de breedte van de dakkapel.

Van één ruimte, twee ruimten maken

Zo kunt u ook van één ruimte, twee aparte ruimten maken wanneer u aan beide zijden een dakkapel plaatst. Zo creëert u toch die hobbyruimte of extra slaapkamer voor u kinderen. Hieronder ziet u een vereenvoudigd voorbeeld.

U ziet dat u veel extra loopruimte creëert wanneer u aan beide zijden een dakkapel laat plaatsen. Als u een wand plaatst onder de nok heb je 2 mooie nieuwe ruimtes op zolder gecreëerd.


ruimte twee dakkapellen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Wat de mogelijkheden zijn, kunnen we pas zeggen wanneer we de situatie zelf hebben kunnen beoordelen. Er spelen namelijk meerdere factoren mee om dit te kunnen bepalen. Neem contact op met ons of kom gewoon langs met uw ideeën.

Gerelateerde artikelen

Jacoba de Vries
Door

Jacoba de Vries

op 12 Mar 2021

Informatief! Al mijn vragen zijn beantwoord! Bedankt voor het delen

Reactie plaatsen