X
X

Page content

Dakopbouw schuin dak

Dakopbouw schuin dak

Wilt u een extra slaapkamer kunnen maken of de bestaande slaapkamer groter maken? Een dakopbouw of eigenlijk een dakkapel van Hollandia Dakkapellen is daarvoor de oplossing.

Dakkapel = dakopbouw op schuin dak

Sommige mensen noemen een dakkapel terecht een dakopbouw maar een dakopbouw is niet altijd een dakkapel. Er is namelijk een verschil:

  • Dakkapel: altijd op een hellend dak
  • Dakopbouw: kan op elk willekeurig dak worden geplaatst

Daar komt bij dat een dakkapel vaak zonder vergunning kan worden geplaatst mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor een dakopbouw die niet als dakkapel kan worden aangemerkt is altijd een vergunning nodig.
Lees het artikel Verschil dakkapel en dakopbouw voor meer informatie.

Meer ruimte met dakkapel

Wanneer u een slaapkamer onder een schuin dak heeft, dan weet u dat de loopruimte beperkt wordt door het schuine gedeelte van het dak. De effectieve loopruimte voor een kamer van 4 m lang en 3 m breed onder een dak met een schuinte van 47 ° is ongeveer 5,28 m², wanneer u zelf 1,80 m lang bent. Dat wil zeggen 1,32 m van de 3 m breedte is voor u rechtop beloopbaar. U krijgt daar zo 85 cm of meer bij wanneer u een dakkapel plaatst afhankelijk van hoe hoog de dakkapel wordt geplaatst. Hoeveel m² u er in totaal bij krijgt is natuurlijk ook afhankelijk van de breedte van de dakkapel.

Van één ruimte, twee ruimten maken

Zo kunt u ook van één ruimte, twee aparte ruimten maken wanneer u aan beide zijden een dakkapel plaatst. Zo creëert u toch die hobbyruimte of extra slaapkamer voor u kinderen. Hieronder ziet u een vereenvoudigd principe voorbeeld.
U ziet dat u maar weinig loopruimte inlevert wanneer aan beide zijden een dakkapel wordt geplaatst. Waarschijnlijk kunnen de dakkapellen zelfs zo geplaatst worden dat meer ruimte krijgt.

ruimte twee dakkapellen

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Wat de mogelijkheden zijn, kunnen we pas zeggen wanneer we de situatie zelf hebben kunnen beoordelen. Er spelen namelijk meerdere factoren mee om dit te kunnen bepalen. Neem contact op met ons of kom gewoon langs met uw ideeën.

Gerelateerde artikelen

Comment Section

0 reacties op “Dakopbouw schuin dak

Plaats een reactie


*