Dakopbouw garage

Let op s.v.p.: door de enorme drukte kan Hollandia dakkapellen momenteel geen dakopbouwen plaatsen. Informeer bij ons wanneer dit eventueel weer mogelijk wordt.

Wilt u meer ruimte in huis en een dakkapel is geen optie? Wellicht is een dakopbouw op de garage een mogelijkheid om een extra verdieping te creëren.

Meer ruimte nodig

U heeft een mooie woning op een leuke locatie waar u eigenlijk niet weg wil. Maar de kinderen worden groot en willen graag elk een eigen plekje in huis. U heeft destijds de logeerkamer in gebruik genomen als kantoortje waar u rustig kunt werken. Maar nu heeft u deze ruimte dus nodig om een slaapkamer te maken. Waar moet u nu gaan werken?

Een extra ruimte op de zolder kan niet want daar is echt te weinig ruimte, ook met een eventuele dakkapel. Maar u heeft wel een aangebouwde garage met een plat dak! Kan daar niet iets opgebouwd worden? Ja hoor, geen probleem!

dakopbouw garage

Plat dak aangebouwde garage

Het plaatsen van een dakopbouw op een garage moet op zich geen probleem zijn. U moet natuurlijk wel een vergunning daarvoor aanvragen bij uw gemeente want voor een dakopbouw moet altijd een vergunning worden aangevraagd.

Wanneer u besluit op het dak van de garage een extra ruimte te creëren moet u er natuurlijk voor zorgen dat dit ook constructief en bouwtechnisch verantwoord is. Om dit te kunnen beoordelen heeft u wel kennis nodig. Wanneer u deze kennis niet heeft kunt u beter een expert inschakelen die alles voor u kan bekijken en doorrekenen. De te plaatsen opbouw en alle bijkomende zaken moeten wel door de constructie eronder kunnen worden gedragen. Daarom moet deze sterk genoeg zijn of worden gemaakt.

Schuin of plat dak

De vorm van de dakopbouw is geheel afhankelijk van uw wens en of dit ook wordt toegestaan door uw gemeente. Heeft u een woning met een schuin dak, dan kan de gemeente eisen dat de opbouw ook een soortgelijk dak krijgt of dat de vorm bij de woning past. Toch zijn er genoeg woningen met een afwijkende vorm van de dakopbouw op de garage of aanbouw ernaast. Hieronder enkele van de vele mogelijkheden.

Voor wat betreft de vorm kunt u kiezen. Ook de materiaalkeuze en afwerking mag u zelf bepalen, maar ook weer onder dezelfde voorwaarden.


[caption id="attachment_12933" align="aligncenter" width="694"]vormen dakopbouw garage Een aantal voorbeelden van vormen dakopbouw[/caption]

Ga met ons in overleg

Heeft u plannen voor een dakopbouw maar weet u niet of het te realiseren is of hoe u dit moet aanpakken? Neem contact op met Hollandia Dakkapellen. Wij weten alles van dakopbouwen en kunnen u juist informeren.

Lees ook de volgende artikelen

Mulder
Door

Mulder

op 05 Dec 2020

Nooit eraan gedacht om een ruimte boven de garage te bouwen. Dit is een prima idee. Dank je voor het delen. Door corona moest ik thuis werken, maar ik had geen eigen werkruimte. Ik zoek naar een geschikte ruimte om te verbouwen en nu heb ik het gevonden.

Reactie plaatsen