Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel op uw recreatiewoning

Een recreatiewoning is wellicht niet het eerste waar u aan denkt als een dakkapel wilt laten plaatsen. Toch is het een interessante optie om een dakkapel te installeren op een recreatiewoning. U brengt immers veel tijd door in deze tweede woning, en wilt optimaal genieten van de ruimte en rust die het pand te bieden heeft. Door een dakkapel op de recreatiewoning te zetten, vindt u nog meer ontspanning in het huis. Hollandia Dakkapellen is al jarenlang dé expert als het gaat om dakkapellen plaatsen in heel Nederland. Zo leveren wij onder meer dakkapellen in Utrecht, dakkapellen in Katwijk en dakkapellen in Tilburg. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over de dakkapel prijzen via onze website. 

 

Waarom kiezen voor een dakkapel op de recreatiewoning?

Een dakkapel op uw tweede huis, waarom zou u dit project uitvoeren? Een dakkapel brengt echter verschillende voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste redenen voor een dakkapel op de recreatiewoning op een rij: 

 

  • Creëer meer woonruimte

     Wellicht de meest bekende reden om een dakkapel te laten plaatsen, is vanwege het feit dat u er simpelweg zeeën van ruimte mee creëert. Op de bovenetage of zolder was het bijvoorbeeld eerst niet mogelijk om te staan, waardoor het al snel een opberghok werd voor allerlei spullen. Door een dakkapel op de recreatiewoning ontstaat er meer plek, waardoor u het huis praktischer kunt inrichten. Een kleine bovenverdieping beschikt plotseling over voldoende ruimte voor een (extra) slaapkamer of badkamer. 
  • Extra lichtinval in de recreatiewoning

     Een dicht dak zorgt voor een donkere bovenetage, waarbij u altijd verlichting aan moet zetten als u er aanwezig bent. Een dakkapel biedt hierbij uitkomst. De grote ramen laten natuurlijk licht door, waardoor u het aangenaam vindt om in deze ruimte te verblijven. Een donkere of grauwe ruimte zet bovendien niet snel een vakantiesfeer neer. De extra lichtinval van de dakkapel leidt tot een vrij vakantiegevoel. 
  • Waardevermeerdering van de recreatiewoning

     Een dakkapel op de recreatiewoning biedt daarnaast een ander bijkomend voordeel. Door de dakkapel, stijgt de waarde van de woning. Als u de recreatiewoning vervolgens weer van de hand wilt doen, bent u ervan verzekerd dat deze meer geld oplevert dan het bedrag waarvoor u de woning hebt aangeschaft. Belangrijk is hierbij wel dat de dakkapel zorgvuldig en professioneel is geïnstalleerd. Een gebrekkige dakkapel met lekkage leidt uiteraard juist tot een waardedaling. Zorg er daarom voor dat u experts inhuurt, zoals de vakmensen van Hollandia Dakkapellen. 

 

Is een dakkapel op de recreatiewoning toegestaan?

Een recreatiewoning is uiteraard niet een standaard woonhuis. Om deze reden is het van belang om te onderzoeken of een dakkapel op de recreatiewoning toegestaan is. In de meeste gevallen mag u een dakkapel op de zij- en achterzijde van de woning plaatsen, zonder dat hiervoor een vergunning vereist is. Voor gedeeltes van de woning die gericht zijn op een openbare ruimte is veelal een vergunning nodig. Het is daarom altijd belangrijk om van tevoren na te vragen bij de gemeente of een vergunning noodzakelijk is. Dit voorkomt nare verrassingen achteraf. Bovendien is het niet toegestaan om op een huurwoning een dakkapel te plaatsen. U heeft hiervoor altijd toestemming van de eigenaar van de woning nodig. In de meeste situaties wil de eigenaar de verbouwingswerkzaamheden zelf ondernemen. 

 

Verschillende soorten dakkapellen op de recreatiewoning

Op het moment dat u een dakkapel wilt laten plaatsen op de recreatiewoning, heeft u de keuze uit allerlei soorten en maten dakkapellen. Heeft u een plat dak waarop u een dakkapel wilt laten plaatsen? Of zoekt u een dakkapel voor een dubbel dak? Wilt u een dakkapel op maat laten maken of kiest u voor gemak met een prefab dakkapel? Wij raden u aan om langs te komen in een van onze showrooms. Onze experts vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is op het gebied van dakkapellen. Zo komt u wellicht op ideeën die u voorheen niet voor mogelijk had gehouden. Bovendien ziet u alle materiaalsoorten van dichtbij, waardoor u een betere keuze kunt maken. Kom dus gerust langs in onze showrooms in Bleijswijk, Cruquius en Roosendaal. 

 

Neem contact op met de experts van Hollandia Dakkapellen voor uw dakkapel

Als u de experts van Hollandia Dakkapellen inhuurt, profiteert u van de professionele ervaring van onze professionals. Wij werken uitsluitend met vakmensen die over een ruime ervaring beschikken. Van vergunningen tot de afwerking; wij nemen alles voor u uit handen, zodat u geen omkijken naar het project heeft. Dit bespaart u veel tijd en moeite. Onze professionals weten van aanpakken en leveren de dakkapel water- en winddicht af. Zelfs voor ingebouwde rolluiken en screens bij uw dakkapel bent u bij ons aan het juiste adres. Wist u dat de meeste dakkapellen zelfs in één dag geplaatst kunnen worden? Benieuwd wat de tarieven voor een dakkapel op uw recreatiewoning zijn? Of wilt u weten welke materiaalsoorten het meest passen bij uw tweede woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer inlichtingen of vraag direct een offerte op maat aan via de website. 

Reactie plaatsen