De dakkapellen in katwijk

Hollandia Dakkapellen voor een dakkapel in Katwijk

Beschik je over een woning met een schuin dak, zoek je meer lichtinval op de bovenverdieping of wil je over meer ruimte beschikken? Een dakkapel biedt in dat geval uitkomst. Met een dakkapel creëer je namelijk een groter vloeroppervlak. Ook is er meer ventilatie in huis mogelijk en stijgt zelfs de waarde van de woning. Welke voordelen biedt het laten installeren van een dakkapel in Katwijk? Lees verder voor meer informatie of neem direct contact op via de website voor een vrijblijvende offerte op maat.

Wat zijn de voordelen van het laten plaatsen van een dakkapel in Katwijk?

Een dakkapel in Katwijk laten installeren brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten de pluspunten voor je op een rij:

Een dakkapel in Katwijk plaatsen brengt extra leefruimte

Met het laten plaatsen van een dakkapel in Katwijk benut je optimaal de ruimte onder een schuin dak. Wanneer je namelijk niet meer normaal rechtop kunt staan in een kamer, is de ruimte doorgaans enkel nog geschikt als opslagruimte. Bij een reguliere woning met een hellend dak van 33 tot 45 graden verlies je al snel zo'n 15 tot 20 vierkante meter aan leefruimte. Door een dakkapel te plaatsen transformeer je de kamer tot een ruimte voor dagelijks gebruik. Zo creëer je een hobby- of studiezolder, een extra slaapkamer of een plek voor een badkamer of toilet. Door het ruimtelijk effect oogt het huis plotseling ook veel groter.

Snelle uitbreiding van de woning met een dakkapel Katwijk

Is er een baby op komst of wil je een kantoorruimte aan huis creëren door een verandering in werk? Met een dakkapel plaatsen, kun je op een relatief snelle en eenvoudige manier meer plek in de woning realiseren. Zo beschik je binnen enkele werken over een eigen dakkapel op je woning. Dit in tegenstelling tot het aanbouwen van woonruimte, waardoor de volledige woning of tuin ondersteboven wordt gekeerd.

Meer licht en warmte in huis door een dakkapel in Katwijk

Een dakkapel plaatsen brengt een lichte en warme sfeer in de woning. Waar de plek eerst werd gebruikt als rommelhok, krijg je in de kamer met dakkapel opeens een zee van daglicht en natuurlijke warmte van de zon. De ruimte voelt hierdoor behaaglijk aan, waardoor de plek tot een volwaardige slaap- of kantoorruimte kan worden getransformeerd.

Dakkapel Katwijk voor een hogere woningwaarde

Na de installatie van een dakkapel in Katwijk ziet de woning er aantrekkelijker uit voor potentiële kopers. Bovendien kan de woonruimte beter benut worden. De investering in het huis maakt de woning bovendien lichter aan de binnenzijde, wat het huis een royale uitstraling geeft. Zodra de tijd om door te stromen naar een nieuwe woning is aangebroken, verkoop je het huis tegen een hogere prijs.

Lagere hypotheeklasten met een dakkapel Katwijk

Het laten monteren van een dakkapel in Katwijk zorgt voor een verlaging van de hypotheeklasten. Dit heeft twee oorzaken:

  • Het woonhuis wordt fysiek daadwerkelijk groter door het laten plaatsen van de dakkapel
  • De woning stijgt in waarde

Wanneer je een aanvullende hypotheek op de woning wilt afsluiten of geïnteresseerd bent in een vervolghypotheek als de rentevaste periode is afgelopen, bestaat de kans dat de hogere woningwaarde je in een andere tariefklasse terecht laat komen. Hierdoor krijg je te maken met een lagere hypotheekrente.

Energie besparen met een dakkapel Katwijk

Bevind je je in een ouder huis? Doorgaans neemt de isolatiewaarde door middel van een dakkapel laten plaatsen in Katwijk toe. De dakkapellen zijn namelijk onder meer voorzien van HPL-beplating en Hr++ glas. Deze isolatiematerialen maken dat de ruimte zowel in de zomer als de winter aangenaam aanvoelt. Bovendien hoef je minder energie te verbruiken om de ruimte te verwarmen. Zo bespaar je kosten op de energierekening. Benieuwd naar de dakkapel kosten in Katwijk? Hollandia Dakkapellen levert dakkapellen in grote delen van Nederland, van een dakkapel in Den Helder tot een dakkapel in Utrecht. Neem direct contact op via de website voor een offerte op maat.

Reactie plaatsen