Dakkapel met buren

Laat een dakkapel met de buren plaatsen door Hollandia Dakkapellen

Wil je een dakkapel met de buren plaatsen? Dakkapellen samen met de buren is een voordelige keuze. Aangezien beide dakkapellen op slechts één dag worden gerealiseerd, is er maar eenmaal een hijskraan nodig in de straat. Bovendien heb je bij een dakkapel delen met de buren de mogelijkheid om een grotere opbouw te realiseren. Wat zijn de voor- en nadelen van een dakkapel samen met de buren? Hollandia Dakkapellen heeft uitgebreide ervaring met dakkapellen plaatsen, zodat wij jullie graag van professioneel advies voorzien. Van dakkapellen in Almere tot dakkapellen in Amersfoort, onze specialisten gaan iedere dag in heel Nederland aan het werk om klanten van dakkapellen te voorzien. Daarnaast verzorgen wij ook zonnepanelen op het dak voor duurzame zonne-energie. Meer weten over onze dienstverlening? Vraag meteen een gratis offerte aan via de website voor de dakkapel kosten

De voordelen van een dakkapel met de buren

Wanneer je zelf een dakkapel laat plaatsen, moet je bij de dakkapel een bepaalde afstand tot de buren bewaken. Door juist een dakkapel samen met de buren te laten installeren, hoef je hier geen rekening mee te houden. We zetten drie voordelen van een dakkapel plaatsen met de buren op een rij: 

1. Bespaar kosten bij een dakkapel met de buren

Een van de belangrijkste pluspunten om samen met de buren een dakkapel te laten installeren, heeft te maken met de kosten. Koop je samen met de buren twee dakkapellen bij dezelfde dakkapellenspecialist? En plaatst de dakkapellenspecialist de dakkapellen op hetzelfde moment? Dan bespaar je al snel honderden euro's per huishouden. Wanneer je één grote dakkapel laat plaatsen voor beide buren die over de erfgrens heen gaat, is de kostenbesparing zelfs groter. Zoals gezegd is er ook maar één keer een hijskraan nodig. Bij meerdere dakkapellen kan de leverancier bovendien in serie de dakkapellen maken, waardoor de prijs daalt. Dit maakt een dakkapel met de buren een voordelige keuze. 

2. Een dakkapel met de buren voor extra woonruimte

In veel gevallen zorgt de erfgrens tussen de buren voor een beperking in de afmetingen van de dakkapel. Zo is een bepaalde afstand tot de buren vereist als het gaat om de dakkapel. Meestal gaat het om een afstand van ten minste 0,5 meter, maar de voorschriften variëren per gemeente. Wanneer je een dakkapel met de buren plaatst, speelt de erfgrens geen rol. Je plaatst immers een dakkapel over de erfgrens heen. Hierdoor krijgt iedere buur ten minste een 0,5 meter extra aan dakkapel. Behoud je wel twee losse dakkapellen? Dan blijft de regel van ten minste een 0,5 meter tussen dakkapel en erfgrens in stand. 

3. Uniformiteit zorgt voor hogere woningwaarde

Het plaatsen van een dakkapel leidt tot een vergroting van het woonoppervlak, waardoor de waarde van je woning stijgt. Kies je echter samen met de buren voor een gelijksoortige dakkapel? Dan krijgt de straat een uniforme en overzichtelijke uitstraling. Hierdoor stijgt de woningwaarde alleen maar meer. 

De nadelen van een dakkapel met de buren

Overweeg je om samen met de buren een dakkapel aan te schaffen? Dan dien je ook na te denken over de nadelen van een dakkapel delen. Dit zijn de twee voornaamste nadelen:

1. Samenwerken met de buren

Wanneer je wilt profiteren van onder meer kostenbesparingen, dien je wel goed te kunnen overleggen met de buren. Is het ingewikkeld om samen met de buren overeenstemming te bereiken over de afmetingen, uitstraling, toegepaste materialen, het soort dak of de dakbedekking? Aangezien ieder mens anders is en verschillende persoonlijke wensen heeft, moet je als buur soms compromissen sluiten om samen te werken. 

2. Onderhouden van de dakkapel

Zowel jij als de buren zijn beide verantwoordelijk over ieders deel van de dakkapel. Wat gebeurt er echter als er lekkage ontstaat op de erfgrens? Stel daarom van tevoren transparante afspraken op, zodat voor iedere partij duidelijk is hoe te handelen bij deze situaties. Laten jullie bijvoorbeeld een houten dakkapel plaatsen? Stel dan vooraf een onderhoudsplan op, waarin gedetailleerd staat beschreven op welk moment de dakkapel geschilderd wordt. Kies bijvoorbeeld voor een periode van zes of acht jaar. 

Tips voor een succesvolle plaatsing van een dakkapel met de buren

Door deze adviezen toe te passen wordt een plaatsing van een dakkapel samen met de buren een groot succes: 

1. Ga in gesprek met de buren

Is het contact met de buren goed, waarbij jullie geregeld bij elkaar op visite gaan? Probeer dan tijdens een informeel gesprek te achterhalen wat de buren vinden van gezamenlijk een dakkapel plaatsen. Staan zij hier positief tegenover? Begin dan met het vooronderzoek. 

2. Voer een vooronderzoek uit

Vaak houden buren niet van teveel uitzoekwerk. Dit levert voor jou voordelen op, zodat je de dakkapel volledig naar je smaak kunt combineren. Welke mogelijkheden zijn er? Is er een vergunning nodig? Hollandia Dakkapellen geeft je hierbij professioneel advies, zodat je meteen een prijsopgave aan de buren kunt laten zien. 

3. In gesprek met de buren

Naar aanleiding van het vooronderzoek bespreek je samen met de buren het plan. Kunnen zij ook niet wachten om de dakkapel te laten plaatsen? Neem dan direct contact op met Hollandia Dakkapellen, zodat onze specialisten voor jullie aan het werk gaan! 


Reactie plaatsen