Bouwdepot verhogen

Bouwdepot verhogen

Een dakkapel en de kosten hiervan kunnen best even slikken zijn. Gelukkig is het soms een optie om uw bouwdepot te verhogen. U betaalt hiervoor een aanzienlijk lagere rente dan bij een gewone lening. Hollandia adviseert u graag over een bouwdepot ophogen en een dakkapel plaatsen.

Waarom uw bouwdepot verhogen?

Of het nu gaat om een speciaal voor uw woning ontworpen dakopbouw Amersfoort of een prefab dakkapel in een andere stad: aan het plaatsen van een dakkapel zijn kosten verbonden. Hoewel de exacte kosten afhankelijk zijn van diverse factoren, kost een dakkapel al gauw tussen de 3.000 en 15.000 euro.

Uw bouwdepot verhogen is een praktische manier om snel en eenvoudig geld te lenen. Een bouwdepot valt onder uw hypotheek. U betaalt dan ook dezelfde rente voor het bouwdepot als voor uw hypotheek. Een bouwdepot ophogen is vaak een stuk goedkoper dan het afsluiten van een lening. Wel is het belangrijk om te letten op de voorwaarden van het bouwdepot.

Zo moet u met het plaatsen van een dakkapel de waarde van uw woning verhogen. Gelukkig is dit in de meeste gevallen geen enkel probleem. Doordat u meer leefruimte realiseert, zal uw woning als vanzelfsprekend meer waard worden. Daarnaast zijn de extra lichtinval en de ventilatiemogelijkheden gunstig als u uw woning in de toekomst in de verkoop zet.

Bouwdepot verhogen of een lening aanvragen

Uw bouwdepot verhogen of toch een lening aanvragen bij een externe partij: het lijkt een lastige keuze. Laat u daarom goed voorlichten door een financieel expert. In veel gevallen is een bouwdepot ophogen onder de streep goedkoper. Ook is bij de Belastingdienst een bouwdepot soms fiscaal aftrekbaar.

Een lening is niet alleen duurder, u zit er over het algemeen ook langer aan vast. Mocht u uw bouwdepot niet kunnen ophogen, dan is het afsluiten van een lening wellicht wel een optie. Zorg er wel voor dat u de voorwaarden goed doorleest en meerdere aanbieders vergelijkt.

Bouwdepot en de kosten per maand

De hoogte van uw hypotheek en bouwdepot mag maximaal 100% van de waarde van uw woning na de verbouwing zijn. De precieze hoogte wordt bovendien vastgesteld aan de hand van uw inkomen. Uw bouwdepot en de kosten per maand zijn afhankelijk van het bedrag dat wordt vastgesteld.

Online zijn diverse rekenvoorbeelden te vinden waarmee u een schatting kunt maken van het bouwdepot en de kosten per maand. Zo krijgt u een goed beeld van het bedrag dat u zou kunnen lenen en hoeveel u per maand zou moeten betalen. Ook een financieel adviseur of uw hypotheekverstrekker kan u meer vertellen over uw bouwdepot ophogen.

Wilt u uw bouwdepot verhogen en direct aan de slag gaan?

Wilt u uw bouwdepot verhogen en direct aan de slag gaan met het bouwen van een dakkapel? Maak dan kennis met het team van Hollandia. Wij plaatsen sinds jaar en dag dakopbouw en dakkapellen door heel Nederland. Ons team staat garant voor een dakkapel die de waarde van uw woning vermeerdert én perfect aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.

Uw bouwdepot ophogen zorgt ervoor dat u een dakkapel kunt laten plaatsen met de stijl, indeling en overige eigenschappen die u graag wenst. Uiteraard kan ons team u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. Mocht u vragen hebben over uw bouwdepot ophogen of over het laten plaatsen van een dakkapel, contacteer Hollandia dan via de e-mail, telefoon of website.


Reactie plaatsen