Dakopbouw Amersfoort

Voor dakkapel Amersfoort een vergunning nodig? 

Amersfoort is een geliefde stad om in te wonen. Ben je de trotse eigenaar van een woonhuis in de stad, maar wil je graag een dakopbouw in Amersfoort laten plaatsen? In sommige gevallen is voor een dakkapel in Amersfoort een vergunning nodig. Hollandia Dakkapellen voorziet je graag van professioneel advies als het gaat om dakkapellen plaatsen. Met maar liefst 37 jaar ervaring beschikken wij over de juiste kennis en ervaring als het gaat om dakkapellen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over dakkapellen prijzen of het aanvragen van een vergunning voor een dakkapel in Amersfoort. 

Hoe groot mag de dakopbouw in Amersfoort zijn?

Om een dakkapel in Amersfoort zonder vergunning te bouwen, geldt dat de dakkapel niet groter dan 1,75 meter mag zijn. Voorheen gold een maximale hoogte van 1,50 meter voor vergunningsvrije bouw. Doordat de regels iets minder strikt zijn geworden, beschik je over extra lichtinval en ruimte met de grotere dakkapel. Daarnaast moet de onderkant binnen 0,5 en 1 meter boven de dakvoet liggen. Ook geldt dat de bovenzijde van de dakkapel minstens een halve meter onder de daknok moet liggen. 

De plaats van de dakkapel Amersfoort voor de vergunning

Wanneer je een dakopbouw in Amersfoort aan de zij- of achterkant laat plaatsen, kan dit over het algemeen zonder vergunning gebeuren. Veel mensen willen echter dakkapellen aan de voorzijde van de woning installeren. Dat is te begrijpen, aangezien je in dat geval geniet van het fraaie uitzicht op de omgeving. Voor een dakkapel Amersfoort geldt echter dat in de meeste gevallen dan een vergunning vereist is. Benieuwd naar de mogelijkheden van een dakkapel in Amersfoort met of zonder vergunning? Hollandia verzorgt dakkapellen in vele steden in Nederland. Van dakkapellen Breda tot dakkapellen Den Helder, wij vertellen graag meer over onze producten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

Reactie plaatsen