Algengroei op het dak

Algengroei op het dak

Met ‘algengroei’ wordt in onze wereld vaak aangeduid dat de buitenbeplating van een dakkapel groen kan worden. Met name de witte HPL-buitenbekleding van een dakkapel kan erg vies worden als deze niet goed wordt schoongemaakt. U krijgt dan groene vlekken en strepen te zien.

Deze groene aanslag is een natuurlijke groei van algen die vanzelf ontstaat en dan vooral als het erg vochtig is en bij perioden met weinig zonlicht of op schaduwplekken. Algengroei komt dan ook op allerlei soorten materialen voor en niet alleen op HPL of Keralit buitenbekleding.

Algengroei op uw dak?

Schoonmaken

Omdat aan algengroei verder niets te doen is rest ons maar 1 ding: en dat is schoonmaken! De buitenbekleding van een dakkapel is weliswaar van kunststof maar wordt dus wel vies en zal gewoon minimaal 1 x per jaar schoongemaakt moeten worden. Hoe langer u hier mee wacht des te meer moeite het gaat kosten om het echt goed schoon te krijgen. Begin er dus mee als u de eerste echte vieze plekjes begint te zien, dan kunt u dit reinigen met een eenvoudig sopje. Groene zeep is dan het beste.

Als u zelf liever niet het dak opgaat dan is het goed om te weten dat tegenwoordig veel glazenwassers ook dakkapellen schoonmaken. Op die manier blijft uw dakkapel mooi en hoeft u niet aan te kijken tegen algengroei of andere nare plekken op uw dakkapel.

Schoonmaken van algengroei

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen


of bel direct 023 540 61 51

Natalie
Door

Natalie

op 11 Nov 2019

Wij hadden algengroei op de dakkapel aan de ene kant van het huis. Op de dakkapel aan de andere kant was nooit iets te zien. Zon en schaduw spelen dus wel degelijk een rol. Ik maak het nu preventief elke maand schoon met schoonmaakazijn.

Vincent
Door

Vincent

op 21 May 2019

Ik heb mijn dak een tijdje geleden schoongemaakt, maar ik zie nu alweer groene aanslag. Ik ga eens kijken of een andere schoonmaakmiddel wellicht helpt om mijn dak langer schoon te houden. Ook ga ik om advies vragen bij mijn glazenwasser. Bedankt!

Reactie plaatsen