X
X

Page content

Algengroei op het dak

Algengroei op het dak

Met ‘algengroei’ wordt in onze wereld vaak aangeduid dat de buitenbeplating van een dakkapel groen kan worden. Met name de witte Trespa buitenbekleding van een dakkapel kan erg vies worden als deze niet goed wordt schoongemaakt. U krijgt dan groene vlekken en strepen te zien.

Deze groene aanslag is een natuurlijke groei van algen die vanzelf ontstaat en dan vooral als het erg vochtig is en bij perioden met weinig zonlicht of op schaduwplekken. Algengroei komt dan ook op allerlei soorten materialen voor en niet alleen op Trespa of Keralit buitenbekleding.

Algengroei op uw dak?

Schoonmaken

Omdat aan algengroei verder niets te doen is rest ons maar 1 ding: en dat is schoonmaken! De buitenbekleding van een dakkapel is weliswaar van kunststof maar wordt dus wel vies en zal gewoon minimaal 1 x per jaar schoongemaakt moeten worden. Hoe langer u hier mee wacht des te meer moeite het gaat kosten om het echt goed schoon te krijgen. Begin er dus mee als u de eerste echte vieze plekjes begint te zien, dan kunt u dit reinigen met een eenvoudig sopje. Groene zeep is dan het beste.

Als u zelf liever niet het dak opgaat dan is het goed om te weten dat tegenwoordig veel glazenwassers ook dakkapellen schoonmaken. Op die manier blijft uw dakkapel mooi en hoeft u niet aan te kijken tegen algengroei of andere nare plekken op uw dakkapel.

Schoonmaken van algengroei

Gerelateerde informatie

Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51

    Comment Section

    0 reacties op “Algengroei op het dak

    Plaats een reactie


    *