Voordelen van een prefab dakkapel

Voordelen van een prefab dakkapel

Voor meer leefruimte op de hobbyzolder, slaapkamer of wasruimte op de zolder, kunt u een dakkapel plaatsen. Dat kunt u door een aannemer laten doen, maar ook door een specialist die dagelijks dakkapellen plaatst.
Een aannemer bouwt de dakkapel ter plaatste op het dak, de specialist als Hollandia Dakkapellen plaatst vrijwel altijd een prefab dakkapel.
Wat zijn de voordelen van een prefab dakkapel?

Wat is een prefab dakkapel?

Prefab is een afkorting van ‘PreFabricated’, ofwel vooraf geproduceerd. Dat wil zeggen dat een prefab dakkapel niet ter plekke in elkaar wordt gezet, maar vooraf, in zijn geheel en op een andere plek.

voordelen prefab dakkapel Hollandia Dakkapellen werkplaats

De term prefab heeft voor sommige mensen een negatieve klank. Men associeert de term vaak met goedkoop, van lage kwaliteit en alleen standaard maten. Misschien dat het komt dat in het verleden wel eens prefab woningen zijn geplaatst van mindere kwaliteit. Die woningen werden trouwens niet in z’n geheel vooraf in elkaar gezet, maar de verschillende onderdelen, als muren, wanden en daken wel. Die onderdelen worden dan op de bouwplaats met elkaar verbonden tot een geheel.

Geen standaard maten

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, wil prefab niet zeggen dat wij alleen standaard maten hebben.
We zijn wel gebonden aan een aantal maten van bijvoorbeeld raamkozijnen, omdat te brede ramen de constructie kunnen verzwakken. Daarnaast moeten we ons soms houden aan wettelijke maximale maten. Maar ondanks dat, kunnen we elke breedte leveren van 1 tot 1 meter breed en tot 1,75 meter hoog. Alleen met een vergunning kunt u soms afwijken van deze belemmeringen.

Ga naar afmeting dakkapel.

Hollandia Dakkapellen bouwt naar uw wens

In de werkplaatsen van Hollandia Dakkapellen bouwen wij elke mogelijk maat dakkapel, helemaal naar uw wens. Met de kanttekening, dat u (en wij) gebonden bent aan een aantal regels.
  • U moet zich altijd houden aan de plaatselijke regels met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel. Al kunt vaak vergunningsvrij een dakkapel laten plaatsen, vraag altijd bij uw gemeente na of u er andere regels gelden. Kunt u niet vergunningsvrij plaatsen, dan vraagt u (of wij) een vergunning aan. Meestal gaat dat zonder problemen, maar een vergunning kost altijd geld.

Wanneer u besluit een dakkapel te plaatsen, komen wij bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Er moet namelijk over van alles een beslissing worden genomen, onder andere over:

Ga naar Onze werkwijze.

Hollandia Dakkapellen voordelen prefab dakkapelVoordelen prefab dakkapel

Prefab wil dus zeggen dat wij uw dakkapel vooraf in onze werkplaats de verschillende onderdelen maken en monteren. Dat heeft een aantal grote voordelen:
  • We zijn helemaal onafhankelijk van het weer. Hierdoor kunnen we altijd doorwerken zodat de dakkapel op tijd klaar is.
  • Alleen wanneer het erg slecht weer is op de dag van plaatsing, gaat het niet door. Maar een nieuwe datum is zo gepland; de dakkapel blijft gewoon werkplaats en wordt niet nat.
  • De kwaliteit is altijd gegarandeerd en constant. Tijdens het hele montageproces vinden kwaliteitscontroles plaats. Dat is bij het ter plaatse bouwen niet altijd het geval. Iedere dakkapel die de hal verlaat controleren we op alle onderdelen en afwerking. Zo is de kwaliteit veel constanter en beter te controleren.
  • U heeft geen rommel tijdens de montage. Pas wanneer wij uw dakkapel komen plaatsen, zal er rommel ontstaan. Maar deze rommel ruimen wij dezelfde dag ook weer op, want we plaatsen in 1 dag.
  • Uw omgeving en de buren hebben maar 1 dag, eventueel overlast. De kraan moet tenslotte wel een tijdje bij u in de straat staan, en er is altijd wat lawaai.
  • Relatief lagere kosten omdat we snel kunnen werken, en toch uitstekende kwaliteit leveren.
  • U werkt altijd met goed gemotiveerde werknemers, zowel die in de hal als onze monteurs, die de dakkapel komen plaatsen.

Nadelen prefab dakkapel

Wanneer u een unieke dakkapel wenst met een hele specifieke afwerking, kunnen wij die misschien niet leveren. Heeft u bijvoorbeeld een monumentaal pand, dan kan het zijn dat we geen passende dakkapel hebben.
Maar ga nooit uit van een nee, want wij kunnen heel veel. Dus informeer altijd naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie over afmetingen en prijzen, Prijzen dakkapel.

Gerelateerde informatie


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen?


Offerte dakkapel aanvragen
Reactie plaatsen