Zonwering voor dakkapellen

Zonwering voor dakkapellen

Een dakkapel is een mooie aanwinst voor uw huis, en geeft u heel wat meer leefruimte. Maar het kan na het plaatsen, ook warm worden in de nieuwe zolderkamer. Vooral omdat de zon nu in de kamer kan schijnen. Waarom niet meteen een zonwering laten inbouwen wanneer u een dakkapel laat plaatsen door Hollandia Dakkapellen?

Soorten zonwering

Zonwering is er in vele soorten, van eenvoudige gordijnen aan de binnenkant, tot praktische zonwering aan de buitenkant.

Zonwering aan de binnenkant


Zonwering aan de binnenkant weert in principe alleen het licht. Want een groot deel van de warmte is al door het raam gegaan. Deze warmt blijft enige tijd achter de zonwering hangen, maar warmt de ruimte erachter wel op.
Een gordijn aan de binnenkant van het raam is dan ook meestal bedoeld om de kamer te verduisteren. Wilt u dat goed doen, dan is een verduisteringsgordijn de beste oplossing. Maar een verduisteringsgordijn werkt niet warmte werend.

Zo houden jaloezieën aan de binnenkant ook alleen het invallende zonlicht tegen. Ze houden de warmte (helemaal) niet tegen. Wilt u echt zon- en warmte werende zonwering, dan plaatst u dat aan de buitenkant van het raam.

zonwering-dakkapellen-binnenkant


Zonwering aan buitenkant dakkapel


De beste zonwering zit altijd aan de buitenkant van het raam. Niet voor niets dat men vaak een zonnescherm ophangt of iets dergelijks. Maar voor een dakkapel is dat geen optie, want daar zijn betere oplossingen voor.
Zonwering aan de buitenkant van een raam houdt niet alleen het zichtbare licht tegen, maar voorkomt ook dat de warmtestraling (infrarood) niet binnenkomt. Voor dakkapellen van Hollandia Dakkapellen, hebt u keuze uit:

Zonwering dakkapellen -screens

Screens

Screens bestaan uit een speciaal geweven doek van materiaal dat niet alleen het zichtbare licht deels of geheel tegen kunnen houden maar ook de warmtestraling en zelfs gedeeltelijk de (schadelijke) ultraviolette straling. Het voordeel is dat men overdag wel naar buiten kan kijken, maar niet naar binnen.

Het doek van een screen wordt elektrisch bediend van binnenuit, met een schakelaar of draadloos met een handzender. Het wordt aan beide zijden van het raam door geleiders vast gehouden. Hierdoor zit het altijd strak en klappert niet in de wind. Het oprolmechanisme is in het overstek weggewerkt, maar altijd eenvoudig bereikbaar voor onderhoud.
Lees voor meer informatie: Wat is een screen?

zonwering-dakkapellen-rolluiken.jpg

Rolluiken

Rolluiken zijn de beste oplossing wanneer u twee vliegen in een klap wil slaan; zonlicht – en warmte buiten houden in de zomer én kou buiten in de winter. Rolluiken bestaan namelijk uit lamellen van enkele millimeter dik, met binnenin een isolerend materiaal.

Wanneer een rolluik geheel is neergelaten, vormt het een gesloten geheel waar licht helemaal niet, en warmte bijna niet doorheen komt. Het is een perfecte isolatie, helemaal samen met bijvoorbeeld HR++ glas erachter.

De principewerking van een rolluik is gelijk aan die van screens. Met dit verschil, dat het oprolmechanisme een grotere diameter heeft. Ook dit mechanisme is bij een dakkapel van Hollandia Dakkapellen geheel weggewerkt in het overstek.
Lees voor meer informatie: Wat is een rolluik?

zonwering-dakkapellen-buitenjaloezien.jpg

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën geven een dakkapel een fraai uiterlijk en houden heel goed het zonlicht tegen, maar werken niet zo isolerend als rolluiken. Jaloezieën worden, net als screens en rolluiken, aan de zijkanten door geleiders vastgehouden, zodat ze altijd op hun plaats blijven zitten.
De jaloezieën zijn gemaakt van degelijk materiaal en worden op dezelfde wijze bediend als rolluiken, en net zo netjes weggewerkt.
Lees voor meer informatie: Buitenjaloezieën voor dakkapel

Meer weten over zonwering voor dakkapellen?

Heeft u nog vragen over de mogelijke zonweringen voor een dakkapel? Neem dan even contact op met ons of kom eens langs in een van onze showrooms. We kunnen u dan uitgebreid informeren.

Gerelateerde artikelen


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen voor een dakkapel met screens?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 08 Jan 2021

Wij willen ook zonwering laten plaatsen op onze dakkapel. Ook denken we na over screens aan de binnenkant, omdat dit er wellicht mooier uitziet. Goed om te weten dat er zoveel opties zijn in ieder geval!

Reactie plaatsen