Dakkapel met screens, is dat mogelijk?

Dakkapel met screens, is dat mogelijk?

 

Screens zijn populair, en niet voor niets, want ze zijn uitstekend geschikt als zonwering, ook voor een dakkapel.

Wat is een screen?

Een screen lijkt op een rolgordijn, maar dat is dan ook de enige overeenkomst. Een rolgordijn hangt altijd aan de binnenkant van het raam, terwijl een screen juist aan de buitenkant hangt. Een kwalitatief goed screen heeft, in tegenstelling tot een rolgordijn, altijd een geleiding aan beide zijden. Daarom is een screen ook te gebruiken bij harde wind, en sommigen zelfs tot 145 km/uur.dakkapel-screen screens-dakkapel

Een screen heeft als eerste doel, de zon te weren uit de ruimte erachter, in dit geval de dakkapel. In of onder een dakkapel kan de temperatuur soms snel oplopen, wanneer er geen of slechte zonwering hangt. U weet dat de beste zonwering, in principe altijd aan de buitenzijde van het raam hangt, omdat anders de warmtestralen van de zon, alsnog in de ruimte komen. Met een zonwering aan de binnenkant houdt u wel het licht tegen, maar niet de warmte, althans niet lang.

Doorzichtig screen voor dakkapel

Screens zijn over het algemeen altijd doorzichtig, dat wil zeggen, dat u vrij goed door het doek kunt kijken, mits het niet te donker is. Toch houden screens het zonlicht voldoende tegen, zodat het felle licht gedempt wordt, tot een aangename sterkte. Dit betekent echter niet dat ook de warmte wordt tegengehouden, maar wel zoveel, dat de ruimte erachter minder warm wordt.

Sommige goede screens kunnen ook het ultraviolette licht dusdanig filteren, dat het minder nadelige gevolgen heeft voor personen of objecten aan de andere kant van de screen. UV-licht kan namelijk schadelijk zijn voor de huid, of kan bepaalde kleuren doen verbleken, wanneer die niet uv-bestendig zijn.

screens-dakkapel-geleider

De doorzichtigheid van screens is een groot voordeel, omdat u minder snel het gevoel krijgt, dat u zit opgesloten. Geheel neergelaten rolluiken willen nog weleens dat gevoel geven, omdat deze echt geheel verduisterend werken. De isolerende werking van rolluiken is daarentegen, weer veel groter dan die van screens. Screens kunnen een koude wind tegenhouden, maar niet voorkomen dat er warmte verloren gaat in de winter.

Kleuren, designs en meer

Bij screens heeft u keuze uit vele soorten doek met verschillende eigenschappen met verduistering, dempen uv-straling en blokkeren van zonlicht.
Zo zijn er screendoeken die bestaan uit kern van glasvezels met een special pvc-coating waar een het doek van is geweven. Deze zijn geschikt voor alle zonweringen en er is keuze uit meerdere designs. Een ander doek is gemaakt van speciaal toegevoegde aluminiumdeeltjes waardoor dit doek een hoge thermische isolatie geeft; warmte tegenhoudt.
Weer een ander soort doek houdt deels de schadelijke uv-straling tegen.

dakkapel-screens-designs en kleuren

Screens kunnen in vele designs en kleuren worden geleverd zodat er altijd wel een screen is die u past. Wij kunnen u daarbij helpen omdat de keuze voor een bepaald design misschien niet aansluit op eisen die u stelt voor het doek. Het zou kunnen dat u een bepaald ontwerp leuk vindt maar dat het niet leverbaar is voor een verduisteringsgordijn.

Voordelen en nadelen screens

Een aantal voordelen van een dakkapel met screens.
  • Elektrisch bedienbaar (schakelaar of afstandsbediening).
  • Door speciale geleiding bestand tegen alle weertypen.
  • Veel kleuren.
  • Verduisterend, indien gewenst.
  • Zonwerend.

Nadelen:
  • Minder isolerend dan rolluiken.
  • Inbraakgevoeliger dan rolluiken.

U ziet, er zijn meer voor- dan nadelen van screens voor een dakkapel, dus waarom kiest u er niet voor om screens in te laten bouwen in uw nieuwe dakkapel?

Wilt u meer informatie over een dakkapel met screens?

Benieuwd welke opties u heeft voor uw nieuwe dakkapel? Direct een screen mee laten monteren scheelt misschien ergernis achteraf wanneer de zonwering aan de binnenkant van het raam niet echt doet wat u verwacht.
Neem contact op met ons of kom langs in de showroom.

Gerelateerde artikelen


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen voor een dakkapel met screens?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Reactie plaatsen