Heeft een prefab dakkapel ook nadelen?

Heeft een prefab dakkapel ook nadelen?

Men zegt weleens dat de nadelen van een prefab dakkapel, groter zijn dan de voordelen. Maar is dat ook zo?

We zetten de voordelen van een prefab dakkapel op een rij, en zetten – indien mogelijk - daar een nadeel tegenover, en bekijken in hoeverre dit inderdaad als nadeel kan worden bestempeld.

Snelle plaatsing

Een prefab (vooraf gebouwde) dakkapel plaatst u vrij snel en eenvoudig. Meestal altijd binnen een dag, mits de voorbereiding goed is. Dat betekent onder andere dat de inmeting van de dakkapel nauwkeurig moet zijn, zodat de dakkapel ook direct past.

inmeten-adelen-prefab-dakkapelVoor een ter plekke gebouwde dakkapel geldt ook dat de voorbereiding goed moet zijn. Een aannemer zal vooraf ook alles perfect moeten opmeten, zodat hij weet welke materialen nodig. Het bouwen zelf zal echter minder snel gaan en meer rommel geven. Simpel om het feit dat al het constructiewerk, ter plekke wordt uitgevoerd.

Voor beide methoden is het belangrijk te weten dat de constructie van het dak, vaak ter plaatse moet worden aangepast, om plaatsing mogelijk te maken. Het kan  bijvoorbeeld gaan om extra verstevigingen.

Volop keuze uit breedtes

Prefab dakkapellen hebben meestal vaste breedtes, en is keuze genoeg, tot breedtes van 9 meter bij Hollandia Dakkapellen.
De dakkapel die door een timmerman ter plekke maakt, kan precies de breedte krijgen die u wilt. Maar het moet wel passen in de constructie van het dak.

dakkapel-7-m-breed-nadelen-prefab.jpgDat u niet precies de gewenste breedte krijgt, kan een van de nadelen zijn van een prefab dakkapel.

Niet afhankelijk van het weer

De bouw van een prefab dakkapel gebeurt geheel onder dak, en dus onafhankelijk van het weer. Terwijl een timmerman op het dak wel degelijk rekening moet houden met het weer. Alleen bij de plaatsing wordt rekening gehouden met het weer, voordat men begint te zagen in het dak.

traditionele-bouw-dakkapel-nadeel

Door slecht weer kunt u dagenlang, of zelfs weken in de rommel zitten. En alleen omdat de timmerman niet verder kan met de, ter plekke te bouwen dakkapel.

Hoge kwaliteit

Een prefab dakkapel wordt altijd op dezelfde wijze en door ervaren medewerkers in elkaar gezet. Hierdoor is de kwaliteit altijd even hoog is. Een goede en ervaren timmerman kan echter dezelfde kwaliteit halen.

Minder overlast

Wij plaatsen de prefab dakkapel bijna altijd in een dag. Hierdoor blijft de overlast beperkt. U kunt zo genieten van de nieuwe dakkapel. De overlast is veel langer bij een traditioneel gebouwde dakkapel, soms wel tot een week of nog langer.

Materiaalkeuze

Prefab dakkapellen kunnen van kunststof zijn, maar ook een houten afwerking hebben of zelfs metaal, zoals bijvoorbeeld zink. U bent afhankelijk van de leverancier, welke keuze u hebt. Misschien hebt u meer keuze bij een ter plekke gebouwde dakkapel. Een voordeel ten opzichte van de prefab dakkapel? De basisconstructie van een dakkapel bestaat trouwens vrijwel altijd uit houten onderdelen, ook de dakkapellen van Hollandia Dakkapellen.

Detail afwerking kozijnen - nadelen prefab

Afwerking details

Heeft u speciale wensen met betrekking tot de afwerking, dan kan het zijn dat dit niet mogelijk is bij een prefab dakkapel.

Conclusie

Echte grote nadelen van een prefab dakkapel zijn er niet. Heeft u een monumentaal pand en moet de dakkapel aan bepaalde eisen voldoen, kom dan eens praten over de mogelijkheden. Er is veel keuze in de soorten dakkapellen en afwerking. En dat is maar goed ook, anders zouden alle dakkapellen precies gelijk zijn.

Wilt u meer weten over eventuele nadelen?

Het kan zijn dat u een vraag heeft over iets wat niet is besproken, aarzel dan niet om deze vraag bij ons neer te leggen. Neem gewoon even contact op met ons of kom langs in een van onze showrooms.

Gerelateerde artikelen


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen voor een dakkapel met screens?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Reactie plaatsen