Te warme dakkapel; wat kunt u eraan doen?

Te warme dakkapel; wat kunt u eraan doen?

Heeft u een oude of een slecht geïsoleerde dakkapel op het huis? Dan weet u ook dat het daar flink warm kan worden in de zomer, maar ook bar koud in de winter.
Daar is wat aan te doen, namelijk de oude dakkapel vervangen door een goed geïsoleerde dakkapel van Hollandia Dakkapellen.

Waarom wordt het warm?

Dat is niet zo moeilijk uit te leggen als het om een oude dakkapel gaat. Destijds is er minder goede of geheel geen isolatiemateriaal aangebracht in de wanden en het dak. Meestal plaatste men glaswol in de wangen en onder het dakbeschot. Deze oude glaswol heeft echter een minder goede isolerende werking dan de moderne isolatiematerialen.

warme-dakkapel-zon

Maar een andere oorzaak van een warme dakkapel is vaak de ontbrekende zonwering. U heeft dan wel gordijnen, jaloezieën of rolgordijn opgehangen, maar dit de houdt de warmte niet tegen. En is de warmte eenmaal binnen, dan krijgt u dit er niet snel weer uit, zolang het buiten warm blijft.
Het gaat hier dus om twee zaken:
  • Slechte of ontbrekende isolatie
  • Slechte of ontbrekende zonwering

Isolatie dakkapel

Een bestaande dakkapel kunt u laten na-isoleren door een bedrijf of u kunt het zelf doen. Dat kan door aan de binnenkant de beplating en eventuele oude isolatie te verwijderen. Daarna brengt u nieuwe isolatie aan, waarbij het belangrijk is dat deze alle hoekjes en gaatjes, goed afdekt.

Het is ook belangrijk dat u een dampwerende laag aanbrengt. Wanneer het materiaal dit niet heeft, zoals bijvoorbeeld polystyreenplaten. Deze laag voorkomt dat vocht uit de lucht in of op het isolatiemateriaal kan condenseren. Er zit namelijk altijd een bepaalde hoeveelheid vocht in de lucht. Dit vocht kan ook in de muren en wanden  binnendringen. Daarom is goede en regelmatige ventilatie ook belangrijk, zodat vochtige lucht altijd kan worden ververst.

warme-dakkapel-isolatieplaat.jpg

Maar of u al dit werk ook ziet zitten? Misschien is het verstandiger en praktischer de bestaande dakkapel te vervangen voor een nieuwe van Hollandia Dakkapellen. Onze dakkapellen voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot de isolatiewaarde. Zowel de wanden en dak zijn geheel geïsoleerd, door het gebruik van speciale platen. Wij plaatsen de dakkapel binnen een dag, en wij laten u niet achter met rommel, want wij ruimen alles netjes op.

Zonwering dakkapel

De andere reden dat het warm kan worden onder een dakkapel is, wanneer de zon vrij spel heeft om de warmte binnen te brengen. De warme en onzichtbare infraroodstraling, komt ook door de ramen en verwarmt zo de ruimte. Ondanks dat u zonwering aan de binnenkant hebt hangen.
De beste plaats voor warmte werende zonwering is aan de buitenkant van het raam. Deze zonwering houdt de infraroodstraling tegen voordat het door het glas kan gaan.

warme-dakkapel-rolluiken

U kunt bij een dakkapel van ons, screens, rolluiken of jaloezieën laten plaatsen, geheel weggewerkt in het overstek van de dakkapel.
Een bijkomend voordeel van een rolluik, is dat deze in de winter, in combinatie met HR++ glas, een goede isolerende werking heeft en voorkomen dat u te veel warmte verliest.
Lees voor meer informatie: Screen en rolluiken voor dakkapel

Meer weten over zonwering of onze dakkapellen?

Heeft u nog vragen over de mogelijke zonweringen voor een dakkapel of een nieuwe dakkapel? Neem dan even contact op met ons of kom eens langs in een van onze showrooms. We kunnen u dan uitgebreid informeren.

Gerelateerde artikelen


Offerte aanvragen

Wilt u direct een offerte aanvragen voor een dakkapel met zonwering?

Offerte dakkapel aanvragen

of bel direct 023 540 61 51
Reactie plaatsen