Dakkapel voor badkamer

Dakkapel voor badkamer

Met een dakkapel kun je op een eenvoudige manier meer ruimte en licht creëren in huis. Je kunt zo bijvoorbeeld ook een ruimtelijke badkamer maken, of juist die net iets te krappe en donkere zolder omtoveren in een tweede badkamer. Dit zorgt voor meer bewegingsruimte in je badkamer, meer natuurlijke lichtinval en een betere ontluchting, waardoor schimmelvorming verminderd wordt. Waarom is een dakkapel voor je badkamer een voordelige keuze, wat zijn de mogelijkheden, en waar moet je rekening mee houden?

Voordelen van een dakkapel voor je badkamer

Een van de belangrijkste voordelen van een dakkapel op je badkamer is dat er zo meer ruimte ontstaat. In een badkamer wil je ontspannen kunnen douchen of in bad gaan, maar hiervoor moet wel voldoende ruimte zijn. Neem daarom een dakkapel en verzorg zo gelijk meer loopruimte. Dit geeft je ook de mogelijkheid om je badkamer anders in te delen of extra onderdelen toe te voegen die er eerst niet in pasten. Misschien kun je met een dakkapel bijvoorbeeld wel een vrijstaand ligbad of een dubbele wastafel installeren?

Daarnaast ben je met een dakkapel meer in contact met de buitenwereld, waardoor je tijdens het tandenpoetsen even lekker naar buiten kunt kijken. Tevens valt er hierdoor meer natuurlijk licht naar binnen, wat je badkamer een ruimtelijk gevoel geeft. Een ander, niet onbelangrijk, voordeel is dat je met een dakkapel een betere ontluchting hebt in je badkamer. Er zit namelijk vaak een draai-kiepraam in en ventilatieroosters, waardoor je badkamer beter ontlucht kan worden. Hierdoor neemt de schimmelvorming in je badkamer af, wordt een gezonder leefklimaat gecreëerd, en gaat je badkamer langer mee.

Mogelijkheden van een badkamer dakkapel

Wat kun je allemaal met een dakkapel op je badkamer? Voor de dakkapel zelf zijn er verschillende opties qua materiaal, grootte en uitvoering. Kies bijvoorbeeld voor veel ramen en rolluiken, en maak een keuze tussen een verdiept of vlak profiel voor de kozijnen. Qua materiaal wordt er meestal voor kunststof gekozen, omdat dit het beste bestand is tegen vocht, een relatief goedkoop materiaal is, en weinig onderhoud vereist. Echter, hout wordt ook veel gebruikt voor dakkapellen, waarnaast er nog meer opties zijn.

Als de dakkapel eenmaal op jouw badkamer is geplaatst, kun je genieten van de extra ruimte, licht en ontluchting. Je kunt onder andere de volgende dingen met de inrichting van deze ruimte:

    Een dubbele wastafel;

    een groot ligbad;

    een ruime inloopdouche;

    een inbouwkast voor extra kastruimte;

    een bankje om op te zitten of spullen op neer te leggen;

    een wc, die als extra wc dient;

    een droger of wasmanden.

Heb je al een mooie, grote badkamer, maar wil je van jouw zolder ook een nuttige ruimte maken? Dan kun je er ook voor kiezen om een tweede badkamer te maken op zolder met een dakkapel. Hierdoor blijft deze ruimte niet onbenut, en een extra badkamer kan van pas komen bij een grote gezinssamenstelling, of als er logees zijn. Door een dakkapel op zolder te plaatsen, valt hier ook meer licht naar binnen, wat bijdraagt aan een ruimtelijk gevoel.

Een dakkapel op je badkamer: Wat komt erbij kijken?

Een dakkapel kan een groot verschil maken in je badkamer, waardoor er misschien wel opeens plek is voor een bad, dubbele wastafel of inloopdouche. Het is echter wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst is ventilatie in een badkamer heel belangrijk, waaraan je kunt bijdragen door ventilatieroosters in je dakkapel te installeren, of regelmatig de ramen open te zetten. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor een mechanische afzuiging, en een kunststof dakkapel, omdat dit materiaal goed bestand is tegen vocht.

Informeer daarnaast eerst bij jouw gemeente of je een omgevingsvergunning nodig hebt voor de plaatsing van je dakkapel op je badkamer. Hierbij maakt het vaak veel uit of je een dakkapel aan de voorkant of achterkant van je huis wilt laten bouwen. Indien de constructie aan de voorkant moet komen, moet je ook nog rekening houden met het bestemmingsplan en de welstandseisen van de gemeente waar je woont. Deze plannen en eisen gaan namelijk over hoe gebouwen in een gebied gebruikt mogen worden, en het beschermen van het aanzicht van wijken. Bij Hollandia Dakkapellen helpen we je met de aanvraag van een omgevingsvergunning, waardoor jij gedurende het proces van een dakkapel realiseren helemaal ontzorgd wordt.

Wat zijn de kosten van een dakkapel voor je badkamer?

De kosten van een dakkapel voor je badkamer kunnen erg variëren. Deze dakkapel kosten hangen onder andere af van of je voor een prefab model kiest of een dakkapel op maat. Bij een prefab dakkapel worden alle onderdelen van tevoren in een fabriek gemaakt, waardoor je dakkapel ter plekke snel gebouwd kan worden. De kosten zijn hierdoor ook lager dan bij maatwerk, waar de dakkapel helemaal op maat wordt gemaakt aan jouw woning. Een andere belangrijke factor voor de prijs is het materiaal dat gebruikt wordt, zoals kunststof of hout. Daarnaast beïnvloeden de afmetingen en extra opties, zoals rolluiken, ventilatieroosters, en draai-kiepramen, de kosten. Al met al kom je uit op een kostenplaatje van tussen de 6.000 en 10.000 euro.

Badkamer dakkapel bij Hollandia Dakkapellen

Bij Hollandia Dakkapellen zorgen we gedurende het hele proces voor persoonlijk contact. Zo kun je altijd bij ons terecht met vragen of opmerkingen, waarbij we je graag verder helpen. Uiteindelijk kunnen we hierdoor bijdragen aan het realiseren van de ideale dakkapel in Bodegraven, dakkapel in Capelle aan den IJssel of een constructie in een andere plaats in Nederland. Bovendien richten wij ons op een duurzaam beleid en bouwen we volledig circulair, waarnaast je bij ons ook terecht kunt voor de installatie van zonnepanelen.

Door deze volledige service helpen wij jou met de perfecte constructie voor jouw woning, die helemaal past bij jouw wensen en voorkeuren. Vraag daarom nu een vrijblijvende offerte bij ons aan voor een badkamer dakkapel en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Reactie plaatsen